ENTERTAINMENT

Famagusta: Η συνάντηση με τη γυναίκα σύμβολο της κυπριακής τραγωδίας του 1974, Χαρίτα Μάντολες

Η πρεμιέρα της νέας σειράς του Ανδρέα Γεωργίου

Δημοσίευση ΙΑΝ 22, 2024
Famagusta: Η συνάντηση με τη γυναίκα σύμβολο της κυπριακής τραγωδίας του 1974, Χαρίτα Μάντολες

Πρεμιέρα έκανε το βράδυ της Κυριακής στο MEGA η νέα δραματική σειρά Famagusta, η οποία γυρίζει τον χρόνο πίσω στο καλοκαίρι του 1974, όταν η επιχείρηση Αττίλας τέθηκε σε πλήρη εφαρμογή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η σειρά του MEGA, που υπογράφουν ο Αντρέας Γεωργίου, η Βάνα Δημητρίου και ο Κούλης Νικολάου, προβλήθηκε νωρίτερα σε avant premiere στο Δημοτικό θέατρο της Λευκωσίας, παρουσία του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη και του Αρχιεπισκόπου Κύπρου, Γεώργιου.

«Στην Κύπρο ακόμα υπάρχουν πρoσφυγες, αγνοούμενοι, εγκλωβισμένοι. Θα ήθελα με την ευκαιρία να συγχαρώ δημόσια το MEGA για την προβολή της σειράς», είπε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Νιώθω γεμάτος, νιώθω ευχαριστημένος και περιμένω πως θα το δει ο κόσμος από αύριο στον αέρα», δήλωσε ο Αντρέας Γεωργίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καθηλωτική ήταν η ερμηνεία της Δέσποινας Μπεμπεδέλη, η οποία υποδύεται τη Χαρίτα Μάντολες, μια γυναίκα σύμβολο της Κυπριακής τραγωδίας του 1974.

Μια γυναίκα που έγινε μάρτυρας της εν ψυχρώ εκτέλεσης έξι μελών της οικογένειάς της από Τούρκους στρατιώτες. Ο χρόνος για τη Χαρίτα Μάντολες «πάγωσε» το καλοκαίρι του ’74. Έκτοτε, δεν έπαψε ποτέ να αναζητά τους νεκρoύς της και να μιλά για τα τραγικά γεγονότα του πολέμου.

«Ήταν μεγάλη η συγκίνηση να ακούω την ιστορία μου. Δεν μπορεί κανείς να ξεχάσει. Και τώρα είναι σαν να είμαι εκεί. Συγχαίρω την κυρία Δέσποινα από τα βάθη της ψυχής μου γιατί μπήκε πραγματικά στο δικό μου χώμα» τόνισε η Χαρίτα Μάντολες και πρόσθεσε: «Είναι σημαντικό να ακουστεί η φωνή της Κύπρου».

«Η Χαρίτα Μάντολες είναι μυθικό πρόσωπο για την Κύπρο» επεσήμανε η Δέσποινα Μπεμπεδέλη.

Δες το βίντεο του Γιάννη Χατζηγεωργίου από την εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη:

[ΠΗΓΗ]
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
7 / position1: 278 / position2: 620
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb