
Ο Γιάννης Πάριος αναφέρθηκε συγκινημένος στον Γιώργο Μαζωνάκη κατά τη συναυλία του στη Θεσσαλονίκη το βράδυ του Σαββάτου 19 Σεπτεμβρίου, αποκαλύπτοντας την ιστορία πίσω από το τραγούδι «Ποτέ ποτέ», το αγαπημένο κομμάτι του συναδέλφου του που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 54 ετών.
Ο Γιάννης Πάριος τίμησε τη μνήμη του Γιώργου Μαζωνάκη κατά τη διάρκεια της συναυλίας του στη Θεσσαλονίκη το βράδυ του Σαββάτου 19 Σεπτεμβρίου, λίγες εβδομάδες μετά τον αναπάντεχο θάνατο του συναδέλφου του σε ηλικία 54 ετών. Ο ερμηνευτής μοιράστηκε με το κοινό τη συγκινητική ιστορία πίσω από τη δημιουργία του τραγουδιού «Ποτέ ποτέ», που ο Μαζωνάκης είχε αγαπήσει ιδιαίτερα.
Απευθυνόμενος στους θεατές, ο Πάριος περιέγραψε τους δεσμούς εκτίμησης που τον συνέδεαν με τον Μαζωνάκη και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες γράφτηκε το συγκεκριμένο κομμάτι.
Πώς γεννήθηκε το τραγούδι «Ποτέ ποτέ» για τον Γιώργο Μαζωνάκη
«Επειδή τον γνώριζα, ήταν ένα υπέροχο, τίμιο παιδί. Είναι πιο σπουδαίο να εκτιμάς έναν άνθρωπο, παρά να τον αγαπάς. Αυτόν τον άνθρωπο τον εκτιμούσα, γιατί ήταν ταλαιπωρημένος πολύ. Μου είχε πει “γράψε μου ένα τραγούδι Γιάννη”. “Θα σου γράψω” του λέω», ανέφερε ο Πάριος.
«Κάποιος κοινός μας φίλος, από εδώ από τη Θεσσαλονίκη, μου το ζήτησε και του λέω “θα του γράψω”. Του γράφω. Του λέει “σου έχει γράψει ο Γιάννης ένα τραγούδι”. Λέει “το περιμένω να το ακούσω”. Επειδή είχε και άλλα στο μυαλό του, το ξέχασε. Ε, τι να κάνω κι εγώ, το έβαλα στον δικό μου δίσκο. Όταν πέρασε ο καιρός, το ακούει από μένα και λέει στον φίλο μου, τον κοινό μας φίλο, τον Σάββα “Πες στον Γιάννη ότι θέλω να το ξαναπώ εγώ”. Του είπα “για σένα ήταν αυτό το τραγούδι, αυτό είναι το τραγούδι που ζήταγες”. Και όταν με ρώτησε ο Σάββας του είπα “Να το πει ολόκληρο”», εξήγησε ο τραγουδιστής.
@erotevmenaki Ο Πάριος αποχαιρετά το Γιώργο Μαζωνάκη 🕊️#mazw #viral
♬ πρωτότυπος ήχος – Ερωτευμενάκι🩷
«Το αγαπημένο του τραγούδι», είπε ο Γιάννης Πάριος
Στη συνέχεια, ο Πάριος συμπλήρωσε: «Έχω γράψει κι εγώ πολλά τραγούδια, αλλά αυτό το τραγούδι, επειδή ξέρω ότι ήταν το αγαπημένο του θα το πω…», πριν ξεκινήσει την ερμηνεία του επί σκηνής.
Το συγκεκριμένο μουσικό έργο, αν και δεν συνετέθηκε αρχικά ως βιογραφικό, συνδέθηκε στενά με τον Γιώργο Μαζωνάκη. Οι στίχοι εστιάζουν στην υπομονή, την απουσία εκδικητικότητας και τη διατήρηση της αξιοπρέπειας απέναντι στις δυσκολίες, με χαρακτηριστικό το απόσπασμα: «Το χαμόγελο δε μου΄λειψε απ’ τα χείλη, κι ας μου κλέβανε το λάδι απ’ το καντήλι…».
@westradio24 Ο Γιάννης Πάριος αφιερώνει στον Γιώργο Μαζωνάκη το «Πότε ποτέ» #giannisparios #giorgosmazonakis #potepote #fyp
♬ πρωτότυπος ήχος – West Radio
Οι στίχοι που «μιλούν» για τον Μαζωνάκη
Η κεντρική ιδέα του κομματιού αποτυπώνεται στους στίχους: «Ποτέ, ποτέ κακό δεν έκανα ποτέ / Κι ας ‘θέλανε οι άλλοι το κακό μου. / Τι κι αν πέρναγα του πόνου το όριο μου, / το κρατούσα μόνο για τον εαυτό μου».
Την ιδιαίτερη αδυναμία που έτρεφε ο Μαζωνάκης για τη συγκεκριμένη σύνθεση είχε αποκαλύψει σε παλαιότερη τοποθέτησή της η στενή του φίλη και κουμπάρα, Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, η οποία διατηρούσε στενή προσωπική σχέση μαζί του από το 2011.



