ENTERTAINMENT

10 celebrities που έχουν επιλέξει τη vegan διατροφή

Γιατί πήραν την απόφαση να βγάλουν οριστικά τα ζωικά προϊόντα από τη διατροφή τους;
Γράφει η MATINA KONTOY
10 celebrities που έχουν επιλέξει τη vegan διατροφή
Nextweb Studio

Ο βιγκανισμός δεν είναι απλά μία τάση αλλά ένας τρόπος ζωής. Τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν στραφεί προς τη vegan διατροφή έχει αυξηθεί σημαντικά και ανάμεσα σ αυτούς που την έχουν υιοθετήσει είναι και γνωστοί celebrities, οι οποίοι ενθαρρύνουν το κοινό τους να εγκαταλείψει το κρέας για να σώσει το περιβάλλον, να προστατεύσει τα ζώα και να ζήσει έναν πιο υγιεινό και ειρηνικό τρόπο ζωής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν είναι τυχαίο πως αυτοί οι celebrities παρόλο την καθημερινότητά τους που είναι γεμάτη  με προπονήσεις, πολύωρα γυρίσματα, πρόβες κτλ καταφέρνουν και ανταπεξέρχονται στο  απαιτητικό αυτό πρόγραμμα, ακολουθώντας αυτή τη διατροφή η οποία τους κρατάει υγιείς, δυνατούς και λαμπερούς!

Ποιοι είναι οι πιο γνωστοί vegan celebrities;

 

Billie Eilish

Instagram

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Billie Eilish είναι vegan από την ηλικία των 12 ετών. Τα τελευταία χρόνια προσπαθεί μέσα από την πλατφόρμα της να ευαισθητοποιήσει το κοινό της για αυτό τον τρόπο ζωής και έχει μιλήσει για την κλιματική κρίση και τα δικαιώματα των ζώων σε πολλές συναυλίες της. Έχει επίσης κυκλοφορήσει δύο από τα δικά της vegan cruelty-free αρώματα και συνεργάστηκε με τη Nike για να κυκλοφορήσει vegan sneakers.

Joaquin Phoenix

Instagram

Η οικογένεια Phoenix είναι vegan από το 1977. Πολλά χρόνια αργότερα, ο 45χρονος ηθοποιός Joaquin Phoenix, συνεχίζει να είναι ένας παθιασμένος vegan και ακτιβιστής υπέρ των ζώων, ενώ έχει αφηγηθεί και την πιο τραγική και έντονη ανάμνηση της παιδικής του ηλικίας που τον βοήθησε να γίνει vegan ήδη από τα 3 του έτη. To 1977 έφυγε με την οικογένεια του από τη Βενεζουέλα, οδεύοντας προς το Miami, με ένα εμπορικό πλοίο. «Πραγματικά, αυτό που καθηλώθηκε στο μυαλό μου ήταν η εικόνα των ψαριών που είχαν μαζέψει στο πλοίο να σκοτώνονται», αναφέρει για το γεγονός. «Για να τα ζαλίσουν, τα πέταγαν πάνω στον τοίχο του πλοίου. Με το που το είδα, ένιωσα τεράστια αδικία». Αυτό το περιστατικό δηλώνει ότι τον ενόχλησε, του δημιούργησε θυμό και φόβο απέναντι στους ανθρώπους και από τότε εκείνος και όλη του η οικογένεια σταμάτησαν να τρώνε κρέας.

Natalie Portman

Instagram

Χορτοφάγος από την ηλικία των 9, η γνωστή ηθοποιός Natalie Portman έγινε vegan το 2011 και χρησιμοποιεί πολύ συχνά τη θέση της για να βοηθήσει τα ζώα.

Όταν ξεκίνησε να μαθαίνει περισσότερα για τη βιομηχανία του φαγητού, συνειδητοποίησε ότι για να νιώθει καλά και άνετα με τις επιλογές του φαγητού της, έπρεπε να γίνει vegan. Τα τελευταία 10 χρόνια λοιπόν είναι vegan, το οποίο σημαίνει ότι αν έχει προέλθει κάτι από κάποιο ζώο ή αν έχει πονέσει ένα ζώο με οποιοδήποτε τρόπο, δεν ακουμπάει το πιάτο της.

Συνέχισε τη vegan διατροφή και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της και τώρα τα παιδιά της είναι κι εκείνα vegan.

Travis Barker

Instagram

Ο Travis Barker δεν έχει φάει κρέας από την εφηβεία του, εκτός από μία σύντομη νοσηλεία του στο νοσοκομείο που ανάρρωνε από αεροπoρικό δυστύxημα. Έγινε vegan λίγο μετά το περιστατικό και έκτοτε υποστηρίζει με υπερηφάνεια τα δικαιώματα των ζώων και επιχειρήσεις που βασίζονται σε φυτά, συμπεριλαμβανομένου του φυτικού εστιατορίου Crossroads Kitchen στο Λος Άντζελες. Το 2022, λάνσαρε επίσης τη δική του σειρά vegan περιποίησης δέρματος CBD, που ονομάζεται Barker Wellness.

will.i.am

Instagram

Αφού έμαθε ότι είχε υψηλή αρτηριακή πίεση και χοληστερόλη το 2017, ο ράπερ will.i.am αποφάσισε να κάνει μια μεγάλη αλλαγή στον τρόπο ζωής του και έγινε vegan. Από τότε, είναι ένας τεράστιος υποστηρικτής της ζωής με βάση τα φυτά και λέει ότι ο ύπνος του έχει βελτιωθεί, η ενέργειά του είναι υψηλότερη και έχει χάσει βάρος. «Αλλαξε τη ζωή μου και θα ενθάρρυνα όλους να ακολουθήσουν μία vegan διατροφή», είπε κάποτε στη Mirror.

Pamela Anderson

Instagram

Η Pamela Anderson υπήρξε εδώ και πολύ καιρό παθιασμένη υπέρμαχος των δικαιωμάτων των ζώων και των πολλών πλεονεκτημάτων του βιγκανισμού. Έχει συνεργαστεί με την PETA σε πολλές καμπάνιες αλλά και με την Ashoka Paris για να κυκλοφορήσει δύο σειρές από πολυτελείς τσάντες χωρίς δέρμα. Κάθε τσάντα από την τελευταία της συλλογή περιείχε ένα μήνυμα από την ίδια το μοντέλο και ηθοποιό, το οποίο έγραφε: «RESISTE! Μέσα σε κάθε όμορφο άνθρωπο υπάρχει ένας ακτιβιστής που θέλει να υπερασπιστεί τον πλανήτη!».

Mya

Instagram

Η R&B τραγουδίστρια Mya έχει κάνει τον βιγκανισμό βασικό μέρος του brand της. Ο ιστότοπός της προσφέρει ακόμη και έναν Δωρεάν Vegan Starter Guide, ενώ έχει και τη δική της σειρά vegan κρασιών που ονομάζεται Planet 9.

Ariana Grande

Instagram

Μέσα από ένα post της στο Twitter το 2013, ανακοίνωσε η Ariana Grande ότι είναι vegan. Το 2019 ακολούθησε τα βήματά της στη διατροφή και ο αδερφός της. Η τραγουδίστρια είναι ακτιβίστρια για τα δικαιώματά των ζώων, έχει υιοθετήσει πολλά ζώα, συμπεριλαμβανομένων 10 σκύλων που έχουν σωθεί από κακoποίηση, εγκατάλειψη ή παραμέληση και έχει ανοίξει το δικό της καταφύγιο ζώων, Orange Twins στο Los Angeles

Moby

Instagram

Ο Moby είναι vegan από τη δεκαετία του 1980. Σύμφωνα με τον μουσικό, τα κατοικίδια της οικογένειάς του τον έκαναν να έχει μεγάλο σεβασμό για τα ζώα. «Συνειδητοποίησα ότι κάθε ζώο με δύο μάτια και κεντρικό νευρικό σύστημα έχει μια πλούσια συναισθηματική ζωή και μια βαθιά επιθυμία να αποφύγει τον πόνο», είπε κάποτε σε μια ομιλία στο TedX. Τώρα, υποστηρίζει τακτικά τα δικαιώματα των ζώων και δώρισε όλα τα κέρδη από το βιβλίο του 2019 και το άλμπουμ του 2018 σε οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων. Επίσης, έχει ένα vegan εστιατόριο στο Λος Άντζελες με το όνομα Little Pine, ενώ την αγάπη του για τη vegan διατροφή την έχει δηλώσιε και με τατουάζ στον λαιμό του που γράφει «Vegan for life».

Bryan Adams

Instagram

Ο μουσικός Bryan Adams αποφάσισε να γίνει vegan όταν ήταν 28 ετών και έκτοτε δεν έχει αγγίξει ζωικά προϊόντα. «Αν αγαπάτε τα ζώα, δεν πρέπει να τα τρώτε», είπε στο This Is Vegan. Και πέρυσι, έγινε ιδρυτικό μέλος της Bettermoo(d), μιας εναλλακτικής startup γαλακτοκομικών προϊόντων. «Η καλλιέργεια υπεύθυνων διατροφικών συνηθειών, όπως η επιλογή εναλλακτικών γαλακτοκομικών φυτικών προϊόντων, είναι κάτι που μπορούμε όλοι να κάνουμε για να μειώσουμε τη σκληρότητα απέναντι στα ζώα και να βοηθήσουμε το περιβάλλον μας», δήλωσε στην τελετή ίδρυσης της startup.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
14 / position1: 287 / position2: 540
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb