GIRL POWER WELLNESS

To bodyshaming είναι το bullying που τυραννά τις γυναίκες (ειδικά) όταν είναι διάσημες

Δεν μπορείς απλά να είσαι ο εαυτός σου;
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
To bodyshaming είναι το bullying που τυραννά τις γυναίκες (ειδικά) όταν είναι διάσημες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Αlisa Milano, η Beyonce αλλά και η Kim Kardashian τα άκουσαν για τα καλά επειδή πήραν κιλά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Η Σίσσυ Χρηστίδου πέρυσι, η Έλενα Παπαρίζου πρόσφατα δέχτηκε τα ιντερνετικά πυρά για την εικόνα της. Η Gwyneth Paltrow έχει διάφορα παρατσούκλια όπως "σκουπόξυλο" και άλλες διάσημες Ελληνίδες φοβούνται τα σχόλια που θα γραφτούν στο Twitter.

To τεράστιο post ενός δικηγόρου το προηγούμενο καλοκαίρι που σχολίαζε το "θράσος" των γυναικών να βγαίνουν στην παραλία όπως θέλουν εκείνες και όχι σύμφωνα με τα δικά του κριτήρια. Είναι παντού, και χτυπάει κάθε γυναίκα, διάσημη ή όχι.

To bodyshaming υπήρχε πάντα. Ξεκινούσε από την αυστηρή αυτοκριτική των γυναικών και έφευγε από αυτές στο περίγυρό τους. Όλοι έχουν άποψη για το σώμα σου και θεωρούν πως έχουν το δικαίωμα να το εκφράσουν με κάθε τρόπο. Αν δε, είσαι διάσημη, τότε θεωρούν αυτονόητο πως μπορούν να το κάνουν δημόσια. Να στο γράψουν με κάθε τρόπο στο προφίλ σου. 

Το πρόβλημα ξεκινά από το γεγονός πως οι άνθρωποι γύρω μας πιστεύουν πως έχουν το δικαίωμα να κρίνουν το πώς είσαι και το θράσος να το λένε ανοιχτά, χωρίς να υπολογίζουν ποτέ (άραγε γιατί;) το πόσο κακό κάνουν. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πρόβλημα συνεχίζεται όταν η οποιαδήποτε άποψη μεταφέρεται online -και ακολουθεί το ποτάμι των άλλων απόψεων που λίγη σημασία έχουν.  Πρέπει να πάψει να είναι φυσιολογικό να σχολιάζεις το αν η ζυγαριά κάποιας πήγε από τα 50 στα 60 - γιατί απλώς δεν σε αφορά.

Η JLO έχει δεχτεί επικριτικά σχόλια για τις καμπύλες της που κάποτε δεν ήταν "στη μόδα" ενώ η Angelina Jolie για το ακριβώς αντίθετο, για την πολύ αδύνατη σιλουέτα της. Ακόμα και η Taylor Swift που είναι σχεδόν δύο μέτρα, σχολιάστηκε δυσμενώς όταν τα πανύψηλα πόδια της γέμισαν ελάχιστα και το πρόσωπό της απέκτησε μάγουλα. H Demi Lovato αντιμετώπιζε εδώ και χρόνια τη σκληρή κριτική online και σε έντυπα, για τα κιλά που πήρε.

Η Selena Gomez, η Tyra Banks , η Kelly Klarkson εναντιώθηκαν στο body shaming και προσπάθησαν να περάσουν το μήνυμα της αποδοχής του σώματός μας άλλα και της εικόνας των άλλων.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

The beauty myth- an obsession with physical perfection that traps modern woman in an endless cycle of hopelessness, self consciousness, and self-hatred as she tries to fulfill society’s impossible definition of flawless beauty. I chose to take care of myself because I want to, not to prove anything to anyone. Wind in her sails. 🌈💜

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Selena Gomez (@selenagomez) στις

Για αρχή πρέπει να αγαπάς το σώμα σου. Kαι το να αγαπάς το σώμα σου, σημαίνει να προσπαθείς για την καλύτερη εκδοχή του, η οποία δεν καθορίζεται από αριθμούς και σχήματα, αλλά από την ανάγκη να τρέφεσαι καλά και να ασκείσαι. ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ. Αλλά άλλο αυτό και άλλο να γεμίζεις τον κόσμο με αρνητικά σχόλια για το σώμα ΚΑΠΟΙΟΥ ΑΛΛΟΥ. Γιατί απλώς, κανείς δεν σε ρώτησε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
5 / position1: 631 / position2: 1215
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb