ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Ψυχεδελική ευεξία: Μια νέα μόδα στο wellness

Ξεκλειδώνοντας τις θεραπευτικές δυνατότητες των ψυχεδελικών
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Ψυχεδελική ευεξία: Μια νέα μόδα στο wellness
Hulu

Η ψυχεδελική θεραπεία είναι μια μέθοδος που περιλαμβάνει την χρήση ψυχεδελικών ή παραισθησιογόνων ουσιών που συμβάλλουν στην θεραπευτική διαδικασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η συγκλονιστική δραματική σειρά μυστηρίου, «Εννέα άγνωστοι» (Nine Perfect Strangers), που βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο της Liane Moriarty, με πρωταγωνίστρια τη Νικόλ Κίντμαν και πλειάδα εξαιρετικών ηθοποιών, έχει δημιουργήσει φανατικούς. Η Νικόλ Κίντμαν υποδύεται μία επιτυχημένη ψυχοθεραπεύτρια με ένα μυστηριώδες καταφύγιο ευεξίας που υπόσχεται «ολική μεταμόρφωση» μέσω περίεργων μεθόδων και έπειτα, θεραπείες μέσω ψυχεδελικών ουσιών. Αυτή η θεραπεία, υπάρχει όντως, και δεν είναι λίγοι αυτοί που τη δοκιμάζουν.

Επικίνδυνη ή όχι;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι θεραπευτικές δυνατότητες των ψυχεδελικών κερδίζουν ευρύτερη αποδοχή. Ουσίες μικροδοσολογίας όπως η ψιλοκυβίνη (το δραστικό συστατικό των μαγικών μανιταριών) διερευνάται για τα οφέλη της στην ενίσχυση της δημιουργικότητας, της εστίασης και της συναισθηματικής ανθεκτικότητας.

Τα νομικά πλαίσια ανοίγουν σιγά σιγά για να επιτρέψουν την καθοδηγούμενη ψυχεδελική θεραπεία για καταστάσεις ψυχικής υγείας όπως το PTSD, η κατάθλιψη και το άγχος. Αυτές οι θεραπείες διεξάγονται σε ελεγχόμενα περιβάλλοντα με επαγγελματική καθοδήγηση για τη διασφάλιση της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας.

Παρόλο που υπάρχουν ολοένα και περισσότερα στοιχεία που υποστηρίζουν τις θεραπευτικές δυνατότητες της ψυχεδελικής ιατρικής, εξακολουθεί να υπάρχει έλλειψη κλινικών δοκιμών μεγάλης κλίμακας και ερευνών σχετικά με τις μακροπρόθεσμες επιδράσεις αυτών των ουσιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
6 / position1: 518 / position2: 575
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb