ΔΙΑΤΡΟΦΗ

4+1 τροφές που σε βοηθούν κάψεις περισσότερες θερμίδες

Ξεκίνα να τις καταναλώνεις και δε θα χάσεις
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
4+1 τροφές που σε βοηθούν κάψεις περισσότερες θερμίδες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είτε είσαι vegetarian, είτε pescatarian, είτε τα τρως όλα και δεν κάνεις διακρίσεις στο φαγητό σου, μπορείς να εμπλουτίσεις την διατροφή σου με φαγητά που θα σε βοηθήσουν και θα δουλέψουν καλύτερα στον οργανισμό σου.

Όλοι ξέρουμε πως τα φαγητά που καίνε λίπος είναι πολύ καλά για να είναι αληθινά, κι ενώ μπορεί οι ειδικοί να έχουν διαμάχες για το αν ένας τύπος φαγητού μπορεί να κάψει από μόνος του λίπος ή όχι, όλοι συμφωνούν ότι μπορείς να δεις τα αποτελέσματα ενσωματώνοντας περισσότερα τρόφιμα που αυξάνουν το μεταβολισμό, ενισχύουν την πέψη και σε βοηθούν να αισθάνεστε γεμάτη.

Παρακάτω θα βρεις 5 φαγητά/ τρόφιμα που μπορείς να αγοράσεις (αν δεν τα έχεις ήδη) στην επόμενη έξοδό σου και να ενσωματώσεις στη διατροφή σου.

  • Σολομός

Σε αντίθεση με αυτά που ακούγονται, τα ψάρια που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε υγιή λίπη μπορούν να σε βοηθήσουν να μειώσεις το ανεπιθύμητο λίπος. Ο άγριος σολομός είναι μια ιδιαίτερα καλή επιλογή πρωτεϊνών επειδή περιέχει Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία καταπολεμούν τη φλεγμονή.

  • Αβοκάντο

Ομοίως, το «καλό» λίπος στα αβοκάντο μπορεί επίσης να σε βοηθήσει να κάψεις το ανθυγιεινό λίπος. Τα αβοκάντο είναι γεμάτα από υγιή λίπη και φυτικές ίνες, κι έτσι θα σε κρατήσουν χορτάτη και θα αποτρέψουν τις λιγούρες. Το κάλιο επίσης εμποδίζει την κατακράτηση νερού και το φούσκωμα.

  • Αυγά

Τα αυγά σου προσφέρουν το τέλειο μίγμα πρωτεϊνών και λιπών, παρέχοντας μεγάλης διάρκειας κορεσμό μειώνοντας τις λιγούρες και ρίχνοντας τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα που συχνά οδηγούν σε σπασμωδικές κινήσεις, όπως το να πέφτεις με τα μούτρα σε σνακ και γλυκά.

  • Ξηροί καρποί και σπόροι

Οι ξηροί καρποί έχουν επίσης υψηλή περιέκτικότητα σε μαγνήσιο. Τα άψητα καρύδια και οι σπόροι, όπως τα αμύγδαλα, τα πεκάν και οι σπόροι κολοκύθας, περιέχουν υγιή λίπη που μπορούν να μειώσουν το λίπος της κοιλιάς.

Tip: Τα αμύγδαλα είναι το τέλειο snack πριν από το γυμναστήριο λόγω του αμινοξέος L-αργινίνη, το οποίο μπορεί να σε βοηθήσει να κάψετε περισσότερο λίπος και υδατάνθρακες.

  • Εσπεριδοειδή

Τα πορτοκάλια είναι γνωστά για την ανοσοκαταστατική βιταμίνη C - αλλά έχεις εξετάσει ποτέ τα μεταβολικά οφέλη που έχει αυτό το σνακ χαμηλής θερμιδικής αξίας; Τα εσπεριδοειδή αλκαλοποιούν το σώμα, το οποίο είναι το κλειδί για την προώθηση της απώλειας λίπους και την τόνωση της συνολικής υγείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
3 / position1: 595 / position2: 2540
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb