ENTERTAINMENT

Οι πιο περίεργοι λόγοι που απολύθηκαν αυτοί οι σταρ του παλιού Hollywood

Παρά την τεράστια λάμψη τους, αυτοί οι star έμειναν άνεργοι!
Γράφει η MATINA KONTOY
Οι πιο περίεργοι λόγοι που απολύθηκαν αυτοί οι σταρ του παλιού Hollywood
Nextweb Studio

Η λάμψη του Old Hollywood μοιάζει μαγική κι ακόμα και σήμερα αναπολούμε τις ταινίες, τις εμφανίσεις και την αυθεντικότητα των σταρ που έκαναν όλο τον κόσμο να αγαπήσει το σινεμά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πίσω όμως από τα φανταχτερά φορέματα, τον πολυτελή τρόπο ζωής και την επιτυχία, οι σταρ του κινηματογράφου από τη δεκαετία του ’20 περίπου μέχρι το ’60, είχαν να αντιμετωπίσουν και την αυστηρότητα των κανόνων που τους επέβαλαν τα κινηματογραφικά studio. Μερικούς από αυτοί μάλιστα απολύθηκαν, για τους πιο περίεργους λόγους που μπορείς να φανταστείς.

 

Ο Laurence Olivier δεν ήταν αρκετά καλός για να συμπρωταγωνιστήσει με την Greta Garbo

View this post on Instagram

A post shared by Charles Kreloff (@citizen_ck)

Ο Laurence Olivier θεωρείται παγκοσμίως ως ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς του 20ού αιώνα. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα κορυφαία βραβεία σκηνής φέρουν το όνομά του, ενώ έχει τιμηθεί και από τη Βασίλισσα Ελισάβετ Β' για την προσφορά του στις τέχνες.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1930, ο Olivier μπήκε στον κινηματογράφο, παίζοντας ρόλους σε ταινίες όπως "Friends and Lovers", "The Yellow Ticket" και "Queen Christina", μια βιογραφική ταινία για τον Σουηδό μονάρχη του 17ου αιώνα. Ο Olivier ήταν νέος στον κινηματογράφο και η σταρ του «Queen Christina» Γκρέτα Γκάρμπο, αν και αρχικά δέχτηκε τον να συμπρωταγωνιστήσουν μαζί στην ταινιά, αφού γύρισαν μία ερωτική σκηνή μαζί, αποφάσισε πως δεν ήθελε να παίξουν μαζί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 «Η Garbo θεωρούσε ότι δεν ήμουν αρκετά καλός για να παίξω μαζί της και επειδή ήταν η απόλυτη κυρίαρχη του επαγγέλματός της και σπουδαία φιγούρα, νοιαζόταν πολύ για τη γνώμη του κοινού, διαλέγοντας τελικά τον Τζον Γκίλμπερτ για συμπρωταγωνιστή», δήλωσε ο σπουδαίος ηθοποιός μερικά χρόνια αργότερα.

Η Joan Crawford δέχτηκε τόσο bullying που οδηγήθηκε στο νοσοκομείο

View this post on Instagram

A post shared by Joan Crawford Forever (@joancrawfordforever)

Το «Hush… Hush, Sweet Charlotte», ένα θρίλερ της Twentieth Century Fox του 1964 για μια γυναίκα που οδηγείται στην παραφροσύνη από τα οικογενειακά μυστικά που μαθαίνει, υποτίθεται ότι θα παιζόταν από την Bette Davis και τη Joan Crawford. Είχαν συμπρωταγωνιστήσει και στο παρελθόν στην ταινία τρόμου με παρόμοιο σκηνικό "What Ever Happened to Baby Jane?" Ακριβώς όπως οι χαρακτήρες τους σε εκείνη την ταινία ήταν βίαιοι αντίπαλοι, η Davis και η Crawford ένιωθαν παρόμοια εχθρότητα μεταξύ τους. Κατά τη διάρκεια της παραγωγής του "Hush… Hush, Sweet Charlotte", η Davis παραπονιόταν συχνά και μεγαλοφώνως για τη Crawford, τόσο μπροστά της, όσο και στο κινηματογραφικό συνεργείο. Ο ψυχολογικός πόλεμoς που της ασκούσε η Davis έκανε τη Crawford να κλείνεται με τις ώρες στο καμαρίνι της και να κλαίει, με αποτέλεσμα να βγάλει ψυχοσωματικά από το εσωτερικευμένο άγχος. Στη συνέχεια εγκατέλειψε τα γυρίσματα για να νοσηλευτεί σε νοσοκομείο του Λος Άντζελες με υψηλό πυρετό και ασταμάτητο βήχα. Λόγω του ότι αδυνατούσε να επιστρέψεις στα γυρίσματα της ταινίας, η παραγωγή αναγκάστηκε να την απολύσει και να γυρίσει την ταινία με την Olivia de Havilland στη θέση της. Για την ιστορία, η Olivia de Havilland είχε πολύ καλύτερη σχέση με την Davis κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.

 

Η Vivien Leigh έμεινε άνεργη εξαιτίας της διάγνωσης για διπολική διαταραχή

View this post on Instagram

A post shared by 𝐕𝐢𝐯𝐢𝐞𝐧 𝐋𝐞𝐢𝐠𝐡 (@vivienleigholivier)

Η Βρετανίδα ηθοποιός Vivien Leigh κατάφερε να ξεχωρίσει ανάμεσα σε περισσότερες από 200 γυναίκες για να υποδυθεί τη Scarlett O'Hara στην κινηματογραφική μεταφορά του 1939 του best seller της Margaret Mitchell, "Gone With the Wind". Μέσα σε ένα χρόνο κέρδισε 2 Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου, εδραιώνοντάς τη στο κινηματογραφικό στερέωμα. Όμως στη πορεία η καριέρα της άρχισε να φθίνει εξαιτίας των ψυχολογικών προβλημάτων της.

Σύμφωνα με το The Hollywood Reporter, η Leigh άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα διπολικής διαταραχής, στα τέλη της δεκαετίας του 1930. Χωρίς κανένα αποτελεσματικό φάρμακο διαθέσιμο εκείνη την εποχή, η Leigh υπέστη στιγμές έντονης μανίας αλλά και θλίψης. Η συμπεριφορά της ήταν τόσο θλιβερή και εκνευριστική για τους παραγωγούς του «Elephant Walk» που κάλεσαν τον σύζυγό της, Laurence Olivier, στο πλατό της ταινίας στη Σρι Λάνκα. Δεν όμως μπόρεσε να τη βοηθήσει και λίγο αργότερα τα γυρίσματα μεταφέρθηκαν στο Λος Άντζελες. Τα επεισόδια ψυχικής υγείας συνέχισαν να πλήττουν τη Leigh, όπου υπέφερε από κρίσεις ακραίας κατάθλιψης και εξέφρασε λεκτικές επιθέσεις με βωμολοχίες σε άλλους στο σετ. Οι παραγωγοί ζήτησαν και πάλι εξωτερική βοήθεια από συνεργάτες ηθοποιών. Ο Ντέιβιντ Νίβεν ήταν εκείνος που τη συγκρατούσε ενώ μία νοσοκόμα της έδινε ενδοφλέβιες δόσεις ηρεμιστικών. Μετά από αυτό, η Leigh απολύθηκε και επέστρεψε στο σπίτι της στο Λονδίνο και η Elizabeth Taylor πρωταγωνίστησε τελικά στο "Elephant Walk".

 

Η εμφάνιση του Clint Eastwood δεν άρεσε σε στελέχη της παραγωγής

View this post on Instagram

A post shared by Clint Eastwood Universe (@clinteastwood.universe)

Καλώς ή κακώς, το να γίνεις αστέρας του κινηματογράφου έχει να κάνει τόσο με την εμφάνιση όσο και με το καθαρό υποκριτικό ταλέντο ή την ποιότητα ερμηνείας σου. Οι ελκυστικοί ηθοποιοί όμως αναδεικνύονται συχνά περισσότερο από τα κινηματογραφικά στούντιο, τους δημιουργούς ταινιών αλλά και το κοινό, επειδή αν και δεν είχαν ιδιαίτερο ταλέντο, διέθεταν την εμφάνιση κινηματογραφικού αστέρα. Ο Clint Eastwood, ηθοποιός και μεγάλος σταρ του κινηματογράφου από τη δεκαετία του 1960 και μετά, ξεκίνησε την καριέρα του τη δεκαετία του 1950 στο Hollywood, όμως στις αρχές η καριέρα του σχεδόν τελείωσε πριν καν ξεκινήσει πραγματικά, επειδή ορισμένα στελέχη πίστευαν ότι δεν είχε τα απαραίτητα φυσικά χαρακτηριστικά που απαιτούνται για τον κινηματογράφο.

Το 1959, η Universal Studios έληξε το συμβόλαιό της με τον Eastwood και τον φίλο του, επίσης επίδοξο ηθοποιό Μπερτ Ρέινολντς.

«Τον απέλυσαν με τη δικαιολογία ότι μιλούσε πολύ αργά αλλά και εξαιτίας ενός σπασμένου δοντιού που αρνιόταν να φτιάξει», είπε ο Ρέινολντς στο "Larry King Live" του CNN το 2000.

 

Η Judy Garland απολύθηκε εξαιτίας του εθισμού της στα vαρκωτικά

View this post on Instagram

A post shared by Judy Garland (@garlandofjudy)

Για το μεγαλύτερο μέρος της δεκαετίας του ’30 – ‘40 η Judy Garland ήταν η απόλυτη ερμηνεύτρια της MGM για μεγάλα μιούζικαλ, όπως το «The Wizard of Oz» το 1939 και το «Meet Me in St. Louis». Το 1948 η Garland  θα πρωταγωνιστούσε στην ταινία «The Pirate» με τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Manuela. Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων όμως, εξαιτίας του εθισμού της στα vαρκωτικά, υποτροπίασε, με αποτέλεσμα να καταναλώνει κοκτέιλ φαρμάκων για να καταφέρει να μείνει ξύπνια. Αυτά τα κοκτέιλ επιδείνωσαν τα προβλήματα ψυχικής υγείας της, με αποτέλεσμα η ηθοποιός να παραμελεί να παρουσιαστεί στα γυρίσματα, ή να αρνείται να βγει από το καμαρίνι της κατά τη διάρκειά τους.  

Μετά από ένα μήνα γυρισμάτων, το στούντιο απέλυσε την Garland και έφερε την Betty Hutton. Ο λόγος: Εμφανίστηκε αργά στο σετ πάρα πολλές φορές και μερικές φορές μεθυσμένη, είχε πάρει βάρος και γενικά φαινόταν πολύ ταλαιπωρημένη εμφανισιακά αλλά και εντελώς αναξιόπιστη.

 

Η Marilyn Monroe απολύθηκε επειδή δεν εμφανιζόταν στα γυρίσματα

View this post on Instagram

A post shared by Marilyn Monroe (@marilynmonroe)

Ο θρύλος της δεκαετίας του ’50, Marilyn Monroe, το 1962 ξεκίνησε να δουλεύει στο «Something's Got to Give» της Twentieth Century Fox. Επέστρεψε στη δουλειά ύστερα από το διάλειμμα ενός έτους που πέρασε αναρρώνοντας από χειρουργεία αφαίρεσης χοληδόχου κύστης και ενδομητρίωσης, ενώ είχε νοσηλευτεί και για να καταπολεμήσει τον εθισμό της στα vαρκωτικά και για να αναρρώσει από την κατάθλιψη. Στα γυρίσματα του "Something's Got to Give", η Monroe δυσκολευόταν να θυμηθεί τα λόγια της, ενώ το κινηματογραφικό συνεργείο παρατήρησε ότι έμοιαζε να είναι καθημερινά βαριά ναρκωμένη και χωρίς καθόλου όρεξη για δουλειά. Πολλές φορές μάλιστα δεν εμφανιζόταν καν, ενώ οι απουσίες της εξηγούνταν μόνο από γράμματα που έστελναν οι γιατροί της στην παραγωγή.

Τον Μάιο του 1962 και αφού δεν είχε παρουσιαστεί στο σετ για αρκετές ημέρες πάλι λόγω ασθένειας, η Monroe τραγούδησε μια σέξι εκδοχή του "Happy Birthday" στον Πρόεδρο John F. Kennedy (με τον οποίο πιθανολογείται ένα ερωτικό ειδύλλιο) σε μια εκδήλωση στη Νέα Υόρκη. Ο σκηνοθέτης του "Something's Got to Give", Τζορτζ Κιούκορ, θύμωσε τόσο πολύ που έβαλε την 20th Century Fox να απολύσει την ηθοποιό για τις συχνές απουσίες της. Στη συνέχεια, το στούντιο της έκανε και αγωγή 750.000 δολαρίων για παραβίαση συμβολαίου.

Λίγους μήνες αργότερα, η Fox επανέφερε τη Monroe αφού ο συμπρωταγωνιστής της Dean Martin αρνήθηκε να συνεργαστεί με την αντικαταστάτρια Lee Remick. Όμως πριν προλάβουν να συνεχίσουν τα γυρίσματα, η Monroe βρέθηκε στο σπίτι της, vεκρή σε ηλικία 36 ετών από υπερβολική δoση vαρκωτικών.

 

Η Lita Grey απολύθηκε επειδή έμεινε έγκυος στο παιδί του Charlie Chaplin

View this post on Instagram

A post shared by GLAMURAMA (@glamurama)

Ένα σύμβολο του βωβού κινηματογράφου, ο Τσάρλι Τσάπλιν έγραψε και σκηνοθέτησε πολλές από τις ταινίες του, συμπεριλαμβανομένης της κωμωδίας περιπέτειας του 1925 «The Gold Rush». Πρωταγωνίστησε στην ταινία παραδίδοντας τον μοναδικό σημαντικό γυναικείο ρόλο στην Lita Gray η οποία εκείνη την εποχή είχε εμφανιστεί σε δύο μόνο ταινίες, «The Idle Class» και «The Kid». Ήταν και οι δύο ταινίες του Chaplin και η Gray ήταν περίπου 12 ετών όταν γυρίστηκαν. Όταν υπέγραψαν τα συμβόλαιο για το «The Gold Rush» εκείνη ήταν 15 ετών και ο Chaplin δε δίστασε να συνάψει σχέση μαζί της.

Έξι μήνες μετά την έναρξη των γυρισμάτων, η Gray έμεινε έγκυος στο παιδί του Chaplin. Για να αποφύγει τις νόμιμες κατηγορίες βιασμού, ο Chaplin παντρεύτηκε την Gray σε μια μυστική τελετή στο Μεξικό. Ο επικοινωνιολόγος του Chaplin Τσάπλιν δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η Gray είχε παραιτηθεί όχι μόνο από το «The Gold Rush» αλλά και γενικώς από την υποκριτική, προκειμένου να περάσει τις μέρες της με τον νέο της σύζυγο. Ο κόσμος δε γνώριζε ακόμη ότι η Gray ήταν έγκυος ή ότι είχε μείνει έγκυος εκτός γάμου. Επειδή λοιπόν η εγκυμοσύνη θα φαινόταν στα γυρίσματα, απέλυσε την έφηβη σύζυγό του και την αντικατέστησε με την ηθοποιό Georgia Hale.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
16 / position1: 354 / position2: 3066
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb