CELEBS

Πήρε κιλά, έγινε plus size μοντέλο, μία κούκλα: Η Λίζα του Λατρεμένοι μου Γείτονες στα 33 είναι σέξι θηλυκό

Η Σμαράγδα Καλημούκου όπως δεν την έχουμε ξαναδεί
Από το NEWSROOM
Δημοσίευση ΜΑΡ 15, 2024
Πήρε κιλά, έγινε plus size μοντέλο, μία κούκλα: Η Λίζα του Λατρεμένοι μου Γείτονες στα 33 είναι σέξι θηλυκό
nextweb studio

Ακούγοντας το όνομά της, ο περισσότεροι θα ανατρέξουν τη σκέψη τους στην συμμετοχή της στο τηλεοπτικό show χορού «So You Think You Can Dance» και στον ρόλο της ως «Λίζα» στη σειρά του Mega «Λατρεμένοι μου Γείτονες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
View this post on Instagram

A post shared by 𝑆𝑚𝑎𝑟𝑎𝑔𝑑𝑎 𝐾𝑎𝑙𝑖𝑚𝑜𝑢𝑘𝑜𝑢 (@smaroooo)

Ωστόσο, η Σμαράγδα Καλημούκου υπερβαίνει αυτούς τους χαρακτηρισμούς. Είναι μια νεαρή γυναίκα που εξακολουθεί να εκτιμά τον χορό, ενώ τα τελευταία χρόνια ασχολείται ενεργά με τη μόδα, είτε ως μοντέλο είτε ως πρέσβειρα του ελληνικού fashion brand XXLOVE.

Η Συνέντευξη στην «Ελένη»

Πρόσφατα, έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη, όπου και δήλωσε: «Στο “So You Think You Can Dance” είχα πάει 16 χρονών, μετά το σόου είχα την πρόταση για τη σειρά “Λατρεμένοι μου Γείτονες”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην ηλικία των 16 ετών, είναι αρκετά δύσκολο να διατηρήσει κανείς την ψυχραιμία του, αλλά μιλώντας στην Ελένη, αναγνωρίζει ότι η οικογένεια παίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στο να κρατά κάποιον σταθερό και προσγειωμένο. «Μου αρέσει πολύ η εικόνα που έχω σήμερα. Μπορεί πριν να ήμουν πιο στεγνή όμως ήμουν 17 ετών» υποστηρίζει.

Σχετικά με την αλλαγή του σώματός της με την πάροδο του χρόνου, σημειώνει ότι καθώς μεγαλώνουμε, το σώμα μας υποβάλλεται σε αλλαγές. Είναι πιθανό να επηρεάζεται ακόμα και η ψυχολογική μας κατάσταση από αυτό.

Σχετικά με τα στερεότυπα στην ομορφιά σχολίασε: «Δεν υπάρχουν πια στερεότυπα για τα σώματα. Άλλες γυναίκες έχουν καμπύλες και άλλες μπορεί να είναι πιο στεγνές» ενώ παραδέχεται ότι: «ποτέ δε με άγχωνε η αλλαγή με τα κιλά. Πλέον βλέπω τις γυναίκες πιο απελευθερωμένες και με το σώμα τους και με τα ρούχα τους».

Αναφορικά με τον σύντροφό της, εξέφρασε την πεποίθησή της πως τη στηρίζει απόλυτα σε κάθε της προσπάθεια και αποκάλυψε ότι ήταν παρών κατά τη διάρκεια της εξέλιξής της.

View this post on Instagram

A post shared by 𝑆𝑚𝑎𝑟𝑎𝑔𝑑𝑎 𝐾𝑎𝑙𝑖𝑚𝑜𝑢𝑘𝑜𝑢 (@smaroooo)

Η Συνέντευξη στο Missbloom

Η Σμαράγδα Καλημούκου παραχώρησε συνέντευξη στο Missbloom, αναφέροντας τα θέματα που την απασχολούν. Στην αρχή της συνέντευξης, συζήτησε την απόφασή της να ασχοληθεί με το μόντελινγκ, εκφράζοντας την άποψη ότι: «Ήταν μία πρόταση που ήρθε τελείως αναπάντεχα. Πάντα μου άρεσε η μόδα και τα ρούχα, άρα είπα αμέσως το ναι». Ενώ για τους όρους «light και plus size» πιστεύει πως: «Πρόκειται για ακόμα μία ετικέτα που ακολουθεί τις γυναίκες και δεν υπάρχει λόγος να υφίσταται».

Τα τελευταία χρόνια, η μόδα plus size έχει σημειώσει σημαντική ανάπτυξη στην Ελλάδα σε σύγκριση με προηγούμενες περιόδους. Έτσι, όλες οι γυναίκες έχουν πλέον περισσότερες ευκαιρίες να αναπτύξουν το δικό τους προσωπικό στυλ, ανεξαρτήτως του μεγέθους των ρούχων που επιλέγουν να φορέσουν. Η Σμαράγδα Καλημούκου επομένως, υποστηρίζει πως: «Η plus size μόδα έχει αρχίσει να αλλάζει, να υπάρχει εξέλιξη και πρωτοπορία. Χαίρομαι αρκετά που πλέον κάνουμε βήματα μπροστά».

Πέρα από την ασχολία της με το μόντελινγκ, η ίδια επιδεικνύει ενδιαφέρον για πολλά χρόνια και στον χορό. Συγκεκριμένα, αποκαλύπτει ότι ασχολείται με τον χορό από την ηλικία των 4 ετών. «Χαίρομαι πολύ που με ρωτάς για τον χορό, επειδή είναι η ζωή μου. Με είχε πάει η μαμά μου σε σχολή χορού όταν ήμουν τεσσάρων. Από τότε έως σήμερα δεν έχω σταματήσει να χορεύω. Νιώθω πως η τέχνη του χορού με εκφράζει 100%. Νιώθω ελεύθερη. Νομίζω πως όλοι χρειάζεται να ξεκινήσουν να χορεύουν.»

Κλισέ απόψεις γύρω από το plus size:

Έχει σκεφτεί ποτέ να μην φορέσει κάποιο ρούχο για να αποφύγει τυχόν κακεντρεχή σχόλια; «Δεν το έχω σκεφτεί ποτέ και καλό είναι να μην το σκεφτεί ποτέ κανείς. Σημασία δεν έχει η γνώμη των άλλων, αλλά πως νιώθει ο καθένας όταν φορά ένα ρούχο.»

Έχει πιάσει τον εαυτό της να επηρεάζεται ή να προσπαθεί να προσαρμοστεί στα πρότυπα ομορφιάς της εκάστοτε εποχής; «Να σου πω την αλήθεια, όχι. Δεν το έχω κάνει τουλάχιστον όχι ακόμα. Πιστεύω πως ο καθένας από εμάς είναι μοναδικός.»

Τέλος, οι γυναίκες που την εμπνέουν: «Πηγή έμπνευσής μου είναι οι δυναμικές, δημιουργικές γυναίκες, που κρύβουν μία ευαισθησία όταν τις γνωρίζεις καλύτερα».

View this post on Instagram

A post shared by 𝑆𝑚𝑎𝑟𝑎𝑔𝑑𝑎 𝐾𝑎𝑙𝑖𝑚𝑜𝑢𝑘𝑜𝑢 (@smaroooo)

Brand Ambassador του XXLOVE

Μεταξύ άλλων, η Σμαράγδα Καλημούκου έχει επιτύχει να ξεχωρίσει μέσω του προσωπικού της, ενώ ως πρέσβειρα του ελληνικού fashion brand XXLOVE συνεισφέρει στη δημιουργία συλλογών που φέρουν την υπογραφή της. Σχετικά με τις τάσεις της μόδας, δηλώνει: «Τις παρακολουθώ, ωστόσο προσπαθώ να κάνω διάφορους συνδυασμούς». Όσον αφορά στο στιλ της και τους συνδυασμούς που αγαπά να δημιουργεί όταν θέλει να νιώσει αυτοπεποίθηση δηλώνει πως «Ο καθένας αντιπροσωπεύει και έχει το δικό του στιλ. Υπάρχουν φορές που θέλω να είμαι πιο αθλητική και άλλες που θέλω να είμαι πιο sexy. Είναι ανάλογα με το πως θα ξυπνήσω».

Ποια είναι η αγαπημένη της στιλιστική συμβουλή; «Δεν φοράω ποτέ δύο ρούχα σε φαρδιά γραμμή στο ίδιο look», ενώ τα items που δεν λείπουν ποτέ από τη ντουλάπα της είναι το τζιν, το μαύρο φόρεμα, τα κοσμήματα, αλλά «και τα ρούχα από τη νέα μου συλλογή για την XXLOVE».

Τη Σμαράγδα Καλημούκου την γνωρίσαμε μέσα από τον ρόλο της Λίζας στη σειρά «Λατρεμένοι μου γείτονες» πρωταγωνιστώντας στο πλευρό της Άβας Γαλανοπούλου και του Κώστα Κόκλα. Επίσης, την είχαμε δει πριν από το σήριαλ να συμμετέχει στο reality «So you think you can dance».

Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με το μόντελινγκ και όχι με την υποκριτική. Για το πέρασμα από την υποκριτική είχε αναφέρει τον Σεπτέμβριο στην εκπομπή «Πάμε Δανάη»: «Έχουν περάσει 13 χρόνια από το «Λατρεμένοι μου γείτονες». Πήγαινα σχολείο όταν γυριζόταν. Δεν είναι η δουλειά μου η υποκριτική, είμαι δασκάλα χορού», είπε η Σμαράγδα Καλημούκου, ενώ είχε εξηγήσει πως η ευκαιρία της δόθηκε αφού οι άνθρωποι της σειράς την είχαν δει στο So you think you can dance και της ζήτησαν να περάσει από casting: «Όταν με πήραν τηλέφωνο νόμιζα ότι μου έκαναν φάρσα».

Σμαράγδα Καλημούκου

Η Σμαράγδα Καλημούκου στη συνέχεια μίλησε και για όσα κάνει τώρα, που εργάζεται ως plus size μοντέλο, ενώ ετοιμάζεται να κάνει και τα πρώτα της βήματα ως επιχειρηματίας λέγοντας: «Δεν είναι απαραίτητο να έχεις παραπανίσια κιλά για να είσαι plus size μοντέλο. Μία γυναίκα με καμπύλες πλέον είναι plus size».

«Δωρίσαμε τα όργανα της μαμάς μου, οπότε κάποιοι άλλοι άνθρωποι πήραν ζωή μέσα από εκείνη»

«Δυστυχώς έχασα τη μαμά μου, και αυτό μου άλλαξε τη ζωή. Η μαμά μου ήταν για εμένα τα πάντα. Μετά από αυτό ωρίμασα απότομα. Πλέον η μητέρα μου είναι ο φύλακας άγγελός μου.

Ήταν ξαφνικό. Δεν ήταν άρρωστη, ήταν κάτι που συνέβη ξαφνικά μια μέρα που πήγαινε στη δουλειά της. Είναι μια στιγμή που με έχει σημαδέψει. Κάναμε δωρεά οργάνων, οπότε κάποιοι άλλοι άνθρωποι πήραν ζωή μέσα από εκείνη και είμαι πολύ περήφανη γι’ αυτό».

[ΠΗΓΗ]
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
23 / position1: 2200 / position2: 2458
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb