ENTERTAINMENT

Και ο Τζορτζ Κλούνεϊ καλεί τον Τζο Μπάιντεν να αποσυρθεί – «Τον αγαπώ αλλά…»

Πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν από τον αμερικανό πρόεδρο να εγκαταλείψει την κούρσα

Δημοσίευση ΙΟΥΛ 10, 2024
Και ο Τζορτζ Κλούνεϊ καλεί τον Τζο Μπάιντεν να αποσυρθεί – «Τον αγαπώ αλλά…»

Ο Αμερικανός ηθοποιός Τζορτζ Κλούνεϊ, ένας ένθερμος Δημοκρατικός που εμπλέκεται ενεργά στη συγκέντρωση χρημάτων για το κόμμα, κάλεσε σήμερα τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να αποσυρθεί από την κούρσα για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, εν μέσω των αμφιβολιών για την κατάσταση της υγείας του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Τα πρωτοκλασάτα στελέχη των Δημοκρατικών (…), οι γερουσιαστές, τα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων και οι άλλοι υποψήφιοι, που κινδυνεύουν να χάσουν τον Νοέμβριο, πρέπει να ζητήσουν από αυτόν τον πρόεδρο να αποσυρθεί οικειοθελώς», έγραψε ο ηθοποιός σε άρθρο που δημοσιεύτηκε από τους New York Times, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι «αγαπάει τον Τζο Μπάιντεν».

«Ο χρόνος πιέζει» ανέφερε νωρίτερα η πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων και εκ των κορυφαίων στελεχών του Δημοκρατικού κόμματος, Νάνσι Πελόζι, επισημαίνοντας ότι επαφίεται στον αμερικανό πρόεδρο να αποφασίσει εάν θα παραμείνει στην κούρσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Πελόζι, που εξακολουθεί να ασκεί μεγάλη επιρροή στο κόμμα, είχε ήδη δηλώσει ότι είναι «θεμιτό» να αναρωτιέται κανείς για την κατάσταση της υγείας του προέδρου και άφησε σήμερα να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να αποφασίσει να αποσυρθεί.

«Επαφίεται στον πρόεδρο να αποφασίσει αν θα είναι υποψήφιος», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC. «Τον προτρέπουμε όλοι να λάβει μια απόφαση, επειδή ο χρόνος πιέζει».

Η ίδια, από την πλευρά της, δεν πήρε θέση: «Θέλω να κάνει αυτό που θα αποφασίσει και έτσι θα γίνει. Δεν έχει σημασία τι θα αποφασίσει, εμείς θα το ακολουθήσουμε», πρόσθεσε.

Στίβεν Κινγκ: «Για το συμφέρον της Αμερικής θα πρέπει να παραιτηθεί ο Μπάιντεν»
«Ο Τζο Μπάιντεν υπήρξε ένας καλός πρόεδρος, αλλά ήρθε η ώρα να ανακοινώσει, προς το συμφέρον της Αμερικής που τόσο ξεκάθαρα αγαπά, ότι δεν θα είναι υποψήφιος για επανεκλογή» έγραψε ο Στίβεν Κινγκ στο X το πρωί της Δευτέρας.

[ΠΗΓΗ]
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
6 / position1: 404 / position2: 665
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb