
Ένα πρωτότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του The Bee Camp επιστρέφει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, μεταμορφώνοντας το The APIVITA Experience Store σε έναν ζωντανό χώρο δημιουργίας, γνώσης και έμπνευσης.
Το «Bee an Artist» είναι μια βιωματική εμπειρία για παιδιά ηλικίας 4–11 ετών, όπου η τέχνη γίνεται εργαλείο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και οι μέλισσες βρίσκονται στο επίκεντρο.
Οι τέχνες είναι πολλές. Το μήνυμα ένα: Γνωρίστε και προστατέψτε τις μέλισσες!
Για τέσσερα Σάββατα, ο φιλόξενος χώρος του The APIVITA Experience Store μετατρέπεται σε καμβά έκφρασης. Μέσα από τη μουσική, τον χορό, το θέατρο και την κεραμική, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με διαφορετικές μορφές τέχνης, εμπνέονται από τη φύση και κατανοούν τη σημασία της επικονίασης και της προστασίας των μελισσών για το οικοσύστημα.
Το The Bee Camp ενώνει τις δυνάμεις του με τέσσερις ταλαντούχες καλλιτέχνιδες και με την υποστήριξη της APIVITA δημιουργεί ένα πολυθεματικό πρόγραμμα με δημιουργικά εργαστήρια:
Αναλυτικά το πρόγραμμα:
• 21 Μαρτίου – Μουσική
Τίτλος εργαστηρίου: Ορχήστρα της φύσης – Ήχοι της φύσης
Με τη βιολονίστρια και μουσικοπαιδαγωγό Στέλλα Ζιόπουλου Το πρώτο εργαστήριο μουσικοκινητικής, με τίτλο «Ορχήστρα της φύσης – Ήχοι της φύσης», προσκαλεί τα παιδιά να ανακαλύψουν τους ήχους του φυσικού κόσμου και να δημιουργήσουν τη δική τους ορχήστρα.
Για παιδιά 4-11 ετών
• 4 Απριλίου – Χορός
Τίτλος εργαστηρίου: Χορεύοντας με τις μέλισσες – Ο χορός των μελισσών
Με τη χορογράφο και κινησιολόγο Φαίδρα Σούτου
Ένα βιωματικό εργαστήριο κίνησης, όπου τα παιδιά μαθαίνουν για τον «χορό» των μελισσών και τη σημασία του στην επικοινωνία τους. Μέσα από την κίνηση και το σώμα, ανακαλύπτουν πόσα μπορούν να εκφράσουν χωρίς λόγια.
Για παιδιά 4-11 ετών
• 9 Μαΐου – Θέατρο
Τίτλος εργαστηρίου: Μπες στον ρόλο – Επικονίαση
Με την ηθοποιό και σκηνοθέτρια Ανθή Φούντα
Μια μαγευτική θεατρική διαδρομή στον κόσμο των μελισσών. Μέσα από το θεατρικό παιχνίδι, τα παιδιά εξερευνούν τη ζωή στην κυψέλη και ανακαλύπτουν τον καθοριστικό ρόλο των μελισσών στη φύση και την επικονίαση.
Για παιδιά 4-11 ετών
• 16 Μαΐου – Κεραμική
Τίτλος εργαστηρίου: Φτιάχνοντας φωλιές – Οι φωλιές των μελισσών
Με την κεραμίστρια και παιδαγωγό Πολύνα Ξηραδάκη
Ένα βιωματικό εργαστήριο όπου τα παιδιά γνωρίζουν τα διαφορετικά είδη μελισσών που υπάρχουν στη φύση και ανακαλύπτουν πώς δημιουργούν τις φωλιές τους. Μέσα από την κεραμική, φτιάχνουν το δικό τους «ξενοδοχείο εντόμων», κατανοώντας στην πράξη πώς μπορούν να συμβάλλουν στην προστασία της βιοποικιλότητας.
Για παιδιά 4-11 ετών

Δήλωσε συμμετοχή στα εργαστήρια παρακάτω:
Κάθε εργαστήριο θα ανακοινώνεται ξεχωριστά μέσω Facebook event στην σελίδα του The Bee Camp, ενώ η κράτηση θέσης είναι απαραίτητη.
Χώρος διεξαγωγής:
The APIVITA Experience Store
Σόλωνος 6, Αθήνα
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων ανά εργαστήριο: 20 παιδιά (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)
Λίγα λόγια για το The Bee Camp
Ένας καλύτερος κόσμος ανθίζει
Το The Bee Camp ΑΜΚΕ είναι ο μοναδικός οργανισμός στην Ελλάδα που ασχολείται με την προστασία των μελισσών. Γεννήθηκε το 2018 με αφορμή το παγκόσμιο περιβαλλοντικό πρόβλημα της αυξημένης θνησιμότητας των μελισσών, οι οποίες επικονιάζουν το 1/3 της τροφής που καταναλώνουμε καθημερινά. Το The Bee Camp αποτελείται από μία διεπιστημονική ομάδα νέων γυναικών αποφασισμένων να επαναπροσδιορίσουν τη σχέση μεταξύ του ανθρώπου με το φυσικό περιβάλλον.
Αποστολή μας είναι να εμπνεύσουμε τους ανθρώπους να προστατεύσουν τις μέλισσες και τους επικονιαστές. Μέσα από την ευαισθητοποίηση, την εκπαίδευση και τη δημιουργία βιοτόπων κάνουμε τον κόσμο να ανθίσει. Αναλυτικότερα, τo The Bee Camp ευαισθητοποιεί το ευρύ κοινό για τη σημασία και τον ρόλο των μελισσών και των επικονιαστών. Προσφέρει εμπειρίες βιωματικής εκπαίδευσης για ολα τα άτομα στοχεύοντας στην καλλιέργεια σεβασμού για τη φύση. Παράλληλα, προτείνει άμεσες λύσεις για την προστασία της βιοποικιλότητας δημιουργώντας ένα δίκτυο από Βee Spots, αστικές οάσεις κατάλληλες για την φιλοξενία των μελισσών. Τέλος, με την μαγική συνταγή από τις σπορο-βόμβες του The Bee Camp, οι πόλεις γίνονται πιο πράσινες και φιλόξενες για τις μέλισσες και τη βιοποικιλότητα.
Για περισσότερες πληροφορίες
www.thebeecamp.com
[email protected]
www.facebook.com/thebeecamp
www.instagram.com/thebeecamp
Λίγα λόγια για την APIVITA
Εμπνευσμένη από την αέναη σχέση των μελισσών και της Ελληνικής φύσης, η APIVITA βάζει το πάθος και την αφοσίωσή της για το περιβάλλον μπροστά από κάθε τι που κάνει. Με την δέσμευσή της της στο Παγκόσμιο Δίκτυο 1% for the Planet, να επιστρέψει στον πλανήτη το 1% των πωλήσεων επιλεγμένων προϊόντων της, μέσω του Billion Bees Program και συνεργασιών με 18 διεθνείς περιβαλλοντικούς οργανισμούς, που έχουν ως στόχο της προστασία της βιοποικιλότητας και των μελισσών
Η πεποίθηση ότι, εμπνέοντας τον σεβασμό και την αγάπη για τη φύση, θα είμαστε σε θέση να ελπίζουμε σε ένα βιώσιμο μέλλον για όλους μας, έχει οδηγήσει σε σημαντικές συνέργειες, όπως αυτή με το The Bee Camp.
Για περισσότερες πληροφορίες
https://www.apivita.com/hellas/
https://www.facebook.com/apivita
https://www.instagram.com/apivitagreece/
https://www.tiktok.com/@apivita
https://www.linkedin.com/.../apiv.../mycompany/verification/



