ENTERTAINMENT

Βασιλιάς Κάρολος: Τι προβλέπεται να συμβεί στην περίπτωση που χρειαστεί να αποσυρθεί από τα καθήκοντά του

Ποιος θα βρεθεί στη θέση του

Δημοσίευση ΦΕΒ 06, 2024
Βασιλιάς Κάρολος: Τι προβλέπεται να συμβεί στην περίπτωση που χρειαστεί να αποσυρθεί από τα καθήκοντά του

Σύμφωνα με τη χτεσινή επίσημη ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ που έχει κάνει το γύρο του κόσμου, ο Βασιλιάς Κάρολος ο Γ΄ πάσχει από καρκίνο, ο οποίος δε σχετίζεται, κατά δήλωσή τους, με το ζήτημα του προστάτη, για τον οποίο έκανε εισαγωγή στο νοσοκομείο πριν από λίγες ημέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Βασιλιάς θα αποσυρθεί από τα δημόσια καθήκοντά του τουλάχιστον για έναν μήνα, ωστόσο είναι πάρα πολλά τα ερωτήματα που έχουν προκύψει ως προς το ενδεχόμενο του τι θα συμβεί αν για οποιονδήποτε λόγο ο Κάρολος δεν καταφέρει να επανέλθει σύντομα στη δημόσια ζωή και τις αντίστοιχες υποχρεώσεις του.

Σύμφωνα με το νόμο για την Αντιβασιλεία του 1937, που άρχισε να ισχύει όταν ο παππούς του Καρόλου και πατέρας της Ελισάβετ, Γεώργιος o 6ος, έγινε Βασιλιάς της Μεγάλης Βρετανίας, στην περίπτωση που ο μονάρχης της χώρας δεν μπορεί να ασκήσει προσωρινά τα καθήκοντά του, εξαιτίας ασθένειας ή άλλου λόγου που δεν ισοδυναμεί όμως με παντελή έλλειψη ικανότητας, τότε ορίζεται ένα συμβούλιο από μέλη της βασιλικής οικογένειας, που εκτελούν αντί για εκείνον και για λογαριασμό του όλες εκείνες τις πράξεις που είναι απαραίτητες για τη λειτουργία του παλατιού και τη συνέχιση της μοναρχίας.

Προς το παρόν ο Κάρολος θα συνεχίσει να ασχολείται με το «κόκκινο κουτί», το οποίο περιλαμβάνει αλληλογραφία και άλλα σημαντικά έγγραφα που αφορούν τη χώρα. Αν μελλοντικά δε θα είναι προσωρινά σε θέση να τα καταφέρει, τότε αναλαμβάνουν καθήκοντα οι επόμενοι τέσσερις στη γραμμή διαδοχής, οι οποίοι όμως πρέπει να έχουν κλείσει τα 21 τους χρόνια. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται η Καμίλα, που δεν είναι τεχνικά μιλώντας διάδοχος, αλλά είναι βασίλισσα, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, ο Δούκας του Σάσεξ, δηλαδή ο Χάρι, ο Δούκας του Γιορκ, δηλαδή ο πρίγκιπας Aνδρέας και η μεγάλη κόρη του, Βεατρίκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το 2022 ωστόσο, η ρύθμιση αυτή άλλαξε και πλέον εφαρμόζεται μόνο για τους ήδη εργαζόμενους της βασιλικής οικογένειας, άρα στην τετράδα αυτή θα συμπεριληφθούν η Καμίλα, η πριγκίπισσα Άννα και ο πρίγκιπας Έντουαρντ. Φυσικά επικεφαλής θα είναι ο Ουίλιαμ, ο οποίος ωστόσο αυτή την περίοδο αντιμετωπίζει το δικό του οικογενειακό πρόβλημα, εξαιτίας της ασθένειας της Κέιτ, που δεν έχει αποκαλυφθεί, αλλά μοιάζει να είναι κάτι σοβαρό.

Στην περίπτωση της μόνιμης ανικανότητας του μονάρχη να ασκήσει τα καθήκοντά του, τότε ορίζεται αντιβασιλιάς ο οποίος στη συγκεκριμένη περίπτωση θα είναι ο διάδοχος Ουίλιαμ. Τα καθήκοντά του θα περιλαμβάνουν σχεδόν ό,τι μπορεί να κάνει ένας μονάρχης που έχει ορκιστεί κανονικά.

Στο μεταξύ έγινε γνωστό ότι ο Χάρι έφυγε από το σπίτι του στο Μοντεσίτο της Καλιφόρνια για την Μεγάλη Βρετανία, ώστε να επισκεφτεί τον πατέρα του κατά τη διάρκεια της ανάρρωσής του από τη μία επέμβαση και της θεραπείας του από τον καρκίνο που μόλις ανακαλύφθηκε. Οι επόμενες ημέρες θα είναι, λοιπόν, κρίσιμες, για το παλάτι, καθόσον θα χρειαστεί να μπει μια τάξη στο ποιος θα αναλάβει τι, ώστε ο βρετανικός λαός να μην αισθάνεται ανασφάλεια σε σχέση με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η βασιλική οικογένεια. Μήπως έτσι δούμε τον Χάρι να αναλαμβάνει ξανά καθήκοντα; Τίποτα δεν αποκλείεται, ειδικά αν υπάρχουν δύο σοβαρά περιστατικά υγείας στην ίδια οικογένεια.

[ΠΗΓΗ]
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
5 / position1: 301 / position2: 1479
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb