The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
Wellness

Πότε πρέπει να φας το γλυκό για να γλυτώσεις θερμίδες

Γιατί τον μεγαλύτερο τον παίζει η σωστή σειρά


Δημοσίευση ΦΕΒ 20, 2019

Πότε πρέπει να φας το γλυκό για να γλυτώσεις θερμίδες

Μπορείς να πιστεύεις ότι τα γλυκά που είναι πλούσια σε λιπαρά και ζάχαρη βλάπτουν πάρα πολύ τη σιλουέτα σου, όμως πρέπει να μάθεις ότι όλα έχουν να κάνουν με την σειρά που καταναλώνεις τα γεύματα σου.

Ερευνητές στις ΗΠΑ τοποθέτησαν ένα υγιεινό και ένα λιγότερο υγιεινό επιδόρπιο (φρέσκα φρούτα, τσιζκέικ) στην αρχή ή στο τέλος της σειράς των φαγητών στο εστιατόριο ενός πανεπιστημίου.

Διαπίστωσαν ότι όταν οι επισκέπτες του εστιατορίου επέλεγαν πρώτο το επιδόρπιο, έκαναν στη συνέχεια πιο υγιεινές επιλογές σε ό,τι αφορούσε το κυρίως πιάτο και τα συνοδευτικά του, με αποτέλεσμα να καταναλώνουν τελικά λιγότερες θερμίδες από εκείνους που επέλεγαν στην αρχή τα φρέσκα φρούτα.

Δεν φάνηκε να ισχύει κάτι αντίστοιχο όταν τα επιδόρπια είχαν τοποθετηθεί στο τέλος της σειράς των φαγητών. Ακολούθησαν άλλα τρία πειράματα που αφορούσαν έναν ψεύτικο ιστότοπο παραγγελίας φαγητού, τα οποία έδωσαν αντίστοιχα αποτελέσματα με εκείνα του αληθινού εστιατορίου, αλλά με μία εξαίρεση.

«Πιστεύουμε ότι τα άτομα που επέλεγαν στην αρχή το φορτωμένο με θερμίδες επιδόρπιο έκαναν μετά πιο υγιεινές επιλογές στο κυρίως πιάτο προκειμένου να αντισταθμίσουν τη… γλυκιά ατασθαλία» ανέφερε ο Μάρτιν Ρίμαν, επίκουρος καθηγητής Μάρκετινγκ στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα και εκ των βασικών συγγραφέων της μελέτης. «Αντιθέτως, όσοι επέλεγαν αρχικώς το υγιεινό επιδόρπιο πιθανώς σκέφτονταν ότι έκαναν την καλή τους πράξη για το σώμα τους ώστε να αξίζουν ένα κυρίως πιάτο με πολλές θερμίδες».

Το πρώτο πείραμα του επιδορπίου διεξήχθη στο εστιατόριο της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Ινστιτούτου Τεχνολογίας του Μοντερέι στο Μεξικό. Ο συγγραφέας της μελέτης δρ Ντέιβιντ Φλόρες και οι συνεργάτες του μελέτησαν 134 άτομα που έφαγαν στο εστιατόριο και είδαν ότι όσα εξ αυτών επέλεξαν στην αρχή το τσιζκέικ λεμονιού κατανάλωσαν τελικά 30% λιγότερες θερμίδες από εκείνα που επέλεξαν στην αρχή φρέσκα φρούτα. Συγχρόνως τα άτομα που επέλεξαν το τσιζκέικ στην αρχή της σειράς των φαγητών είχαν διπλάσιες πιθανότητες να επιλέξουν μετά πιο ελαφρύ κυρίως γεύμα σε σύγκριση με εκείνα που επέλεξαν το τσιζκέικ στο τέλος της σειράς των φαγητών.

Περισσότερα Θέματα Wellness
× PINK.GR
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ NEWSLETTER
GET CONNECTED
Nextweb