PINK RIBBON MONTH THINK

Πού βρίσκεται σήμερα η Brittany που στα 17 της έφτιαξε εφαρμογή διάγνωσης καρκίνου

Στα 17 της εφηύρε εφαρμογή διάγνωσης καρκίνου του μαστού
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Πού βρίσκεται σήμερα η Brittany που στα 17 της έφτιαξε εφαρμογή διάγνωσης καρκίνου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η γλυκιά Brittany Wenger είναι μια πανέξυπνη νεαρή, που όταν ήταν 17 ετών ανέπτυξε ένα πρόγραμμα στον υπολογιστή για την καλύτερη διάγνωση του καρκίνου του μαστού.

Η εφαρμογή της πέτυχε ποσοστό ακρίβειας 99,11%

Μετά την διάγνωση της ξαδέρφης της με καρκίνο του μαστού, αναγνώρισε την ανάγκη για ένα πιο αποτελεσματικό σύστημα ανίχνευσης καρκίνου και έλαβε δράση. 

Η εφαρμογή της ανιχνεύει κακοήθεις όγκους του μαστού με ποσοστό επιτυχούς διάγνωσης 99,11% και πλέον η Brittany είναι περιζήτητη. Το 2012 κέρδισε την πρώτη θέση στο διαγωνισμό της Google Science Fair. Αυτήν την περίοδο σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο Duke. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα ανέπτυξε ένα κώδικα έτσι ώστε να... ανάψει και τα φωτάκια στα δέντρα του Πανεπιστημίου! Δείτε ένα βίντεο όπου η Brittany μαζί με τους ηθοποιούς Tom Hanks και Rita Wilson ανάβουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο!

Στα 13 της άρχισε να μαθαίνει μόνη της τις βασικές αρχές της Πληροφορικής και μόνη της μέσα από πειραματισμούς κατάφερε να δημιουργήσει ένα πρόγραμμα που αναγνωρίζει τα μοτίβα του καρκίνου του μαστού και μαθαίνει μάλιστα από τα λάθη του, ώστε να γίνεται ολοένα και πιο ακριβές.

Αυτήν τη στιγμή χρησιμοποιείται από κάποια νοσοκομεία των ΗΠΑ, Ασίας και Ιταλίας, ενώ η Brittany έχει από τότε βραβευτεί πολλές φορές για το έργο της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
7 / position1: 250 / position2: 668
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb