Οι μεγαλύτεροι psycho σε ταινίες: Όσοι μας έκαναν πραγματικά να φοβηθούμε

Κάτι τέτοιοι ρόλοι θέλουν πολύ ταλέντο
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Οι μεγαλύτεροι psycho σε ταινίες: Όσοι μας έκαναν πραγματικά να φοβηθούμε
Anthony Perkins / Psycho (1960)

Όπως έλεγε και ο Norman Bates στο Ψυχώ, "όλοι τρελαινόμαστε πού και πού". Αλλά αυτοί οι ρόλοι απογείωσαν την τρέλα, σε επίπεδο Όσκαρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

JACK NICHOLSON - THE SHINING

Η Λάμψη πλέον θεωρείται ως μία από τις σπουδαιότερες ταινίες τρόμου όλων των εποχών. Ο Τζακ Τόρανς, ένας επίδοξος συγγραφέας τρόμου αναλαμβάνει ως ο νέος επιτηρητής ενός παλιού ξενοδοχείου στο Κολοράντο, ελπίζοντας πως θα του δώσει αρκετή έμπνευση για τη συγγραφή ενός καλού μυθιστορήματος τρόμου. Ο ίδιος όμως δεν προχωράει με τα γραπτά του, είναι επιρρεπής σε βίαια ξεσπάσματα και ονειρεύεται να σκοτώνει την οικογένειά του. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ANTHONY HOPKINS - SILENCE OF THE LAMBS

Η νεαρή μαθητευόμενη πράκτορας του FBI Clarice Starling θα επισκεφθεί τον χρόνια έγκλειστο ιδιοφυή καννίβαλο ψυχίατρο Hannibal Lecter με σκοπό να του αποσπάσει πληροφορίες σχετικά με κάποιον κατ' εξακολούθηση δολοφόνο ο οποίος έχει απαγάγει την κόρη μιας γερουσιαστού. Ο Anthony Hopkins κέρδισε διθυραμβικές κριτικές για τον ρόλο του ως Hannibal Lecter, παρά το γεγονός ότι η εμφάνισή του στην ταινία διαρκεί συνολικά μόλις 16 λεπτά.

BRIAN THOMPSON - COBRA

Ενας αστυνομικός, πολύ καλός στη δουλειά του είναι διάσημος για τις μεθόδους που χρησιμοποιεί για να πολεμήσει το οργανωμένο έγκλημα. Αυτές οι μέθοδοι αρχίζουν να ενοχλούν τους επικεφαλής του οργανωμένου εγκλήματος, οι οποίοι αποφασίζουν να τον βγάλουν από τη μέση μια και καλή. Η σπείρα αυτή αποτελείται από μανιακούς δολοφόνους οι οποίοι θέλουν να σκορπούν τον τρόμο στο πέρασμά τους. Ο Brian Thompson παίζει εξαιρετικά το ρόλο του κακού!

CHRISTIAN BALE - AMERICAN PSYCHO

Με εμφάνιση γόη που δεν προδίδει την παραφροσύνη του, ένας επιχειρηματίας συλλέγει επαγγελματικές κάρτες με μανία και επιδίδεται σε ξαφνικά δολοφονικά ξεσπάσματα. Η ταινία συνδυάζει τον τρόμο και τη μαύρη κωμωδία για να σατιρίσει την κουλτούρα των γιάπι και τον καταναλωτισμό της δεκαετίας του 1980, με παράδειγμα τον πρωταγωνιστή.

ANTHONY PERKINS - PSYCHO

Η ανατριχιαστική στροφή του Anthony Perkins ως ο δολοφόνος του μοτέλ, ο Norman Bates, στο Psycho του Άλφρεντ Χίτσκοκ παραμένει μια από τις καλύτερες απεικονίσεις του psycho κακού όλων των εποχών. Ο Bates βασίστηκε στην πραγματικότητα στον πραγματικό δολοφόνο Ed Gein, ο οποίος μερικές φορές αναφέρεται ως ο «χασάπης του Plainfield» ή ο «Plainfield Ghoul». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
14 / position1: 49 / position2: 724
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb