CELEBS

Γιατί η Jessica Biel μίλησε στους γιους της για την περίοδό της

Και σου προτείνει να κάνεις το ίδιο στα παιδιά σου
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Γιατί η Jessica Biel μίλησε στους γιους της για την περίοδό της
Nextweb Studio

Όταν η Jessica Biel είπε πως θέλει να γράψει ένα βιβλίο, η συγγραφή ενός παιδικού βιβλίου για περιόδους δεν ήταν ψηλά στη λίστα. Για την ακρίβεια, δεν ήταν καν στη λίστα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αλλά όταν εκείνη και η συνεργάτιδά της Michelle Purple, πήγαν σε μια συνάντηση με τον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της A Kids Co. για να συζητήσουν για μια μελλοντική συνεργασία, άρχισε να σκέφτεται πως ίσως ήρθε η ώρα!

«Πάντα με ενδιέφερε ο χώρος της γυναικείας αναπαραγωγικής υγείας και ευεξίας και πώς μπορώ να εμπλακώ με έναν τρόπο που να αισθάνομαι χρήσιμη για την οικογένειά μου και τις οικογένειες άλλων ανθρώπων. Και ήταν μόνο μία από αυτές τις περίεργες στιγμές kismet όπου μας ρώτησαν για τι θέλαμε να μιλήσουμε. Η Michelle και εγώ σκεφτήκαμε ότι ένα πράγμα για το οποίο δεν μιλάμε πολύ είναι η περίοδος».

Και έτσι γεννήθηκε το A Kids Book About Periods. Η Biel, η οποία είναι παντρεμένη με τον Justin Timberlake και μητέρα δύο γιων, γνώριζε ότι δε θα δούλευε μόνη της σε αυτό το βιβλίο, γι' αυτό συνεργάστηκε με την Period.org, έναν παγκόσμιο μη κερδοσκοπικό οργανισμό που προσπαθεί να εξαλείψει τη φτώχεια και το στίγμα της περιόδου μέσω υπηρεσία, εκπαίδευση και υπεράσπιση, να το γράψουν με τη βοήθεια του προσωπικού των ειδικών τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το αποτέλεσμα είναι ένα απλό, κατανοητό και κατατοπιστικό βιβλίο που γονείς και ενήλικες μπορούν να δώσουν ή να διαβάσουν στα παιδιά. Και δεν είναι μόνο για νεαρά κορίτσια. Η Biel ελπίζει ότι οι μπαμπάδες και τα νεαρά αγόρια θα το διαβάσουν με την πρόθεση να αλλάξουν τη συζήτηση γύρω από μια πολύ παρεξηγημένη γυναικεία εμπειρία.

«Τις προάλλες, είπα στον γιο μου, "Ξέρεις τι; Είμαι αδιάθετη. Πονάω και δεν έχω κέφια, γι' αυτό ήθελα απλώς να σας ενημερώσω". Και μου απάντησε, "Εντάξει, ευχαριστώ, μαμά". Και δεν με ρώτησε τίποτα περισσότερο από αυτό. Δεν ήξερα πώς να κάνω αυτές τις συζητήσεις μαζί τους».

Η ηθοποιός προτείνει λοιπόν να μιλάμε ανοιχτά στα παιδιά μας για την περίοδο είτε αγόρια είναι, είτε κορίτσια, και όπως και να έχει να μην θεωρούμε πως είναι ένα απαγορευμένο θέμα. Όσον αφορά τη δική της εμπειρία, λέει «Η περίοδός μου είναι σίγουρα κάπως έντονη και ακραία για μερικές μέρες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
5 / position1: 226 / position2: 1066
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb