CELEBS

Νίκος Γαλανός: «Καλό ταξίδι στο φως» ‑ Ο καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρετά τον ηθοποιό

Ο ηθοποιός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών μετά από μάχη με τον καρκίνο

Δημοσίευση ΜΑΙ 19, 2025
Νίκος Γαλανός: «Καλό ταξίδι στο φως» ‑ Ο καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρετά τον ηθοποιό

Θλίψη σκόρπισε στον καλλιτεχνικό κόσμο η είδηση του θανάτου του Νίκου Γαλανού, που έφυγε από τη ζωή σήμερα, Δευτέρα 19 Μαΐου, σε ηλικία 79 ετών, μετά από γενναία μάχη που έδινε τον τελευταίο χρόνο με τον καρκίνο. Ο γοητευτικός ζεν πρεμιέ του ελληνικού κινηματογράφου υπήρξε ένας από τους πιο αγαπητούς και διαχρονικούς πρωταγωνιστές της γενιάς του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
View this post on Instagram

A post shared by Aliki Vougiouklaki Official (@alikivougiouklakiofficial)

Η απώλειά του αφήνει ένα μεγάλο κενό στον χώρο του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου. Ο ηθοποιός με τη χαρακτηριστική φωνή και την ευγένειά του, πρωταγωνίστησε σε πλήθος κινηματογραφικών ταινιών, θεατρικών παραστάσεων και τηλεοπτικών σειρών, χαρίζοντας στο κοινό ερμηνείες που σημάδεψαν εποχές. Χαρακτηριστικοί ήταν οι ρόλοι του στα «Ορατότης Μηδέν», «Η Λεωφόρος του Μίσους», «Η Αμαρτία της Ομορφιάς» και «Ένα Αστείο Κορίτσι».

Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε συγκίνηση σε φίλους, συναδέλφους και θαυμαστές, που σπεύδουν να τον αποχαιρετήσουν στα social media με λόγια αγάπης και ευγνωμοσύνης. Η Δώρα Χρυσικού, με την οποία είχαν συνεργαστεί στη «Γη της Ελιάς» δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, μια ασπρόμαυρη φωτογραφία του Νίκου Γαλανού σε νεαρή ηλικία, συνοδευόμενη από το μήνυμα: «Νίκο μου αγαπημένε, στο φως».

Με τη σειρά του, ο δημιουργός της «Γης της Ελιάς» Ανδρέας Γεωργίου, σε μία πιο πρόσφατη κοινή τους φωτογραφία, έγραψε: «Καλό ταξίδι στο φως άρχοντα!!», συνοδεύοντας τη φωτογραφία με μια καρδιά, δείγμα της βαθιάς εκτίμησης που έτρεφε για τον ηθοποιό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Νίκος Γαλανός είχε κάνει το κινηματογραφικό του ντεμπούτο δίπλα στην Αλίκη Βουγιουκλάκη, στην ταινία «Ένα Αστείο Κορίτσι». Με ένα στιγμιότυπο από εκεί, με τον ηθοποιό δίπλα στη μεγάλη σταρ, επέλεξε να τον αποχαιρετήσει στα social media, o γιος της Αλίκης Βουγιουκλάκη, Γιάννης Παπαμιχαήλ. «Άλλη μια μεγάλη απώλεια, καλό ταξίδι στην αιωνιότητά αγαπημένε Νίκο», έγραψε στη λεζάντα που συνόδευε την ανάρτησή του στο Instagram.

Kαι η Ρούλα Κορομηλά φρόντισε να τον αποχαιρετήσει δημόσια. Η παρουσιάστρια εστίασε στο πόσο χαμογελαστός και ευγενικός ήταν πάντα ο ηθοποιός, ενώ εξέφρασε τη λύπη της για τον θάνατό του. «Ευγένεια. Χαμόγελο πάντα. Ταλέντο. Σοβαρότητα. Αρχοντιά. Λυπάμαι που έφυγες Νίκο. Λυπάμαι», έγραψε.

Ανάμεσα σε εκείνους που ήθελαν να πουν ένα τελευταίο «αντίο» στον ηθοποιό ήταν και ο Παντελής Καναράκης, ο οποίος δημοσίευσε σε insta story ένα στιγμιότυπό του και πάνω σε αυτό έγραψε: «Αντίο Νίκο».

Ο Σπύρος Μπιμπίλας εξέφρασε με μία μακροσκελή ανάρτησή του την ευγνωμοσύνη του στον ηθοποιό. «Το θλιβερό νεο άρχισε να διαδίδεται και μόλις επαληθεύτηκε αυτό που δεν θα θέλαμε να πιστέψουμε..Ο αγαπημένος μας Νίκος Γαλανός έφυγε από την ζωή και μας κυρίευσε

View this post on Instagram

A post shared by Tasos Anastasios Iordanidis (@iordanidis_tasos)

θλίψη.. Του οφείλω τόσα πολλά.. Πέρα απο τους κοινούς μας αγώνες για τα συγγενικά δικαιώματα των ηθοποιών, από τον ΔΣ του οργανισμού Διόνυσος, όπου διετέλεσε πρόεδρος, στην αρχή της καριέρας μου έπαιξα πλάι του στα "Σκληρά Καρύδια" της ΕΡΤ2 κι αυτός με πρότεινε μετά και επέμεινε για τον πρωταγωνιστικό μου ρόλο στους θρυλικους "Ιερόσυλους" το '82. Τι σύμπτωση λιγες μέρες πριν έφυγε κι ο σκηνοθέτης της σειράς ο Κώστας Λυχναράς.. Νίκο μου γλυκέ, που παίξαμε και στο θέατρο μαζί και γελάσαμε και δακρύσαμε, θα σε θυμάμαι πάντα σαν έναν από τους πιο ευγενικούς, εργατικούς, ταλαντουχους και χαμογελαστούς ανθρώπους.. Τα ωραία μας βράδια στο σπίτι της Μάρθας, τις εξόδους μας!!! Καλό σου ταξίδι αγαπημένε μας...», έγραψε.

Ακόμα, η εταιρεία παραγωγής Φίνος Φιλμ, της οποίας υπήρξε μέλος από τα πρώτα του κιόλας βήματα στον χώρο της υποκριτικής, τίμησε τη μνήμη του με μία ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό της στο Instagram. Σε αυτή, ένωσε μερικές από τις καλύτερες σκηνές των ταινιών που πρωταγωνίστησε ο Νίκος Γαλανός. Στο βίντεο μπορεί κανείς να δει μεταξύ άλλων, αποσπάσματα από τις ταινίες «Ορατότης Μηδέν» και «Η Λεωφόρος του Μίσους».

Στη λεζάντα που συνοδεύει το βίντεο, η Φίνος Φιλμ γράφει: «Με βαθιά θλίψη αποχαιρετούμε σήμερα τον Νίκο Γαλανό, έναν από τους πιο αγαπητούς και αξιόλογους ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου και του θεάτρου. Ένα κράμα ταλέντου, γοητείας και έντονης εκφραστικότητας, που μας χάρισε σπουδαίες ερμηνείες σε ταινίες - σταθμούς. Ένας από τους ωραιότερους άνδρες του ελληνικού σινεμά, που τον χαρακτήριζε πάντα η σεμνότητα και η διακριτικότητα, κερδίζοντας τον σεβασμό και την αγάπη όλων μας. Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του. Αντίο, αγαπημένε μας Νίκο. Σε ευχαριστούμε για όλα».

Η συμπρωταγωνίστριά του στη «Γη της Ελιάς», Άντζελα Γκερέκου που ήταν και καλή του φίλη, του ευχήθηκε «καλό ταξίδι στο φως», ενώ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για όσα έζησαν μαζί και για τις συνεργασίες τους. «Αγαπημένε μου Νίκο σαν ψέματα φαίνεται.Δεν είναι όμως... Ξεκουράσου με ειρήνη!!! Πόσο ευγνώμων είμαι που μοιραστήκαμε τόσες δημιουργικές συιγμες στη "Γη της Ελιάς" αλλά και πόσες κουβέντες, γέλια στην παρέα!!! Ξεχωρίζες από πάντα... Για το σπουδαίο σου ταλέντο, το πανέμορφο χαμόγελό σου, το υπέροχο μυαλό σου, το εκλεπτυσμένο σου χιούμορ, το ήθος, την ευγένεια σου, την καλοσύνη σου! Αληθινός κύριος!!!Πόσα δώρα σου είχε δώσει ο Θεός!! Αλλά εσύ ταπεινός! Σ' ευχαριστώ για τη φιλία που μου έδωσες! Θα σε θυμάμαι πάντα!! Καλό σου ταξίδι στο φως αγαπημένε μου Νίκο!!!!», έγραψε η ηθοποιός.

Τέλος, ο Τάσος Ιορδανίδης αποχαιρέτησε τον Νίκο Γαλανό με μία συγκινητική ανάρτηση στο Instagram, η οποία αποδεικνύει το δέσιμο που είχαν. Σε αυτή, ο ηθοποιός τον αποκαλεί στα αγγλικά «πατέρα». Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει: «Μια ώρα προσπαθώ να γράψω. Και γράφω, επειδή σου αξίζει κάθε τιμή. Γιατί μιλάμε για κύριο. Στις γόνδολες πήγαμε, στα υπόλοιπα, στον επόμενο τόνο. Φάδερ μου, εις το επανιδείν! Μίλησα».

View this post on Instagram

A post shared by Angela Gerekou official (@angela_gerekou)

[ΠΗΓΗ]
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
10 / position1: 2410 / position2: 3083
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb