CELEBS

Οι δίαιτες των celebrities: Ποιες κάνουν δουλειά;

Από το keto στον βιγκανισμό, τη διαλειμματική νηστεία μέχρι το cleansing με χυμούς
Από το NEWSROOM
Οι δίαιτες των celebrities: Ποιες κάνουν δουλειά;

Οι δίαιτες των διασήμων γίνονται συχνά ένα καυτό θέμα, γοητεύοντας εκατομμύρια που φιλοδοξούν να μιμηθούν τη λάμψη και τη γοητεία που συνδέονται με τον τρόπο ζωής του Χόλιγουντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το keto στον βιγκανισμό, τη διαλειμματική νηστεία μέχρι το cleansing με χυμούς, τα διατροφικά σχήματα πλουσίων και διάσημων κυριαρχούν συχνά στα πρωτοσέλιδα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

1. Keto Craze:

Η κετογονική δίαιτα έχει αυξηθεί σε δημοτικότητα, με διασημότητες όπως η Halle Berry και ο LeBron James να ορκίζονται στα οφέλη της. Αυτή η δίαιτα υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες αναγκάζει το σώμα σε μια κατάσταση κέτωσης, όπου καίει λίπος για καύσιμο. Ωστόσο, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η παρατεταμένη κέτωση μπορεί να είναι προκλητική και μπορεί να μην είναι κατάλληλη για όλους, ιδιαίτερα για εκείνους με ορισμένες παθήσεις υγείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

2. Plant-Powered Δίαιτα:

Πολλές διασημότητες επιλέγουν plant based δίαιτες, επικαλούμενοι οφέλη για την υγεία και ηθικούς λόγους. Η Beyoncé ασπάστηκε τον βιγκανισμό, προωθώντας έναν φυτικό τρόπο ζωής μέσω του προγράμματός της "22 Days Nutrition". Μια καλά σχεδιασμένη vegan διατροφή μπορεί να είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, αλλά χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή για να διασφαλιστεί επαρκής πρόσληψη πρωτεΐνης, σιδήρου και βιταμίνης Β12.

3. Fasting:

Το fasting έχει κερδίσει τη μάχη των πιο διάσημων διαιτων μεταξύ των διασημοτήτων όπως η Jennifer Aniston και ο Hugh Jackman. Αυτό το διατροφικό μοτίβο εναλλάσσεται μεταξύ ωρών μέσα στη μέρα που τρως και ωρών που δεν τρως υποτίθεται ότι προάγει την απώλεια βάρους και ενισχύει τη μεταβολική υγεία. Ωστόσο, οι ατομικές ανάγκες στη νηστεία μπορεί να ποικίλλουν και μπορεί να μην είναι κατάλληλο για όλους, ιδιαίτερα για εκείνους με ορισμένες ιατρικές παθήσεις.

4. Aποτοξίνωση:

Οι δίαιτες καθαρισμού με χυμούς και αποτοξίνωσης συχνά υποστηρίζονται από διασημότητες που αναζητούν μια γρήγορη λύση για απώλεια βάρους και βελτιωμένη ζωτικότητα. Ενώ η κατανάλωση χυμών με πυκνότητα θρεπτικών συστατικών μπορεί να είναι ευεργετική, ο παρατεταμένος καθαρισμός χυμού μπορεί να στερείται βασικών θρεπτικών συστατικών και να οδηγήσει σε αρνητικές παρενέργειες όπως κόπωση και ελλείψεις θρεπτικών συστατικών.

5. Mindful Eating:

Ορισμένες διασημότητες δίνουν έμφαση στο προσεγμένο φαγητό σε σχέση με τις αυστηρές δίαιτες. Αυτή η προσέγγιση ενθαρρύνει τον συντονισμό με τα σημάδια πείνας, την απόλαυση του φαγητού και την ενίσχυση μιας υγιούς σχέσης με το φαγητό. Διάσημοι όπως η Oprah Winfrey υποστηρίζουν την ισορροπημένη, διαισθητική διατροφή ως έναν βιώσιμο τρόπο διατήρησης της συνολικής ευημερίας. Αυτό βέβαια δεν είναι δίαιτα, είναι τρόπος διατροφής.

Reality Check

Παρά τη γοητεία των δίαιτων που υποστηρίζουν οι διασημότητες, είναι σημαντικό να προσεγγίζετε τις διατροφικές τάσεις με προσοχή και να συμβουλεύεστε τους επαγγελματίες υγείας πριν κάνετε σημαντικές αλλαγές. Αυτό που λειτουργεί για μια διασημότητα μπορεί να μην είναι κατάλληλο ή βιώσιμο για όλους.

Επιπλέον, στα παρασκήνια, οι διασημότητες έχουν συχνά πρόσβαση σε προσωπικούς σεφ, εκπαιδευτές και διατροφολόγους, γεγονός που διευκολύνει την τήρηση αυστηρών διατροφικών προγραμμάτων. Άρα, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να επισκεφθείτε έναν ειδικό και σιγά σιγά, χωρίς στρες να δώσετε μερικούς μήνες στον εαυτό σας για να χάσει σταθερά και αργά τα περιττά κιλά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
13 / position1: 199 / position2: 820
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb