Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
Ομορφιά

Βασικά λάθη που πρέπει να κόψεις όταν έχεις βρεγμένα μαλλιά

Προστάτευσε τα για να μακρύνουν

Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Δημοσίευση ΙΟΥΛ 17, 2019

Βασικά λάθη που πρέπει να κόψεις όταν έχεις βρεγμένα μαλλιά

Το δέρμα και τα μαλλιά χρειάζονται την ανάλογη ενυδάτωση για να είναι δυνατά, λαμπερά και υγιή. Όσαν αφορά τα μαλλιά δε, υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να ξέρεις αν θέλεις να τα φροντίσεις σωστά.

Αρχικά πρέπει να ξέρεις ότι τα βρεγμένα μαλλιά είναι πιο ευάλωτα στη φθορά, κάτι που σημαίνει ότι χρειάζονται ειδική φροντίδα, καθώς και την αποφυγή ορισμένων λαθών που τα καταστρέφουν.

Διάβασε αναλυτικά παρακάτω τα τρία λάθη που πρέπει να κόψεις αμέσως όταν έχεις βρεγμένα μαλλιά.

Μην πιάνεις τα μαλλιά σου σφιχτά

Τα μαλλιά σου είναι ήδη τεντωμένα ενώ είναι βρεγμένα και κάθε επιπλέον ένταση που ασκείς μπορεί να προκαλέσει σπάσιμο της τρίχας. Θα πρέπει να στεγνώσεις τα μαλλιά σου εντελώς πριν τα πιάσεις σε κοτσίδα και να επιλέξεις ένα μαλακό λαστιχάκι.

Βούρτσισε τα βρεγμένα μαλλιά σου ξεκινώντας από τις άκρες

Δοκίμασε αρχικά να ξεμπλένεις τα βρεγμένα μαλλιά σου με τα δάχτυλα, προκειμένου να αποφύγεις το σπάσιμο της τρίχας. Για να βουρτσίσεις τα βρεγμένα μαλλιά, επέλεξε μία εξειδικευμένη χτένα και άρχισε πάντα πρώτα από τις άκρες.

Μην αφήνεις τα μαλλιά σου βρεγμένα για μεγάλο χρονικό διάστημα

Το νερό αποδυναμώνει τα μαλλιά, οπότε όσο παραμένουν βρεγμένα, τόσο πιο εύθραυστα γίνονται. Περίμενε μέχρι το τέλος του ντους σου, για να βρέξεις και να λούσεις τα μαλλιά σου. Στη συνέχεια στέγνωσε τα όσο μπορείς με μια πετσέτα.
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
× PINK.GR
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ NEWSLETTER
GET CONNECTED
Nextweb