ENTERTAINMENT

Το απόλυτο 60s ζευγάρι: Αυτή έγινε sex symbol όταν παντρεύτηκαν και μετά το χωρισμό έγινε ακτιβίστρια και κέρδισε Όσκαρ

Ήταν εραστές και συνοδοιπόροι στον κινηματογράφο

Το απόλυτο 60s ζευγάρι: Αυτή έγινε sex symbol όταν παντρεύτηκαν και μετά το χωρισμό έγινε ακτιβίστρια και κέρδισε Όσκαρ
nextweb studio

Η Τζέιν Φόντα και ο Ρότζερ Βαντίμ, δύο τιτάνες της βιομηχανίας του θεάματος, δημιούργησαν μια σχέση που άφησε ανεξίτηλο σημάδι στον κινηματογράφο και τη λαϊκή κουλτούρα κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1960.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Φόντα και ο Βαντίμ γνωρίστηκαν το 1963 και η σχέση τους γρήγορα εξελίχθηκε σε ένα παθιασμένο ειδύλλιο. Παντρεύτηκαν το 1965, δημιουργώντας μια συνεργασία που ήταν τόσο επαγγελματική όσο και προσωπική. Η επιρροή του Βαντίμ στην καριέρα της Φόντα ήταν βαθιά, οδηγώντας τη σε ρόλους που αναδείκνυαν τον αισθησιασμό και την υποκριτική της δεινότητα. 

View this post on Instagram

A post shared by Gerard Malanga (@gerard_malanga.official)

Το αποκορύφωμα της επαγγελματικής τους συνεργασίας ήταν η ταινία επιστημονικής φαντασίας «Barbarella» του 1968, σε σκηνοθεσία Βαντίμ και πρωταγωνίστρια του Φόντα στον ομώνυμο ρόλο.

Παρά την επιτυχημένη συνεργασία τους, ο γάμος της Φόντα και του Βαντίμ αντιμετώπισε προκλήσεις. Οι πιέσεις της καριέρας τους, σε συνδυασμό με το μεταβαλλόμενο πολιτιστικό τοπίο στα τέλη της δεκαετίας του 1960, διέλυσαν τη σχέση τους. Χώρισαν το 1973, ο καθένας συνεχίζοντας να χαράζει σημαντικά μονοπάτια στη βιομηχανία του θεάματος. 

Η ηθοποιός μετά το χωρισμό, μεταμορφώθηκε από σύμβολο του σeξ σε σοβαρή ηθοποιό και ακτιβίστρια, ενώ απέσπασε πολλά βραβεία. Ο Βαντίμ, από την άλλη, συνέχισε να κάνει ταινίες, αν και καμία δεν έφτασε στο εμβληματικό καθεστώς των προηγούμενων έργων του. Παρέμεινε μια εξέχουσα προσωπικότητα του γαλλικού κινηματογράφου, γνωστός για το ξεχωριστό σκηνοθετικό του στυλ και την ικανότητά του να εκτοξεύει την καριέρα πολλών κορυφαίων ηθοποιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
3 / position1: 2394 / position2: 3180
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb