Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
Wellness

Οι παράξενοι λόγοι που πιθανότατα να προκαλούν τις αλλαγές στην περίοδο σου

Δες ποιοι είναι και μην φρικάρεις άδικα

Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Δημοσίευση ΦΕΒ 28, 2019

Οι παράξενοι λόγοι που πιθανότατα να προκαλούν τις αλλαγές στην περίοδο σου

Μπορεί κάποιες φορές να παρατηρείς μικρές ή και μεγάλες αλλαγές στην περίοδο σου και να φρικάρεις νομίζοντας ακόμα μέχρι και ότι μπορεί να είσαι έγκυος. Γενικά η εξήγηση για αυτές τις αλλαγές μπορεί να είναι ακόμα πιο απλή από όσο πίστευες και φυσικά να μην έχεις κάποιο θέμα υγείας.

Φαίνεται ότι υπάρχουν τρεις παράξενοι λόγοι οι οποίοι προκαλούν αυτές τις μεταβολές και σε κάνουν να ανησυχείς, χωρίς σημαντικό όμως λόγο. Παρακάτω μπορείς να τους διαβάσεις αναλυτικά και να σταματήσεις να ανησυχείς για τα πάντα. Όμως να έχεις κατά νου ότι δεν θα πρέπει να παραλείπεις τις εξετάσεις σου στον γυναικολόγο ούτε να αγνοήσεις τις αλλαγές αν βλέπεις ότι επιμένουν και εντείνονται.

Το στρες

Όταν στρεσάρεσαι και αγχώνεσαι συνεχώς το σώμα σου παράγει υπερβολική κορτιζόλη, δηλαδή την ορμόνη του στρες. Με απλά λόγια, το μήνυμα του στρες υπερισχύει των άλλων μηνυμάτων στο σώμα, γεγονός που προκαλεί απορρύθμιση στο σώμα σου με αποτέλεσμα να «χαλάει» την ισορροπία των ορμονών και του κύκλου σου. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να αντιμετωπίσεις το στρες και εδώ μπορείς να δεις μερικούς.

Η ζάχαρη

Το έχουμε ακούσει εκατομμύρια φορές: «η ζάχαρη είναι εχθρός σου». Η ορμονική ισορροπία είναι ουσιαστικής σημασίας για έναν κανονικό κύκλο και αυτά που τρώμε ή δεν τρώμε έχουν σημαντικό αντίκτυπο σε αυτό. Αυτό που πρέπει να κάνεις γενικά είναι να κόψεις τελείως ή να μειώσεις τη ζάχαρη. «Η υπερβολική πρόσληψη ζάχαρης οδηγεί σε αυξημένη ινσουλίνη, η οποία με τη σειρά της διεγείρει τις ωοθήκες να παράγουν περισσότερη τεστοστερόνη, πράγμα που στη συνέχεια διαταράσσει περαιτέρω τον κύκλο μας», αναφέρουν οι ειδικοί.

Τα ταξίδια

Θα έχεις παρατηρήσει λογικά πως όταν ξεκινάς να ταξιδέψεις κάπου με αεροπλάνο και περιμένεις περίοδο, εκείνη δεν εμφανίζεται ποτέ τελικά. Μπορεί να μην υπάρχουν πολλές έρευνες που να αναφέρουν πως το να ταξιδεύεις επηρεάζει τον κύκλο σου και την ορμονική σου ισορροπία, όμως το να ταξιδεύεις μπορεί να επηρεάσει τον κιρκαδικό σου ρυθμό, ο οποίος με τη σειρά του επηρεάζει τις ορμόνες του σώματος σου.

Περισσότερα Θέματα Wellness
× PINK.GR
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ NEWSLETTER
GET CONNECTED
Nextweb