
Η Jinny Lu, ένας εξάχρονος σκύλος που διασώθηκε από το εμπόριο κρέατος στη Νότια Κορέα, ανακηρύχθηκε ο πιο άσχημος σκύλος στον κόσμο για το 2026 σε μια ιδιαίτερη διοργάνωση στην Καλιφόρνια.
Η Jinny Lu, ένας εξάχρονος σκύλος ράτσας pug, ανακηρύχθηκε ο πιο άσχημος σκύλος στον κόσμο για το 2026, κατακτώντας το μεγάλο βραβείο ενός ιδιαίτερου ετήσιου διαγωνισμού στην Καλιφόρνια. Η διοργάνωση έχει στόχο να αναδείξει τα οφέλη της υιοθεσίας σκύλων από καταφύγια και οργανώσεις διάσωσης.
Το σκυλάκι, που διασώθηκε από το εμπόριο κρέατος σκύλου της Νότιας Κορέας, εμφανίστηκε στη σκηνή με μαργαριτάρια γύρω από το λαιμό της και νίκησε σκληρό ανταγωνισμό για τον πολυπόθητο τίτλο.
Ποιος είναι ο πραγματικός στόχος του διαγωνισμού πιο άσχημου σκύλου στον κόσμο;
Στο 50ό έτος της διεξαγωγής του, ο ετήσιος διαγωνισμός τιμά σκύλους με αντισυμβατική εμφάνιση όχι για να τους στιγματίσει, αλλά για να προωθήσει τη διάσωση και την υιοθεσία ζώων. Οι διοργανωτές αναφέρουν ότι γιορτάζουν τις «μοναδικές ατέλειες» που κάνουν κάθε σκύλο ξεχωριστό.
Τα ζώα που έχουν διασωθεί κατέχουν εδώ και καιρό εξέχουσα θέση μεταξύ των διαγωνιζόμενων, με προηγούμενους νικητές να έχουν αναπηρίες, παραμορφώσεις ή ιστορικό κακοποίησης και παραμέλησης.
Πώς διασώθηκε η Jinny Lu από το εμπόριο κρέατος στη Νότια Κορέα;
Η Jinny Lu διασώθηκε από το εμπόριο κρέατος σκύλου στη Νότια Κορέα πριν υιοθετηθεί μέσω της οργάνωσης Pug Rescue πριν από τέσσερα χρόνια. Σύμφωνα με τη MUG Root Beer, επίσημο χορηγό του διαγωνισμού, έκτοτε έχει γίνει πηγή «σκανταλιάς και χαράς» για την ιδιοκτήτριά της, Γκρέιντι (Grady).
«Λατρεύει απόλυτα τον ανταγωνισμό, να συναντά όλους και όλα όσα αντιπροσωπεύει η εκδήλωση», δήλωσε η Γκρέιντι.
Τι κάνει σήμερα η νικήτρια του διαγωνισμού πιο άσχημου σκύλου;
Η ζωή της Jinny Lu μετά τη διάσωσή της έχει ξεπεράσει κατά πολύ το κύκλωμα του διαγωνισμού. Από την υιοθεσία της, συνοδεύει τη Γκρέιντι και άλλους διασωθέντες pug σε δημοτικά σχολεία της Βόρειας Καλιφόρνιας, όπου διδάσκουν στα παιδιά τη σημασία της υιοθεσίας κατοικίδιων ζώων.
Η Jinny Lu έχει επίσης επισκεφθεί ασθενείς σε ξενώνες και άτομα σε μονάδες φροντίδας μνήμης, προσφέροντας παρέα και χαρά.
Ζώα που διασώθηκαν, «συμμετέχοντες» στον διαγωνισμό
«Ο διαγωνισμός για τον πιο άσχημο σκύλο του κόσμου δεν είχε ποτέ ως στόχο να βρει τον πιο άσχημο σκύλο του κόσμου», δήλωσε η Μάντι Κλέντενεν (Mandy Clendenen), διευθύνουσα σύμβουλος του Αγροτικού Συνδέσμου Sonoma-Marin.
«Για 50 χρόνια, αυτή η εκδήλωση γιορτάζει τη μοναδικότητα κάθε σκύλου, ενώ παράλληλα μοιράζεται ένα σημαντικό μήνυμα συμπόνιας, διάσωσης και αποδοχής», πρόσθεσε.



