SKIN CARE

4+1 συνήθειες που κάνουν τις βλεφαρίδες σου να πέφτουν

Τι κάνεις λάθος και τις χάνεις;
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
4+1 συνήθειες που κάνουν τις βλεφαρίδες σου να πέφτουν

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λένε πως κάθε φορά που πέφτει μία βλεφαρίδα, θα πρέπει να κάνεις μία ευχή. H δική μου ευχή; Να σταματήσω να χάνω βλεφαρίδες! Για να μην καταλήξεις χωρίς βλεφαρίδες, η Dr. Heidi Waldorf, υπεύθυνη δερματολογίας στο νοσοκομείο του Mount Sinai, εξηγεί πως οι τρίχες στα βλέφαρα σου δεν είναι σαν τις τρίχες στο κεφάλι σου.

Υπάρχει μία φάση όπου οι βλεφαρίδες σου αναπτύσσονται φυσικά και ως ένα βαθμό μπορούν να πέφτουν. Οπότε, δεν θεωρείται κακό αν χάνεις 1-2 βλεφαρίδες την ημέρα (όχι κόμπους!) και, τυπικά, κάθε βλεφαρίδα χρειάζεται τουλάχιστον 3 μήνες για να αναπτυχθεί ξανά. Αν οι βλεφαρίδες σου πέφτουν σε μεγάλο βαθμό, υπάρχουν μερικές κακές συνήθειες που αφορούν τη ρουτίνα ομορφιάς σου και θα μπορούσαν να είναι υπεύθυνες.

Τρίβεις πολύ δυνατά όταν κάνεις ντεμακιγιάζ

Είναι γεγονός πως η μάσκαρα είναι δύσκολη στην αφαίρεση της ακόμα και με καθαριστικό προσώπου – η λεκιασμένη πετσέτα σου είναι η τρανή απόδειξη. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείς ένα προϊόν ντεμακιγιάζ με βάση το λάδι (εναλλακτικά, ελαιόλαδο) για να απαλλαγείς από το μακιγιάζ των ματιών. Αφού μουλιάσεις λίγο βαμβάκι στο προϊόν ντεμακιγιάζ που χρησιμοποιείς, κράτησε το ανάμεσα στις βλεφαρίδες σου, ώστε να μαλακώσει η μάσκαρα. Έτσι, δεν θα δυσκολευτείς να την αφαιρέσεις. Αν τρίβεις με μανία για να αφαιρέσεις το μακιγιάζ θα καταλήξεις με πολλές βλεφαρίδες πάνω στο βαμβάκι σου – μου έχει συμβεί.

Κοιμάσαι με τη μάσκαρα

Το να κοιμάσαι με τη μάσκαρα μπορεί να είναι εξίσου προβληματικό για τις βλεφαρίδες σου. Η μάσκαρα σκληραίνει τις βλεφαρίδες σου και η τριβή με το μαξιλάρι μπορεί να τις κάνει να σπάσουν. Ναι, και οι βλεφαρίδες σου σπάνε!

Αφαιρείς τις ψεύτικες βλεφαρίδες ή τα lash extensions με λάθος τρόπο

Πράγματι, οι βλεφαρίδες μπορούν να «αναβαθμίσουν» το βλέμμα σου. Αν έχεις την τάση να τις αφαιρείς, όμως, χωρίς να χρησιμοποιείς κάποιο προϊόν ντεμακιγιάζ, θα μπορούσαν να καταστρέψουν τις φυσικές σου βλεφαρίδες. Βεβαιώσου πως, πριν την αφαίρεση, χρησιμοποιείς μία μπατονέτα με λίγο ελαιόλαδο για να μαλακώσεις την κόλλα.

Χρησιμοποιείς μόνο αδιάβροχη μάσκαρα

Η αδιάβροχη μάσκαρα είναι ένα καλό εργαλείο για τη ρουτίνα ομορφιάς σου, αλλά όχι μία καθημερινή λύση. Τα συστατικά που χρησιμοποιούνται για αυτού του είδους τις μάσκαρα διαρκούν περισσότερο και μπορεί να στεγνώσουν τις βλεφαρίδες σου, κάνοντας τες εύθραυστες. Για να μην αναφερθούμε στο πόσο δύσκολο είναι να την αφαιρέσεις.

Χρησιμοποιείς με ευλάβεια το ψαλίδι βλεφαρίδων

Θυμήσου να χρησιμοποιείς το εν λόγω εργαλείο ΠΡΙΝ εφαρμόσεις την αγαπημένη σου μάσκαρα. Επίσης, μπορείς να ζεστάνεις το ψαλίδι βλεφαρίδων με το πιστολάκι σου για ένα καλύτερο αποτέλεσμα, ώστε να μη χρειαστεί να το πιέσεις πολλές φορές. Προσοχή: Έλεγξε πρώτα τη θερμοκρασία στο χέρι σου. Το να κάψεις τις βλεφαρίδες σου δεν θα σε ευχαριστήσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb