ENTERTAINMENT

Σοκ για την Ασημίνα Ιγγλέζου: Ο εφιάλτης στα Ιμαλάια και η μάχη με το σοβαρό κρυοπάγημα

Η γνωστή υπερμαραθωνοδρόμος περιγράφει την εφιαλτική κατάβαση από το όρος Μακαλού και τις δραματικές συνέπειες της κακοκαιρίας που την οδηγούν στο χειρουργείο.

Δημοσίευση ΑΥΓ 15, 2026
Σοκ για την Ασημίνα Ιγγλέζου: Ο εφιάλτης στα Ιμαλάια και η μάχη με το σοβαρό κρυοπάγημα
Instagram

Μια απίστευτη περιπέτεια επιβίωσης βίωσε η Ασημίνα Ιγγλέζου στα Ιμαλάια. Μετά την κατάκτηση του όρους Μακαλού, εγκλωβίστηκε σε χιονοθύελλα, υπέστη σοβαρά κρυοπαγήματα και πλέον ετοιμάζεται για μια δύσκολη επέμβαση ακρωτηριασμού στα δάχτυλα του δεξιού της χεριού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μια πρωτοφανή περιπέτεια υγείας βιώνει η Ασημίνα Ιγγλέζου, η οποία μίλησε στην εφημερίδα Espresso για τις δραματικές στιγμές που έζησε στα Ιμαλάια. Η υπερμαραθωνοδρόμος και αθλήτρια ορεινού τρεξίματος τον περασμένο Μάιο κατάφερε να γίνει η πρώτη Ελληνίδα που κατέκτησε την κορυφή του όρους Μακαλού, στα σύνορα Κίνας και Νεπάλ.

Ωστόσο, κατά την κατάβασή της από το βουνό, εγκλωβίστηκε σε ακραίες καιρικές συνθήκες. Η απότομη αλλαγή του καιρού τής προκάλεσε σοβαρά κρυοπαγήματα στα χέρια, με αποτέλεσμα πλέον να βρίσκεται αντιμέτωπη με τον ακρωτηριασμό τεσσάρων ακροδαχτύλων στο δεξί της χέρι.

Ο εφιάλτης στο βουνό και το μοιραίο λάθος

Περιγράφοντας τις εφιαλτικές στιγμές, η αθλήτρια ανέφερε πως ξέσπασε μια πολύ ισχυρή ανεμοθύελλα με ανέμους που έφταναν τα 100 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ έπεφτε τεράστια ποσότητα χιονιού. Προκειμένου να αποφύγει τον κίνδυνο χιονοστιβάδας, βιάστηκε να κατέβει και απέφυγε να σταματήσει για να αλλάξει γάντια, μια απόφαση που αποδείχθηκε καθοριστική για την υγεία των χεριών της.

Η κρισιμότητα της κατάστασης αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι, την ίδια μέρα και στο ίδιο σημείο, μια πιο έμπειρη Αμερικανίδα ορειβάτισσα που ακολουθούσε έχασε τη ζωή της από χιονοστιβάδα. Όπως παραδέχεται η ίδια η Ασημίνα Ιγγλέζου, η επιβίωσή της ήταν σε μεγάλο βαθμό θέμα τύχης, καθώς η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου σε ελάχιστο χρόνο.

Αρχικά, δεν συνειδητοποίησε τη σοβαρότητα της ζημιάς, καθώς παραμέλησε τον έντονο πόνο πιστεύοντας πως θα περάσει. Σήμερα, τα δάχτυλά της έχουν μαυρίσει και το χέρι της είναι δεμένο με γάζες, αναμένοντας την κρίσιμη χειρουργική επέμβαση.

Το χειρουργείο στο ΚΑΤ και η στήριξη της οικογένειας

Μετά από εντατικές θεραπείες τους τελευταίους τρεις μήνες, η αθλήτρια κατάφερε να σώσει πλήρως το αριστερό της χέρι, καθώς και τρία από τα επτά δάχτυλα που είχαν συνολικά υποστεί ζημιά. Η επέμβαση για το δεξί της χέρι έχει προγραμματιστεί για τον Σεπτέμβριο στο νοσοκομείο ΚΑΤ, όπου οι γιατροί θα διαπιστώσουν την τελική έκταση του ακρωτηριασμού.

Πρόσφατα, η υπερμαραθωνοδρόμος επισκέφθηκε την Τήνο για να εκπληρώσει το τάμα που είχε κάνει για την ανάρρωσή της, αντλώντας δύναμη και γαλήνη από το προσκύνημα. Όπως εξομολογείται, όταν άκουσε για πρώτη φορά τη λέξη «ακρωτηριασμός» δυσκολεύτηκε να το πιστέψει, αλλά γρήγορα αναλογίστηκε το χειρότερο σενάριο και το γεγονός ότι θα μπορούσε να είχε χάσει τη ζωή της.

Έχοντας στο πλευρό της τον σύζυγο και τα παιδιά της, οι οποίοι της υπενθυμίζουν πόσο σημαντικό είναι που επέστρεψε ζωντανή από το βουνό, η Ασημίνα Ιγγλέζου αντλεί τη μεγαλύτερη δύναμη για να προχωρήσει. Μάλιστα, παρά τη σοβαρή της περιπέτεια, δηλώνει έτοιμη να επιστρέψει σταδιακά στις πεζοπορίες και σε όσα αγαπά, μόλις ολοκληρωθεί πλήρως η διαδικασία της ανάρρωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb