ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Πώς να εκπαιδεύσεις το μυαλό σου να σκέφτεται θετικά

Από το Νικόλα Ουρανό, Life & Relationship Coach
Από το NEWSROOM
Πώς να εκπαιδεύσεις το μυαλό σου να σκέφτεται θετικά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δηλητηριάζεις την ψυχολογία σου αναλογιζόμενη συνεχώς το χειρότερο δυνατό σενάριο; Επίλεξε την πραγματικότητα που θέλεις να ζεις!

Είναι τόσο συνηθισμένο στις μέρες μας να εστιάζουμε πάντα στις ατέλειες και στα λάθη ως αποτελέσμα μια ψυχογενούς ανάγκης να είναι όλα τέλεια! Ακόμα κι αν έχουμε τις καλύτερες προϋποθέσεις για να ζήσουμε την ευτυχία, αφήνουμε ανεξέλεγκτο το Εγώ μας να ουρλιάζει ανικανοποίητο για όσα του λείπουν. Το πόσο αποτελεσματικά, λοιπόν, κάνουμε reframing της πραγματικότητάς μας καθορίζει το πόσο θετικά αντιμετωπίζουμε την ίδια τη ζωή.

Η ερμηνεία αυτής της πραγματικότητας διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο και αυτός είναι ο λόγος που ακριβώς στις ίδιες συνθήκες άλλοι είναι χαρούμενοι, άλλοι προβληματισμένοι κι άλλοι δυστυχισμένοι. Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν πολλές εκδοχές της ίδιας πραγματικότητας, γι' αυτό και κανένας μας δεν διαθέτει το αποκλειστικό προνόμιο στην αλήθεια.

Ο εθισμός στην απαισιόδοξη ερμηνεία των πραγμάτων δηλητηριάζει με μαθηματική ακρίβεια την ικανότητά μας να κρίνουμε θετικά τα πράγματα, να πιστεύουμε στον εαυτό μας και στους άλλους και να προσπαθούμε για ένα καλύτερο μέλλον. Εστιάζοντας, δηλαδή, στις ελλείψεις, γινόμαστε εμείς τελικά λίγοι. Δίνοντας αξία στα μικρά, τελικά χάνουμε τα μεγάλα και σημαντικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι φοβίες δεν είναι τίποτα άλλο από αστήρικτες προβολές του Εγώ για το αβέβαιο μέλλον. Η επικοινωνία μας, όμως, με το κατώτερο κομμάτι του εαυτού μας δεν μας αφήνει να ανακαλύψουμε τις πολλές πιθανότητες που έχει αυτό το μέλλον να είναι υπέροχο. Είναι, λοιπόν, στο χέρι μας ποια όψη της πραγματικότητας επιλέγουμε να τονίσουμε, υπερβαίνοντας τα εμπόδια και τις ανασφάλειες του Εγώ.
Για να αντιστρέψεις τους κανόνες του παιχνιδιού και να μπορείς να ερμηνεύεις θετικά την πραγματικότητα, ακολούθησε τις παρακάτω 3 χρυσές συμβουλές:

Δες και αντιμετώπισε τον εαυτό σου όπως ακριβώς είναι. Μην του φορτώνεις αμαρτίες του παρελθόντος και κρίνε με ψυχραιμία την κατάσταση στις πραγματικές της διαστάσεις.

Εκπαίδευσε το μυαλό σου ώστε ακόμα και στην πιο δύσκολη πραγματικότητα να εντοπίζει το θετικό και όλα όσα έχει να κερδίσει από αυτή. Βάλε σε λογικά πλαίσια τις προσδοκίες σου και μην αναλώνεσαι σε αυτοεκπληρούμενες προφητείες. Τόσο οι άνθρωποι όσο και οι καταστάσεις μπορούν να αλλάξουν και να σε διαψεύσουν ανά πάσα στιγμή.

Να θυμάσαι πάντα πως μπορεί ο καμβάς να μοιάζει ίδιος αλλά ο καθένας μας έχει τα δικά του χρώματα για να τον χρωματίσει έτσι όπως ακριβώς θέλει!

Νικόλας Ουρανός
Life & Relationship Coach, #1 International Bestselling Author www.jillandnikolas.com


Η περιοδεία "Έτσι Ξαφνικά: Πώς να ζήσεις αυτό που θέλεις Τώρα" ξεκινά! Μη χάσεις την ευκαιρία να μας δεις σε Λευκωσία (13/10 Classic Hotel), Aθήνα (3/11 Royal Olympic Hotel), Ηράκλειο (24/11, Aquila Atlantis Hotel) και Θεσσαλονίκη (1/12 Makedonia Palace) και να διεκδικήσεις ένα δωρεάν συλλεκτικό αντίτυπο από το καινούριο μας βιβλίο "Ξαφνικά Τώρα"! Έλα στο ταξίδι του Ξαφνικά, ζήσε την εμπειρία Τώρα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
6 / position1: 570 / position2: 1284
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb