
Ο Τάσος Χαλκιάς μίλησε μπροστά στα ερείπια του σπιτιού του στο Πόρτο Γερμενό που κάηκε ολοσχερώς, εξομολογούμενος τον πόνο για ό,τι έχασε μετά από 54 χρόνια.
Ο Τάσος Χαλκιάς επέστρεψε στο Πόρτο Γερμενό για να αντικρίσει με τα ίδια του τα μάτια το μέγεθος της καταστροφής που άφησε πίσω της η πυρκαγιά που έπληξε την περιοχή τις προηγούμενες μέρες. Το σπίτι του ηθοποιού, στο οποίο πέρασε 54 χρόνια της ζωής του, έγινε στάχτη — μαζί με τις μνήμες, τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής και το όνειρο να το κληροδοτήσει στα παιδιά του.
Μιλώντας στις τηλεοπτικές κάμερες, ο γνωστός ηθοποιός δεν μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνησή του: «Εδώ 54 χρόνια. Ήμουν παιδάκι και γέρασα. Ο γιος μου εδώ γεννήθηκε και εδώ πρωτόπαιξε. Η κόρη μου το ίδιο», είπε χαρακτηριστικά.
Τάσος Χαλκιάς: «Αυτό το κάτι δεν μπορώ να τ' αφήσω στα παιδιά μου»
Με περηφάνια αλλά και βαθιά θλίψη, ο Τάσος Χαλκιάς αναφέρθηκε στο όνειρο που τώρα χάθηκε: να αφήσει αυτό το σπίτι κληρονομιά στα παιδιά του. «Ο φτωχός γιος ενός εργάτη — όχι με το φτωχό να με λυπηθεί κανείς, με περηφάνια το λέω — που κατάφερε να κάνει στη ζωή του αυτά και να αφήσει στα παιδιά του κάτι, αυτό το κάτι δεν μπορώ να τ' αφήσω», εξομολογήθηκε ο ηθοποιός.
Παράλληλα, έκανε λόγο για το μέγεθος της καταστροφής στην ευρύτερη περιοχή, αναφέροντας ότι πολλοί φίλοι και γείτονές του έχασαν επίσης τα σπίτια τους, ενώ χάθηκαν και 200 περίπου σπίτια ιδιωτών, 3–4 μικροξενοδοχεία και κάποιες μικρές επιχειρήσεις — άνθρωποι που από αυτές έβγαζαν το ψωμί τους.
Ο γιος του Άρης αποκαλύπτει εικόνες ολικής καταστροφής
Λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του πατέρα του, ο γιος του Τάσου Χαλκιά, Άρης, ο οποίος βρέθηκε κι εκείνος στο Πόρτο Γερμενό για να δουν από κοντά τη ζημιά, δημοσίευσε βίντεο από το κατεστραμμένο σπίτι, αποκαλύπτοντας εικόνες που μιλούν από μόνες τους.
Στα πλάνα που κυκλοφόρησαν, το σπίτι εμφανίζεται πλήρως καταστραμμένο, με τίποτα να μην έχει σωθεί από τη μανία της φωτιάς. Οι εικόνες αυτές αντικατοπτρίζουν την τεράστια καταστροφή που υπέστη συνολικά η περιοχή του Πόρτο Γερμενό.
@arischalkias Επειδή δεν περιγράφεται με λέξεις και κάπως έχω ανάγκη να το εκφράσω. Ποτέ και σε Κανέναν. ♬ Sad song by piano and violin(886018) – NOVA



