ΚΑΡΙΕΡΑ

Κορίτσια Καριέρας: Αλεξία, πώς οργανώνεις τον χρόνο σου;

Αλεξία Φουκίδου
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Κορίτσια Καριέρας: Αλεξία, πώς οργανώνεις τον χρόνο σου;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Αλεξία Φουκίδου είναι Διευθύντρια Περιφερειακού Τομέα στο Skywalker και μας περιγράφει τις μέρες της, όσα της λείπουν και το πώς οργανώνει την πολυάσχολη ζωή της.

Aλεξία, μπορείς να μας περιγράψεις μια μέρα σου;

Η μέρα μου ξεκινάει στις 7.30 καθημερινά. Ετοιμάζομαι, πηγαίνω στο γραφείο και επιστρέφω στις 17.30. Τρώω μεσημεριανό εκείνη την ώρα και η υπόλοιπη ημέρα είναι αφιερωμένη στην οικογένεια μου και σε διαδικασίες που έχουν να κάνουν με το σπίτι. Από τις 9 έως τις 11 που θα κοιμηθώ προσπαθώ να ασχολούμαι με πράγματα που θα με αποφορτίσουν όπως μαγείρεμα, social media, κάποιο βιβλίο ή απλώς μια κουβέντα απολογισμού της ημέρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέσα στο γεμάτο πρόγραμμά σου, τι είναι αυτό που παραμελείς αλλά τι είναι αυτό που δεν βγάζεις με τίποτα από την καθημερινότητά σου όσο κι αν είσαι πολυάσχολη;

Σίγουρα παραμελώ να πίνω νερό. Είναι μια κακιά συνήθεια την οποία πάντα με θυμάμαι να προσπαθώ να διορθώσω και πάντα να μη τα καταφέρνω. Το τελευταίο διάστημα με βοηθάνε οι ειδοποιήσεις στο κινητό σε αυτό. Αυτό που συνήθως προσπαθώ να μη λείπει ποτέ από την καθημερινότητα μου είναι να αφιερώνω ουσιαστικό ποιοτικό χρόνο με το παιδί μου.

Βρίσκεσαι σε μια θέση με ευθύνες και υποχρεώσεις. Πώς οργανώνεσαι;

Η οργάνωση χρόνου είναι πολύ σημαντική στη δουλειά μου. Σε μια εποχή που συνεχώς εξελίσσεται και βάλλεται από αλλεπάλληλα distractions προσπαθώ να εστιάζω στα σημαντικά και να φιλτράρω όσα δίνουν πραγματική αξία στη δουλειά μου. Θέτω πάντα προτεραιότητες τόσο στα δικά μου ημερήσια καθήκοντα όσο και των γύρω μου και όταν δεν υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος κοιτάω να μην αναλώνομαι στα επιμέρους.

Επίσης, προσπαθώ να είμαι κάθε στιγμή σε εγρήγορση και ετοιμότητα. Ενημερώνω το calendar στο κινητό μου ανύποπτες στιγμές. Υπάρχουν περιπτώσεις που έχω διακόψει τον ύπνο μου στις 03.00 το πρωί για να σημειώσω μια ιδέα που μου ήρθε ενώ κοιμόμουν. Αντιλαμβάνομαι πως ακούγεται πιεστικό ή ψυχαναγκαστικό όλο αυτό, εγώ όμως πραγματικά το απολαμβάνω και είναι κάτι που με ηρεμεί καθώς νιώθω πως δε θα ξεφύγει τίποτα.

Αν έπρεπε να διαλέξεις ανάμεσα σε περισσότερο χρόνο ή περισσότερο χρήμα τι θα διάλεγες;

Κάθετα και αδιαπραγμάτευτα τον χρόνο! Δεν εξαγοράζεται, είναι περιορισμένος και ανεκτίμητος. Θα θυσίαζα αρκετά χρήματα για να κάνω την ημέρα μου από 24ωρη 30ωρη. Είναι το μόνο αγαθό που αν δεν το έχεις τη συγκεκριμένη περίοδο που το χρειάζεσαι δεν θα σε αποζημιώσει ο ερχομός του μελλοντικά. Αν χαθεί, χάθηκε δια παντός. Αυτό και μόνο αρκεί για να εκτιμήσουμε την αξία του.

Υπάρχουν πράγματα στη δουλειά σου που δεν σου αρέσουν καθόλου;

Ομολογώ πως όχι. Έχω την τύχη να ασχολούμαι με μια δουλειά που καταπιάνεται με την εναλλαγή διάφορων projects ανα τακτά χρονικά διαστήματα. Αυτό δεν μου αφήνει περιθώρια να βαρεθώ, κάτι το οποίο αναλογίζομαι πως θα ήταν ίσως από τα πιο προβληματικά σημεία που θα μπορούσα να έχω σε μια επαγγελματική καθημερινότητα. Σίγουρα υπάρχουν πράγματα που μου αρέσουν λιγότερο από άλλα στη δουλειά μου αλλά είμαι ευγνώμων που ακόμη και αυτά τα αντιμετωπίζω ως το αλατοπίπερο της καθημερινότητας μου.

"Aκούω για να πετύχω να με ακούνε, είμαι δίκαιη για να λάβω δικαιοσύνη, κρατάω χαμηλούς τόνους σε παραλογισμούς"

Έχει τύχει να δουλέψεις ποτέ με δύσκολους συνεργάτες; Πώς τα κατάφερες;

Είμαι τυχερή σε αυτό. Δε θυμάμαι να έτυχε πολλές φορές να συνεργαστώ στενά με αυτό που λέμε «δύσκολους» ανθρώπους. Ωστόσο όσες φορές έχει συμβεί εφαρμόζω την εξής τεχνική: ακούω για να πετύχω να με ακούνε, είμαι δίκαιη για να λάβω δικαιοσύνη, κρατάω χαμηλούς τόνους σε παραλογισμούς, μιλώ πάντα με επιχειρήματα, γίνομαι υπεραναλυτική και επαναληπτική για να αποφύγω ή να προλάβω παρανοήσεις.

Τι σου λείπει αυτή την περίοδο;

Μου λείπουν πολύ τα ταξίδια που πάντα αγαπώ αλλά λόγω υποχρεώσεων έχω περιορίσει.

Έμεινε ένας μήνας για να μπούμε στο 2020! Τι θα ήθελες να αλλάξει για σένα με τη νέα χρονιά;

Εύχομαι μια πολλά υποσχόμενη χρονιά με ευχάριστες ανατροπές για όλους! Προσωπικά αρκούμαι στα όσα μου χάρισαν οι προηγούμενες χρονιές και δεσμεύομαι να τα εκτιμήσω και να τα απολαύσω ακόμη πιο πολύ τις επόμενες χρονιές που θα έρθουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
19 / position1: 212 / position2: 725
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb