Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
Style

Η Grace Kelly φόρεσε το ωραιότερο νυφικό στην ιστορία της μόδας

Σίγουρα θα το ζηλέψεις

Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Δημοσίευση ΑΠΡ 12, 2019

Η Grace Kelly φόρεσε το ωραιότερο νυφικό στην ιστορία της μόδας

Μέχρι σήμερα, κανένα φόρεμα δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει το υπέροχο νυφικό που φόρεσε η Grace Kelly με τον πρίγκιπα Ρενιέ του Μονακό στον γάμο τους, το 1956 και θα καταλάβεις το γιατί μόλις το δεις.

Μπορεί να έχουν περάσει περισσότερα από 60 χρόνια από την ημέρα που παντρεύτηκε τον πρίγκιπα της, όμως η χολιγουντιανή star κατάφερε να μείνει στην ιστορία της μόδας και να κάνει το νυφικό της φόρεμα να αποτελέσει το όνειρο κάθε γυναίκας.

Photo Credits Pinterest

Ο σχεδιασμός του μάλιστα δεν φέρει την υπογραφή κάποιου μεγάλου οίκου, αλλά ανατέθηκε από την Κέλι στην Helen Rose, μια βραβευμένη με όσκαρ ενδυματολόγο που εργαζόταν στα στούντιο των MGM.

Οι δύο γυναίκες συνεργάστηκαν στενά στη δημιουργία του φορέματος, όπου χρησιμοποιήθηκαν περίπου 400 μέτρα υφάσματος, ανάμεσα σε αυτά μια δαντέλα ηλικίας 125 χρόνων και σχεδόν 100 μέτρα μετάξι. Το βέλο, μήκους 80 μέτρων, σχεδιάστηκε έτσι ώστε να αφήνει όσο το δυνατόν πιο ορατό το πρόσωπο της νύφης. Μόνο το κόστος των υλικών υπολογίζεται ότι ξεπέρασε συνολικά τα 6.000 σημερινά ευρώ, χωρίς να συνυπολογίσουμε σε αυτά τις αμοιβές της σχεδιάστριας και των 30 γυναικών που εργάστηκαν για έξι εβδομάδες για την κατασκευή του.

Photo Credits Brides

Το κάλυμμα κεφαλής που φόρεσε η Κέλι αντί για τιάρα κοσμήθηκε με δαντέλα, άνθη πορτοκαλιάς και μαργαριτάρια. Στη θέση της ογκώδους κατά κανόνα νυφικής ανθοδέσμης, η νύφη κράτησε ένα μικροσκοπικό μπουκέτο από κρινάκια.

Λόγω της μικρής διαφοράς ύψους ανάμεσα στην ηθοποιό και τον πρίγκιπα, η Κέλι φόρεσε νυφικές γόβες με χαμηλό τακούνι, μόλις 6 εκατοστών, σχεδιασμένες ωστόσο από τον David Evins, τον σχεδιαστή που έφερε τον τίτλο «Ο βασιλιάς της γόβας», και διακοσμημένες με δαντέλα και μαργαριτάρια.

Με εξαίρεση έναν αρθρογράφο που σχολίασε ότι το νυφικό φόρεμα της Κέλι ήταν όμορφο αλλά σε καμία περίπτωση ξεχωριστό, όλοι το χαρακτήρισαν μεγαλειώδες. Σήμερα ανήκει στη μόνιμη συλλογή του Μουσείου Τέχνης της Φιλαδέλφειας – μάλιστα πριν από μερικά χρόνια παρουσιάστηκε σε μια έκθεση που χαρακτηρίστηκε η πιο δημοφιλής του ιδρύματος.

Photo Credits The Enchanted Manor

Στο νυφικό της Γκρέις Κέλι χρησιμοποιήθηκαν περίπου 400 μέτρα υφάσματος, ανάμεσα σε αυτά μια δαντέλα ηλικίας 125 χρόνων και σχεδόν 100 μέτρα μετάξι.

Το κάλυμμα κεφαλής που φόρεσε η Κέλι αντί για τιάρα κοσμήθηκε με δαντέλα, άνθη πορτοκαλιάς και μαργαριτάρια. Στη θέση της ογκώδους κατά κανόνα νυφικής ανθοδέσμης, η νύφη κράτησε ένα μικροσκοπικό μπουκέτο από κρινάκια.

Photo Credits klik.gr

Δείτε τη μεταμόρφωση της Γκρέις Κέλι από 1 έως 52 ετών:
Περισσότερα Θέματα Style
× PINK.GR
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ NEWSLETTER
GET CONNECTED
Nextweb