ΚΑΡΙΕΡΑ
Με την υποστήριξη του Pink.gr

Career Path Youth στις 19 Μαρτίου στον Δήμο Τρίπολης

Επαγγελματικός προσανατολισμός και συμβουλευτική για μαθητές λυκείου

Δημοσίευση ΜΑΡ 13, 2024
Career Path Youth στις 19 Μαρτίου στον Δήμο Τρίπολης

Το skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αφορούν την εκπαίδευση, σε συνεργασία με τον Δήμο Τρίπολης διοργανώνει τη δράση Career Path Youth την Τρίτη 19 Μαρτίου και ώρες 10:15-13:15 στο Μουσικό Σχολείο (επί της οδού Νίκου Γκάτσου, Τρίπολη).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους!

H Career Path Youth αποτελεί μια διά ζώσης εκπαιδευτική δράση σχετικά με τον επαγγελματικό προσανατολισμό και τη συμβουλευτική των μαθητών λυκείου. Βασικός στόχος της συγκεκριμένης δράσης είναι η ενημέρωση των μαθητών της Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης των γενικών και επαγγελματικών λυκείων για το περιεχόμενο των σχολών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, τη διαδικασία εισαγωγής σε αυτές αλλά και τη διασύνδεση των σπουδών τους με τη σύγχρονη αγορά εργασίας.

Επιπλέον, η δράση Career Path Youth περιλαμβάνει συμβουλευτική σχετικά με τις τεχνικές διαχείρισης του άγχους κατά την προετοιμασία για τις εξετάσεις, αλλά και με τους τρόπους διαχείρισης του χρόνου και οργάνωσης της μελέτης των υποψηφίων.

Απευθύνεται σε μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και γονείς, σε υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων, καθώς και σε εκπαιδευτικούς.

Κατά τη διάρκεια της δράσης Career Path Youth στις 19 Μαρτίου στην Τρίπολη, οι επισκέπτες και οι μαθητές της Α’ και Β’ τάξης γενικών λυκείων θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τα εξής:

Από τις 10:15 έως τις 12:15, ο κύριος Γιώργος Γατούδης, σύμβουλος εκπαίδευσης και καριέρας, επιστημονικός υπεύθυνος των εκπαιδευτικών προγραμμάτων LABORA, θα ενημερώσει το κοινό για όλες τις νέες αλλαγές που συντελούνται καθημερινά στην αγορά εργασίας και στις επιστήμες ώστε οι μαθητές να μπορούν να επιλέξουν με σωστό τρόπο τις σπουδές τους. Παράλληλα, θα παρουσιαστούν οι ευκαιρίες που προσφέρει το σύστημα του λυκείου αλλά και θα αναλυθούν οι επιλογές σπουδών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Συγκεκριμένα, θα γίνει λόγος για την αγορά εργασίας και τα νέα δεδομένα στα επαγγέλματα με την ταχύτατη εξέλιξη της τεχνολογίας, για τις εξειδικεύσεις και τα επαγγέλματα της νέας εποχής (συνδυασμένα με σχολές του μηχανογραφικού δελτίου), θα δοθούν κατευθύνσεις και συμβουλές για το πώς επιλέγει κανείς τις σπουδές του με βάση τις κλίσεις και τις δεξιότητές του, αλλά και λεπτομέρειες για το Νέο Λύκειο, τις εναλλακτικές επιλογές και τα πεδία.

Από τις 12:30 έως τις 13:15 θα ακολουθήσει η θεματική της συμβουλευτικής διαχείρισης άγχους και χρόνου μελέτης, κατά τη διάρκεια της οποίας η κυρία Δήμητρα Παπαδάκη, ψυχολόγος - παιδοψυχολόγος, συστημική - οικογενειακή ψυχοθεραπεύτρια, θα καλύψει τις θεματικές των τεχνικών για την αποτελεσματική διαχείριση του άγχους, της σημασίας της σωστής αξιοποίησης του χρόνου και των βασικών αρχών διαχείρισής του, καθώς και των πρακτικών στρατηγικών καλού προγραμματισμού, αποτελεσματικής διαχείρισης χρόνου και οργάνωσης μελέτης, απαντώντας στις απορίες που έχουν πολύ συχνά οι έφηβοι σήμερα, ιδίως όταν ακόμη δεν έχουν κατασταλάξει ποιον εκπαιδευτικό κλάδο θα επιλέξουν και κατά συνέπεια ποιο επάγγελμα θα ακολουθήσουν στο μέλλον.

Στο site https://www.mygap3f.gr/ και στην ενότητα επαγγελματικός προσανατολισμός οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν περισσότερες πληροφορίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb