Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
Wellness

Πόσα κιλά θα χάσεις σε ένα χρόνο αν καις καθημερινά 100 θερμίδες παραπάνω;

Άλλωστε τι είναι οι 100 θερμίδες μπροστά στις 1.400 που πρέπει να λαμβάνει ημερησίως η μέση γυναίκα


Δημοσίευση ΔΕΚ 04, 2018

Πόσα κιλά θα χάσεις σε ένα χρόνο αν καις καθημερινά 100 θερμίδες παραπάνω;

Πιθανότατα να σκέφτεσαι ότι 100 θερμίδες δεν έιναι τίποτα σε σχέση με το συνολικό βάρος ή την πρόσληψη τροφής και όμως, αυτές οι θερμίδες μπορούν να κάνουν τεράστια διαφορά στο κορμί σου. Αυτό απέδειξα μάλιστα και μια πρόσφατη μελέτη από το Κέντρο Βιοϊατρικής Έρευνας του Pennington, στο οποίο συμμετείχαν 464 υπέρβαρες γυναίκας, που δεν γυμνάζονταν.

Στόχος των επιστημόνων μέσα από αυτήν την έρευνα ήταν το να καταλήξουν σε ένα γενικό συμπέρισμα για τον ελάχιστο χρόνο άσκησης που απαιτείται ώστε να έχει κάποιος καλή καρδιακή υγεία, καθώς επίσης και μια καλή φυσική κατάσταση.

Όπως αποκάλυψαν τα αποτελέσματα της, προκειμένου αυτοί οι στόχοι να επιτευχθούν αρκούν μόλις 72 λεπτά άσκησης την εβδομάδα που ισοδυναμούν με περίπου 10 λεπτά πρόπονησης ημερησίως. Τα 10-15 λεπτά καθημερινής αερόβιας άσκησης, όπως είναι π.χ. το ελλειπτικό ή το ποδήλατο σε μεσαία αντίσταση βοηθούν στην καύση 100 θερμίδων, μιας ποσότητας που αντιστοιχεί στην απώλεια 6 κιλών ετησίως.

Επιπλέον, τα κιλά αυτά δεν είναι κιλά που πιθανότατα να βάλεις ξανά, κάτι που συμβαίνει στις απώλειες από αυστηρές δίαιτες, αφού είναι λίπος που θα χαθεί σωστά, αργά και σταθερά. Ακόμα, ο συγκεκριμένος τρόπος άσκησης συμβάλλει στην καύση θερμίδων ακόμα και μετά το τέλος της, καθώς ενεργοποιεί τον μεταβολισμό, αυξάνοντας τον σε διάστημα 24-72 ωρών.

Όσο πιο έντονη είναι άσκηση που κάνουμε τόσο περισσότερες είναι οι θερμίδες που θα κάψουμε και μετά το τέλος της, γεγονός που εξηγεί με τον καλύτερο τρόπο τους λόγους για τους οποίους είναι τόσο σημαντικό να μην παραλείπουμε το αερόβιο πρόγραμμα πριν και μετά τις ασκήσεις ενδυνάμωσης. Βαριέσαι να πηγαινοέρχεσαι στο γυμναστήριο;

Άλλωστε είναι γνωστό πως όσο πιο έντονη είναι η άσκηση, τόσες περισσότερες θα έιναι και οι θερμίδες που θα κάψεις μετά το τέλος της, γεγονός που εξηγείς για ποιον λόγο δεν θα πρέπει να παραλείπεις το αερόβιο πρόγραμμα, πριν και μετά τις ασκήσεις ενδυνάμωσης. Και αν βαριέσαι το γυμναστήριο, μπορείς να βγεις για γρήγορο βάδην έξω ή να μαζέψεις χρήματα και να τα επενδύσεις σε ένα ποδήλατος γυμναστικής για το σπίτι σου!
Περισσότερα Θέματα Wellness
× PINK.GR
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ NEWSLETTER
GET CONNECTED
Nextweb