ΥΓΕΙΑ

Κάθε πότε πρέπει να καθαρίζεις το στρώμα σου;

Για να μην έχεις ανεπιθύμητες παρενέργειες

Κάθε πότε πρέπει να καθαρίζεις το στρώμα σου;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Oι δουλειές του σπιτιού είναι κάτι που δεν αρέσει σε κανέναν προφανώς, όμως είναι απαραίτητες για να διασφαλίσουν την υγιεινή και καλή ζωή. Ειδικότερα δε όσον αφορά την κρεβατοκάμαρα σου, θα πρέπει να φροντίζεις να την τακτοποιείς και να την καθαρίζεις αρκετά συχνά, αφού είναι ένας άκρως προσωπικός χώρος.

Και μπορεί μέχρι τώρα να νόμιζες ότι η αλλαγή στα σεντόνια είναι αρκετή για να έχεις ένα καθαρό κρεβάτι, σκέφτηκες όμως τι θα έπρεπε να κάνεις με το στρώμα σου ώστε να είναι εξίσου καθαρό και ασφαλές;

Φυσικά και θα πρέπει κάθε 6 μήνες ή το πολύ κάθε χρόνο να το καθαρίζεις σχολαστικά, μπορείς όμως να εφαρμόσεις και άλλη μια συνήθεια που θα το διατηρεί καθαρό. Κάθε φορά λοιπόν που θα βγάζεις τα παλιά σου σεντόνια, μπορείς να αφήνεις στο στρώμα σου ακάλυπτο για λίγο ώστε να αεριστεί και να το σκουπίζεις με την ηλεκτρική σκούπα για να ρουφά τη σκόνη.

Σκούπισε το:

H ηλεκτρική σκούπα είναι ο νούμερο ένα σύμμαχος στον καθαρισμό των στρωμάτων. Ξεκίνα από πάνω σκουπίζοντας το στρώμα, συνέχισε στα πλαϊνά και τις γωνίες και κατέβα σταδιακά προς τα κάτω. Αφού τελειώσεις με το μπροστινό μέρος μπορείς να γυρίσεις το στρώμα και να επαναλάβεις τη διαδικασία.

Διώξε τις δυσάρεστες οσμές:

Το στρώμα απορροφά τις μυρωδιές του σώματός, όπως και τον ιδρώτα. Για να απαλλαγείς από αυτές πασπάλισε το στρώμα με μαγειρική σόδα και τρίψε το με μια χοντρή βούρτσα. Άφησέ την για 10 λεπτά προκειμένου να απορροφήσει τις μυρωδιές και στη συνέχεια αφαίρεσε την. Αν θες να προσθέσεις ένα ωραίο άρωμα, βάλε μέσα στη σόδα λίγες σταγόνες από αιθέρια έλαια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
2 / position1: 366 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb