ENTERTAINMENT

Κυριάρχησε στον πάγο τη δεκαετία του `90: Πού βρίσκεται σήμερα η Μichelle Kwan

Ηταν παγκόσμια πρωταθλήτρια καλλιτεχνικού πατινάζ
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Κυριάρχησε στον πάγο τη δεκαετία του `90: Πού βρίσκεται σήμερα η Μichelle Kwan
collage

Γεννημένη στις 7 Ιουλίου 1980 στο Torrance της Καλιφόρνια, η Michelle Kwan τερμάτισε όγδοη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 1994 σε ηλικία 13 ετών και έκτοτε εγινε πέντε φορές Παγκόσμια Πρωταθλήτρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στους πρώτους της Ολυμπιακούς Αγώνες το 1998 έχασε το χρυσό από την Tara Lipinski. Το 2002 πήρε το χάλκινο. Ένας σοβαρός τραυματισμός την ανάγκασε να αποσυρθεί από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2006.

Η Kwan πήγε στο Πανεπιστήμιο του Ντένβερ για να τελειώσει το πτυχίο της. Συνέχισε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Tuft το 2009 όπου γράφτηκε σε διετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα. Η Kwan υπηρέτησε ως τηλεοπτικός ανταποκριτής για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2010.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Michelle Kwan (@michellewkwan)

Πρώιμη καριέρα

Η Ολυμπιονίκης του καλλιτεχνικού πατινάζ Michelle Wingshan Kwan γεννήθηκε στις 7 Ιουλίου 1980 στο Torrance της Καλιφόρνια. Κόρη μεταναστών από το Χονγκ Κονγκ, η Kwan παρακολούθησε τον μεγαλύτερο αδερφό της να παίζει χόκεϊ επί πάγου όταν ήταν μικρή. Άρχισε να κάνει πατινάζ όταν ήταν πέντε ετών, μπήκε και κέρδισε τον πρώτο της διαγωνισμό καλλιτεχνικού πατινάζ ένα χρόνο αργότερα. Τερμάτισε όγδοη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 1994 σε ηλικία 13 ετών, κερδίζοντας μια θέση ως αναπληρωματική για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1994.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λίγο μετά την πρώτη της εμφανιση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, η Kwan ξεκίνησε να είναι μια κυρίαρχη δύναμη στον κόσμο του καλλιτεχνικού πατινάζ. Κατέκτησε τον παγκόσμιο τίτλο το 1996, το 1998, το 2000, το 2001 και το 2003. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ναγκάνο το 1998, η Kwan κατέληξε με ένα απογοητευτικό ασημένιο μετάλλιο όταν η Αμερικανίδα αθλήτρια Tara Lipinski κατέκτησε μια εκπληκτική πρώτη θέση.

Λίγο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σολτ Λέικ Σίτι το 2002, η Kwan, η οποία ήταν τότε παγκόσμια πρωταθλήτρια, απέλυσε ανεξήγητα τόσο τη χορογράφο της, όσο και τον επί χρόνια προπονητή της. Τερμάτισε τρίτη πίσω από την αντίπαλό της Irina Slutskaya από τη Ρωσία και την Αμερικανίδα σκέιτερ Sarah Hughes, η οποία πήρε την πρώτη.

Η Kwan συνέχισε να αγωνίζεται κερδίζοντας χρυσό στις εθνικές των ΗΠΑ και χάλκινο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2004. Τον Φεβρουάριο του 2006, αναγκάστηκε να αποσυρθεί από τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τορίνο της Ιταλίας, λόγω σοβαρής καταπόνησης αχαμνά.

Η ζωή μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Ενώ δεν αποσύρθηκε επίσημα, η Kwan αποφάσισε να επικεντρωθεί στην εκπαίδευσή της μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2006. Γράφτηκε στο Πανεπιστήμιο του Ντένβερ για να ολοκληρώσει το πτυχίο της. Η Kwan ήταν στο παρελθόν φοιτητής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Michelle Kwan (@michellewkwan)

Εκείνη την περίοδο άρχισε και το διπλωματικό της έργο. Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ την ονόμασε απεσταλμένη δημόσιας υπεράσπισης, η οποία περιελάμβανε ταξίδια σε διάφορες χώρες για να μοιραστεί τις εμπειρίες της με άλλους.

Το 2009, η Kwan πήγε στο Πανεπιστήμιο Tufts για μεταπτυχιακό πρόγραμμα νομικής και διπλωματίας. Έκανε ένα διάλειμμα από τις σπουδές της για να υπηρετήσει ως τηλεοπτική ανταποκρίτρια για το ABC για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2010. Μετά την ολοκλήρωση του πτυχίου της, η Kwan συνέχισε να ακολουθεί μια καριέρα στη διπλωματία. Σήμερα εργάζεται στο Γραφείο Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Ο Kwan αρραβωνιάστηκε τον Clay Pell, έναν ειδικό σε θέματα εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου, το 2012. Τον επόμενο Ιανουάριο, το ζευγάρι παντρεύτηκε στο Providence του Rhode Island. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Michelle Kwan (@michellewkwan)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
8 / position1: 201 / position2: 3015
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb