ENTERTAINMENT

Ταινίες της εβδομάδας: Η βίαιη απαγωγή από την Καθολική Εκκλησία και Godzilla vs. King Kong

Από 28/3 στις αίθουσες
Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ
Ταινίες της εβδομάδας: Η βίαιη απαγωγή από την Καθολική Εκκλησία και Godzilla vs. King Kong
@viennale.at

Το Αγόρι του Θεού - Γκοτζίλα x Κονγκ: Η Νέα Αυτοκρατορία - Αγώνας για τη Δόξα - Dolls of Dresden - Η Χίμαιρα - Αδέσποτα Κορμιά - Baghead: Η Μάγισσα των Νεκρών

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Αγόρι του Θεού (Rapito)

του Μάρκο Μπελόκιο. Με τους Πάολο Πιερομπόν, Φάουστο Ρούσο Αλέζι, Μπάρμπαρα Ρόνκι, Ενέα Σάλα, Λεονάρντο Μαλτέζε, Φίλιπο Τίμι, Φαμπρίτσιο Γκιφούνι.

Ιστορικό δράμα 2023, Ιταλία 144’

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το 1858, στην Μπολόνια, μια μεσοαστική, καλοβαλμένη εβραϊκή οικογένεια, ο Μόμολα Μορτάρα και η γυναίκα του, Μαριάνα, βλέπουν το ένα από τα πολλά παιδιά τους, τον 6χρονο Εντγκάρντο, να απάγεται με τη βία, από τον τοπικό ιεροεξεταστή Φελέτι. Η δικαιολογία είναι ότι μια παρακόρη που είδε την οικογένεια να προσεύχεται ευλαβικά με το εβραϊκό τελετουργικό, θέλησε να «σώσει» τον Εντγκάρντο και τον βάπτισε κρυφά, με αποτέλεσμα το παιδί ν' ανήκει, τώρα, στην Καθολική εκκλησία. Το μικρό αγόρι μεταφέρεται στη Ρώμη όπου φοιτά στην καθολική κατήχηση ώσπου να γίνει σωστός, πιστός Καθολικός, ενώ οι απελπισμένοι γονείς του ανοίγουν όποια πόρτα βρουν, ζητώντας την «απελευθέρωσή» του. 

Γκοτζίλα x Κονγκ: Η Νέα Αυτοκρατορία (Godzilla vs. Kong: The New Empire)

του Ανταμ Γουίνγκαρντ. Με τους Ρεμπέκα Χολ, Μπράιαν Ταϊρί Χένρι, Νταν Στίβενς, Κέιλι Χοτλ, Αλεξ Φερνς, Φάλα Τσεν.

Περιπέτεια 2024, ΗΠΑ 115’

Η επική μάχη συνεχίζεται! Το κινηματογραφικό Monsterverse της Legendary Pictures βαδίζει σταχνάρια της εκρηκτικής αναμέτρησης του “Γκοτζίλα vs.Κονγκ” με μία νέα περιπέτεια που φέρνει τον παντοδύναμο Κονγκ και τον τρομακτικό Γκοτζίλα αντιμέτωπους με μία κοινή κολοσσιαία, ανεξερεύνητη απειλή που βάζει σε κίνδυνο την ύπαρξη τους και τη δική μας.

Αγώνας για τη Δόξα (Race for Glory)

του Στέφανο Μορντίνι. Με τους Ρικάρντο Σκαμάρτσιο, Φόλκερ Μπρουχ, Ντάνιελ Μπρουλ.

Ιστορική 2024, Ιταλία - Ην. Βασίλειο 109’

Το παρασκήνιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλι του 1982, με όλο τον αγώνα της Lancia να ανακτήσει τη χαμένη της αίγλη, απέναντι στην πανίσχυρη Audi. Ενα πρότζεκτ πάθους των φίλων και παθιασμένων με τα αυτοκίνητα Ρικάρντο Σκαμάρτσιο και Τζέρεμι Τόμας (που είναι και οι παραγωγοί της ταινίας). Ο σπόρος της ταινίας φυτεύτηκε όταν γνώρισαν τον Τσέζαρε Φιόριο, έναν χαρισματικό αγωνιστικό διευθυντή από τις πολύχρωμες δεκαετίες του 1970 και του ’80. Ο Φιόριο αποτελεί την βασική πηγή για τη δημιουργία της ταινίας, η ιστορία της οποίας διαμορφώθηκε από τις προσωπικές, προφορικές περιγραφές του για τα γεγονότα. Ο Σκαμάρτσιο, ο οποίος πρωταγωνιστεί κιόλας, έγραψε το σενάριο της ταινίας μαζί με τον Φιλίπο Μπολόνια και τον σκηνοθέτη Στέφανο Μορντίνι.

Dolls of Dresden

του Αλέξη Τσάφα. Με τους Χριστίνα Σωτηρίου, Αλεξία Μπεζίκη, Γιώργο Γλάστρα, Σωτήρη Ψαλτίδη, Helga Werner, Peter Meinhardt, Carlotta Bähre, Αrndt Schwering-Sohnrey, Aκύλλα Καραζήση.

Δραματική 2023, Ελλάδα - Γερμανία 98’

Ηρωίδες της ταινίας είναι δύο γυναίκες, η Aννα, μια δημοσιογράφος ενός περιοδικού πόλης που ζει στη Θεσσαλονίκη. Και η Λοφίλια, μια καλλιτέχνης από τη Δρέσδη που προκαλεί θόρυβο με κάθε νέα περφόρμανς με κεντρικό στοιχείο το σώμα και το body painting. Η σχέση τους θα γεννηθεί σε μια καθοριστική στιγμή και για τις δύο, καθώς η καθεμία για τους δικούς της λόγους, θα νιώσει πως ήρθε η στιγμή να αφηγηθεί σωστά την ιστορία της και να αναζητήσει την πραγματική ευτυχία. Μαζί, ακόμη και όταν η Άννα είναι μόνη της, θα φτάσουν μέχρι το τέλος του νήματος μιας μεγαλύτερης ιστορίας και από τη δική τους.

Η Χίμαιρα (La Chimera)

της Αλίτσε Ρορβάχερ. Με τους Τζος Ο’ Κόνορ, Κάρολ Ντουάρτε, Βιντσέντζο Νεμολάτο.

Δραματική 2023, Ιταλία - Γαλλία - Ελβετία 130’

Έχοντας μόλις βγει από τη φυλακή, ο αρχαιολόγος Άρθουρ συνεχίζει να ψάχνει την χαμένη του αγάπη, τη Μπενιαμίνα. Ο Άρθουρ θα επανασυνδεθεί με τη συμμορία των τομπαρόλι, τυμβωρύχων που μαζί λεηλατούν ετρουσκικούς τάφους και συγκεντρώνουν τους αρχαίους θησαυρούς τους. Η ικανότητά του είναι να τους εντοπίζει, η ικανότητά τους είναι να τους λεηλατούν. Όμως ο στόχος τους διαφέρει. Εκείνοι θέλουν τα χρήματα – ο Άρθουρ θέλει τη Μπενιαμίνα. Ό,τι κι αν πρέπει να κάνει για να ενωθεί ξανά μαζί της.

Αδέσποτα Κορμιά

της Ελίνας Ψύκου.

Ντοκιμαντέρ 2024, Ελλάδα - Ιταλία - Ελβετία - Βουλγαρία 109’

Η Ρόμπιν είναι έγκυος, αλλά δεν θέλει να γίνει μητέρα. Η Κατερίνα και η Γκάια θέλουν να κάνουν παιδί, αλλά δεν μπορούν να συλλάβουν. Η Κική πάσχει από μια νευρολογική ασθένεια ανίατη και θα ήθελε η ζωή της να τελειώσει τώρα, με αξιοπρέπεια. Κι η Αναστασία αναρωτιέται αν έχει μεγαλύτερο νόημα να βοηθήσεις κάποιον να ζήσει ή να φύγει. Η άμβλωση, η τεχνητή γονιμοποίηση και η υποβοηθούμενη αυτοκτονία ηγούνται μιας πομπής που, σαν σαν το φιδάκι που παίζαμε παιδιά, διανύει καμπυλωτά τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, φεύγοντας απ' όπου η αυτοδιάθεση απαγορεύεται, αναζητώντας τα μέρη που μπορούν να στηρίξουν την ανθρώπινη επιλογή. Σ' ένα πολιτισμικό, κοινωνικό και οικονομικό σύνολο που κηρύττει, συλλογικά, την ελευθερία, αλλά την εφαρμόζει επιλεκτικά.

Baghead: Η Μάγισσα των Νεκρών (Baghead)

του Αλμπέρτο Κορεδόρ. Με τους Φρέγια Αλαν, Τζέρεμι Ιρβιν, Ρούμπι Πάρκερ.

Τρόμου 2023, Γερμανία - Ην. Βασίλειο 93’

Μετά το θάνατο του πατέρα της, η Ιρις μαθαίνει ότι έχει κληρονομήσει μια ερειπωμένη παμπ αιώνων. Ταξιδεύει στο Βερολίνο για να αναγνωρίσει το σώμα του πατέρα της και να συναντηθεί με τον Δικηγόρο για να συζητήσουν το κτήμα. Οταν υπογραφεί η πράξη θα δεθεί άρρηκτα με μια ανείπωτη οντότητα που κατοικεί στο υπόγειο της παμπ - την Baghead - ένα πλάσμα που αλλάζει σχήμα και μπορεί να μεταμορφωθεί σε νεκρό. Δύο χιλιάδες μετρητά για δύο λεπτά με το πλάσμα είναι ό,τι χρειάζονται για να απαλύνουν τη θλίψη τους οι απελπισμένοι αγαπημένοι τους. Ο Νιλ, ο οποίος έχει χάσει τη γυναίκα του, είναι ο πρώτος πελάτης της Ιρις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
33 / position1: 47 / position2: 257
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb