ΚΑΡΙΕΡΑ

Κορίτσια Καριέρας: Eλισσάβετ προτιμάς περισσότερο χρόνο ή χρήμα;

Ελισσάβετ Κυρίτση, δημοσιογράφος στο Star Channel
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Κορίτσια Καριέρας: Eλισσάβετ προτιμάς περισσότερο χρόνο ή χρήμα;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

H Ελισσάβετ Κυρίτση, είναι δημοσιογράφος στο Star Channel και συγκεκριμένα στην εκπομπή "Στη φωλιά των Κούκου". Της ζητάμε να μας βάλει για λίγο στον κόσμο της και να μάθουμε πώς περνά τις μέρες της και τον ελεύθερό της χρόνο μέσα στο γεμάτο πρόγραμμά της.

Μπορείς να μας περιγράψεις μια μέρα σου;

Τις καθημερινές ξυπνάω γύρω στις 5.30 για να πάω στο κανάλι. Συνήθως τελειώνω γύρω στις 15.00 κι επιστρέφω σπίτι για λίγη ξεκούραση. Κάποιες μέρες μέσα στην εβδομάδα πηγαίνω προπόνηση, κάνω κουνγκ φου εδώ και δυο χρόνια, διαφορετικά μένω σπίτι. Μου αρέσει να παρακολουθώ ταινίες και σειρές, συνήθως στο Netflix ή το Amazon prime, διαβάζω και κάνω προετοιμασία για τη δουλειά της επόμενης μέρας. Το πρόγραμμα δεν μου επιτρέπει εξόδους τις καθημερινές, αλλά αν προκύψει κάτι, θα είναι σε σπίτια φίλων.

Μέσα στο γεμάτο πρόγραμμά σου τι είναι αυτό που παραμελείς αλλά τι είναι αυτό που δεν βγάζεις με τίποτα από την καθημερινότητά σου όσο κι αν είσαι πολυάσχολη;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θα ήθελα να βλέπω πιο συχνά την αδερφή μου και το ανιψάκι μου. Δεν τους παραμελώ ακριβώς, αλλά θέλω, όταν τους βλέπω, να είμαι ξεκούραστη για να μπορώ να χαρώ τα παιχνίδια μαζί τους. Εκείνο που προσπαθώ να να μην βγάζω απ' την καθημερινότητά μου είναι το κουνγκ φου, γιατί είναι πολλά περισσότερα πράματα εκτός από εκγύμναση.

Βρίσκεσαι σε μια πετυχημένη εκπομπή και έχεις στα χέρια σου πάντα πολύ υλικό. Με τι κριτήρια αποφασίζεις με τι θα ασχοληθεις;

Η επιλογή του υλικού γίνεται κυρίως από τον αρχισυντάκτη μου, σε άμεση συνεργασία με τους συναδέλφους μας. Ανταλλάσσουμε emails με θέματα που θεωρούμε ενδιαφέροντα κι εκείνος είναι που θα έχει τον τελευταίο λόγο, αν και είναι πάντα ανοικτός σε διαφορετικές προτάσεις, κάτι που πραγματικό αγαπώ σ΄αυτή τη συνεργασία.

"Πάντα βρίσκω λόγους για να με συγκινεί το επάγγελμά μου"

Ποια ήταν η πορεία σου μέχρι τώρα στη δημοσιογραφία; Συνεχίζει να σε συγκινεί το επάγγελμά σου;

Ξεκίνησα κάνοντας για οκτώ χρόνια αθλητικό ρεπορτάζ, και συγκεκριμένα ρεπορτάζ βόλεϊ, με τελευταία... εμφάνιση στους αγωνιστικούς χώρους τους Ολυμπιακούς της Αθήνας. Δούλεψα σε εφημερίδα και ραδιόφωνα (Sportime, Sport FM και Sprint FM), ενώ μετά το 2004 "έμπλεξα" με την τηλεόραση.

Το 2006 άρχισα να εργάζομαι στο Star, δούλεψα στο τότε δελτίο ειδήσεων, ενώ το 2013 αποφάσισα πως είχε έρθει η ώρα για μια αλλαγή. Εργάστηκα έως το 2017 στην Espresso, στο καλλιτεχνικό ρεπορτάζ, ενώ το 2018 επέστρεψα στο Star, στη "Φωλιά των Κούκου", όπου παραμένω και φέτος και είναι μεγάλη μου χαρά. Πάντα βρίσκω λόγους για να με συγκινεί το επάγγελμά μου, δεν είναι οι ίδιοι κάθε φορά. Άλλοτε είναι το αντικείμενο, άλλοτε οι συνεργάτες, άλλοτε και τα δυο μαζί, κάτι που -ευτυχώς- συμβαίνει τα δυο τελευταία χρόνια.

Τι σου λείπει αυτή την περίοδο;

Χρόνος. Κυρίως για διάβασμα και γράψιμο.

Υπάρχουν πράγματα στη δουλειά σου που δεν σου αρέσουν καθόλου;

Οι υποχρεωτικές δημόσιες σχέσεις. Δεν ήμουν ποτέ από εκείνους τους συναδέλφους που έχουν πάντα όρεξη για δημόσιες σχέσεις. Που πηγαίνουν σε events, γνωρίζουν "επώνυμους", δημιουργούν σχέσεις με στόχο την επαγγελματική διευκόλυνση. Τα βαριέμαι όλα αυτά.

Εχει τύχει να δουλέψεις ποτέ με δύσκολους συνεργάτες; Πώς τα κατάφερες;

Ναι, έχει τύχει. Μια και δυο; Όταν ήμουν νεότερη και σε ηλικία και σε εμπειρία δυσκολευόμουν πολύ να συντονιστώ και άφηνα, κακώς, να με επηρεάζουν στη δουλειά μου. Με τα χρόνια καταφέρνω να αποστασιοποιούμαι, ενώ πλέον λέω πιο εύκολα "φτάνει, ως εδώ" και χαιρετάω.

- Τι σου λείπει αυτή την περίοδο; "Χρόνος. Κυρίως για διάβασμα και γράψιμο"

Αν έπρεπε να διαλέξεις ανάμεσα σε περισσότερο χρόνο ή περισσότερο χρήμα τι θα διάλεγες;

Εννοείται χρόνο. 

Έμεινε ένας μήνας για να μπούμε στο 2020! Τι θα ήθελες να αλλάξει για σένα με τη νέα χρονιά;

Να φτάσω πιο κοντά στη ζωή που ονειρεύομαι να έχω και επαγγελματικά και προσωπικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαβάστε Ακόμη
Καριέρα Πριν 218 εβδομάδες
Κορίτσια Καριέρας: Αλεξία, πώς οργανώνεις τον χρόνο σου;
Αλεξία Φουκίδου
Δέσποινα Πολυχρονίδου
Περισσότερα Θέματα Think
18 / position1: 361 / position2: 1049
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb