Σπάνια εμφάνιση της Βέρας Κρούσκα με ξανθά μαλλιά ‑ Δε μοιάζει 77 ετών

Παραμένει όμορφη η ηθοποιός

Δημοσίευση ΑΠΡ 03, 2024
Σπάνια εμφάνιση της Βέρας Κρούσκα με ξανθά μαλλιά ‑ Δε μοιάζει 77 ετών

Η Βέρα Κρούσκα αποτελούσε μια από τις πλέον εντυπωσιακές γυναίκες του χώρου της υποκριτικής, συμμετέχοντας σε εξαιρετικά επιτυχημένες συνεργασίες τόσο στην τηλεόραση όσο και στο θέατρο και τον κινηματογράφο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρότι η ηθοποιός παρακολουθεί τα θεατρικά γεγονότα και τις σημαντικές καλλιτεχνικές παραγωγές, ειδικά όταν αυτές ξεχωρίζουν, τα τελευταία χρόνια δεν έχει ανέβει στη θεατρική σκηνή.

Παρ’ όλο που δεν αποκλείει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει μια αξιόλογη θεατρική παράσταση από την πρώτη σειρά της αίθουσας ή να επικοινωνήσει με αγαπημένους συναδέλφους της που δεν έχει δει εδώ και καιρό, η Βέρα Κρούσκα παρευρέθηκε στην πρεμιέρα της παράστασης «Κουαρτέτο» του Χάινερ Μίλερ, που σκηνοθετήθηκε από τον Θανάση Σαράντο στο θέατρο «Από Μηχανής».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι πρωταγωνιστές της παράστασης, Χρήστος Βασιλόπουλος και Κερασία Σαμαρά, ανέδειξαν την ποιότητα του έργου, με την Βέρα Κρούσκα να κρατάει ένα χαμηλό προφίλ, προτιμώντας να μην τραβήξει πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας, αν και η παρουσία της δεν μπορούσε να περάσει απαρατήρητη μιας και έκανε δημόσια εμφάνιση μετά από αρκετό διάστημα.

Βέρα Κρούσκα: Βιογραφικό Σημείωμα

Σε ηλικία 15 ετών, η Βέρα Κρούσκα λάμβανε άδεια από την επιτροπή «Εξαιρετικών Ταλέντων» για να εγγραφεί στη Δραματική Σχολή του Μουσικού Θεάτρου του Ωδείου Αθηνών. Ταυτόχρονα, ξεκίνησε να παρακολουθεί μαθήματα κλασικού και μοντέρνου χορού υπό τη διδασκαλία των Σόνια Μοριάνοβα, Μύριαμ Σουάζι, και Κέι Χόλντεν. Αν και λίγοι είναι εκείνοι που το γνωρίζουν, ξεκίνησε την επαγγελματική της πορεία ως χορεύτρια στο μπαλέτο του Φώτη Μεταξόπουλου, πριν εισέλθει στον κινηματογράφο και πάρει μικρούς υποστηρικτικούς ρόλους στις αρχές της δεκαετίας του ’60.

Το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο ήταν στην ταινία «Ο ταξιτζής» (1962), ενώ ο πρώτος της πρωταγωνιστικός ρόλος ήρθε πέντε χρόνια αργότερα με την ταινία «Έρωτες στη Λέσβο» (1967). Συνεχίζοντας, έλαβε ένα τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον παραγωγό Τζέιμς Πάρις. Επίσης, η πρώτη της εμφάνιση στο θέατρο ήταν το 1968 με το έργο «Σαράντα Καράτια», ενώ έλαβε μέρος ως πρωταγωνίστρια σε πολλές άλλες παραστάσεις.

Βέρα Κρούσκα

«Το άνθος του κάκτου» με τον θίασο της Έλλης Λαμπέτη και «Ταβάριτς», «Πικ νικ», «Όσκαρ», με το θίασο του Κώστα Μουσούρη. Στη συνέχεια ακολούθησε η συνεργασία της με το Εθνικό Θέατρο και με τα έργα «Ο κατά φαντασίαν ασθενής» (1991), «Οι εγκληματίες» (1992), «Ο έμπορος της Βενετίας» (1995), «Βίρα τις άγκυρες» (1997) και «Άμλετ» (2003).

Το 2019 στο πλαίσιο του 5ου Πανοράματος του Ελληνικού Κινηματογράφου «Θόδωρος Αγγελόπουλος» που διεξήχθη στη Λάρισα η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και η Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας βράβευσαν την ηθοποιό για τη συνολική πορεία στη καριέρα της αλλά και γενικότερα για τη στάση ζωής της.

Όσον αφορά την προσωπική της ζωή, παρά τον γάμο της με τον ηθοποιό Κώστα Αρζόγλου το 1976, η οποία είχε πρωταγωνιστήσει μαζί του στην τηλεοπτική σειρά «Εν Αθήναις», διατήρησε μια στάση μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Πέντε χρόνια αργότερα, διαζεύγονται.

[ΠΗΓΗ]
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
12 / position1: 185 / position2: 643
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb