ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Η τεχνική των Θιβετιανών για να χαλαρώσεις στα σίγουρα

Λέγεται sound bath αλλά δεν έχει να κάνει με νερό
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Η τεχνική των Θιβετιανών για να χαλαρώσεις στα σίγουρα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορείς να πάρεις μαθήματα από τους Θιβετιανούς που όπως και να το κάνουμε είναι μάστερ στο ζεν!

Η πρακτική των μουσικών λουτρών είναι κάτι που έχει γίνει από τους Θιβετιανούς τουλάχιστον από τον 5ο αιώνα. Αυτή η κατευναστική πρακτική, η οποία έχει συνδεθεί με τη μείωση του άγχους και του στρες γενικότερα, έχει τραβήξει το ενδιαφέρον πολλών στη Δύση, που το βλέπουν σαν έναν τρόπο να βελτιώσουν την χαλάρωση του σώματος και να αποκτήσουν μεγαλύτερη συγκέντρωση. 

Ο όρος λουτρό μουσικής, είναι μεταφορικός και δεν έχει να κάνει με μπάνιο. Αυτό στο οποίο βουλιάζεις δεν είναι νερό αλλά σε μουσικούς ήχους που βυθίζουν τις αισθήσεις σας με μια ηχητική συχνότητα που μπορεί να σας απελευθερώσει από τα άγχη της σύγχρονης ζωής. Είναι ουσιαστικά μια βαθιά διαλογιστική εμπειρία.

"Χρησιμοποιούμε κρυστάλλινα κύπελλα ήχου από υλικά όπως χαλαζίας ή ρουμπίνι, τα οποία προσαρμόζονται σε διάφορες νότες μουσικής κλίμακας", λέει ο Leah Kinsella, διαλογιστής, γιόγκι και εκπαιδευτής του Pilates στο Carillon Miami Wellness Resort.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα ηχητικά κύματα που εκπέμπονται έχουν σκοπό να παράγουν ενέργεια που απορροφάται από τους συμμετέχοντες. "Κάθε νότα αντιστοιχεί επίσης στα ενεργειακά κέντρα του σώματος που ονομάζονται Τσάκρας", λέει ο Kinsella. Ο σκοπός είναι να πάρετε το σώμα σας σε αρμονία και συχνότητα με τον ήχο. Αυτή η σύνδεση μπορεί να δημιουργήσει νέα ενέργεια. "Βασικά, το σώμα απορροφά τα ηχητικά κύματα και αμέσως εναρμονίζει, χαλαρώνει και θεραπεύει".

Σε μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε η χρήση χαλαρωτικής μουσικής πριν από μια χειρουργική επέμβαση μειώνει το άγχος και το στρες για τους συμμετέχοντες και μας επιτρέπει να φτάσουμε σε μια βαθιά κατάσταση διαλογισμού, που οδηγεί σε χαλάρωση και ηρεμία. Η χρήση ηχητικών κυμάτων έχει ακόμη βρεθεί ότι μειώνει την αρτηριακή πίεση. 

Ωραία όλα αυτά αλλά πώς να το κάνω εγώ στο σπίτι;

Βάλτε το κινητό στο αθόρυβο.

Πατήστε play εδώ.

Φορέστε τα πιο άνετά σας ρούχα.

Το δωμάτιο να είναι χαμηλά φωτισμένο.

Χαλαρώστε το σώμα και αδειάστε το μυαλό σας.

Αναπνέετε με ρυθμό.

Όλα τα άλλα θα γίνουν από μόνα τους μερικά λεπτά αργότερα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
10 / position1: 476 / position2: 1043
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb