ENTERTAINMENT

Οι διάσημοι που έφυγαν νωρίς από overdose

Οι ψυχικές νόσοι και τα vαρκωτικά δεν ήταν ποτέ άγνωστα στο Hollywood
Γράφει η MATINA KONTOY
Οι διάσημοι που έφυγαν νωρίς από overdose
Nextweb studio

Τα είχαν όλα, πλούτη, δόξα και θαυμαστές που θα έκαναν τα πάντα για αυτούς. Εκείνοι όμως είχαν αλλού το μυαλό τους και "έπεσαν" σε καταστάσεις από τις οποίες δεν μπορούσαν να ξεφύγουν!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο αιφνίδιος θάνατoς του Μάθιου Πέρι, έφερε στο προσκήνιο αρκετά σκάνδαλα αλλά και τη μάχη που δίνουν πολλοί με τον εθισμό σε ουσίες και αλκοόλ. Εξάλλου δεν είναι λίγοι οι διάσημοι σταρ που έχασαν τη ζωή τους από υπερβoλική δόση.

 

Marilyn Monroe (1926 – 1962)

View this post on Instagram

A post shared by Marilyn Monroe (@marilynmonroe)

Ένα από τα πιο σημαντικά πολιτιστικά είδωλα του κόσμου, η Marilyn Monroe απόλαυσε μια σύντομη καριέρα περίπου μιας δεκαετίας, πρωταγωνιστώντας σε κλασικές πλέον ταινίες του Hollywood όπως "The Seven Year Itch", "Some Like It Hot" και "Gentlemen Prefer Blondes". Ωστόσο, η φαινομενικά λαμπερή ενήλικη ζωή της είχε προηγηθεί μια ταραγμένη παιδική ηλικία. Γεννημένη ως Norma Jeane Mortenson, μεγάλωσε σε διαφορετικά ορφανοτροφεία αλλά και ανάδοχες οικογένειες, ενώ δέχτηκε πολλές φορές σ.εξουαλική κακoποίηση.

Τα τελευταία χρόνια της ζωής της , άρχισε να κάνει βαριά χρήση vαρκωτικών και αλκοόλ, σύμφωνα με τη σειρά "The Mystery of Marilyn Monroe" στο Netflix. Στις 5 Αυγούστου 1962, η 36χρονη Μονρόε βρέθηκε vεκρή από υπερβoλική δόση στο σπίτι της στο Λος Άντζελες. Αν και η έκθεση του δικαστηρίου θεωρούσε πιθανή και την αυτοκτoνία, δημιουργώντας εντέλει ένα μύθο γύρω από το θάvατό της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Jimmy Hendrix (1942 – 1970)

View this post on Instagram

A post shared by Jimmy Hendrix (@jimmy_hendrix_fanpage)

Θεωρείται από πολλούς ως ο κορυφαίος κιθαρίστας στην ιστορία της ροκ μουσικής.  Βρέθηκε vεκρός στις 18 Σεπτεμβρίου 1970 στο ξενοδοχείο “Samarkand” στο Λονδίνο όπου διέμενε. Αν και ως αιτία θαvάτου προσδιορίστηκε η αναρρόφηση τροφών, οι συνθήκες που οδήγησαν στο θάvατό του οφείλονταν σε υπερβoλική λήψη βαρβιτουρικών. Ο τελευταίος άνθρωπος που ήταν μαζί του ήταν η Γερμανίδα σύντροφός του Μόνικα Ντάνεμαν.

 

 

Janis Joplin (1943 – 1970)

View this post on Instagram

A post shared by Janis Joplin (@janisjoplin)

Κατάφερε να «σπάσει» την ανδροκρατούμενη ροκ, καθώς θεωρείται η καλύτερη, ίσως ερμηνεύτρια ροκ και μπλουζ μουσικής.  Ο θάvατός της σε ηλικία 27 ετών συγκλόνισε τον κόσμο της μουσικής, ο οποίος είχε μόλις πληγεί μετά την απώλεια του Τζίμι Χέντριξ δύο εβδομάδες νωρίτερα.

Τη δεκαετία του 1960 ξεκίνησε τα vαρκωτικά, κάνοντας περιστασιακά χρήση ηρωίvης, αλλά και χρησιμοποιώντας ψυχοτρόπα φάρμακα. Την άνοιξη του 1965, οι φίλοι της βλέποντας τις συνέπειες της αμφεταμίνης στο σώμα της, την έπεισαν να επιστρέψει άμεσα στη γενέτειρά της. Στο Πορτ Άρθουρ άλλαξε τον τρόπο ζωής της. Έκανε την αρχή σταματώντας τη χρήση vαρκωτικών και την κατανάλωση αλκοόλ και έκανε εγγραφή στο Πανεπιστήμιο Λάμαρ στο τμήμα κοινωνιολογίας. Στα τέλη της δεκαετίας του ’60 εθίστηκε ξανά, παρά τις προσπάθειες των φίλων της να την αποκόψουν.

Την Κυριακή της 4ης Οκτωβρίου του 1970, η Τζόπλιν καθυστερούσε να εμφανισθεί στα στούντιο της Sunset Sound Recorders, κάτι που έκανε τον παραγωγό της, Πωλ Ροθτσάιλντ να ανησυχήσει, ώστε ξεκίνησε την αναζήτησή της, μαζί με έναν φίλο της, πηγαίνοντας στο ξενοδοχείο που διέμενε. Στο πάρκινγκ είδε να βρίσκεται εκεί τo αυτοκίνητο της Τζόπλιν. Αλλά μπαίνοντας στο δωμάτιό της, τη βρήκε vεκρή, δίπλα στο κρεβάτι. Η επίσημη αιτία θαvάτου της, ήταν η υπερβoλική δόση ηρωίvης, ενδεχομένως σε συνδυασμό με τις παρενέργειες του αλκοόλ.

 

Elvis Presley (1935 – 1977)

View this post on Instagram

A post shared by Elvis Presley (@elvis)

Ο Βασιλιάς του Ροκ εν Ρολ”, και ένας από τους μεγαλύτερους και επιδραστικότερους καλλιτέχνες του 20ου αιώνα, βρέθηκε vεκρός από τη μνηστή του, Τζίντζερ Όλντεν, ξαπλωμένος στο πάτωμα στο σπίτι του στο κτήμα Graceland, σκορπίζοντας θλίψη στους εκατομμύρια θαυμαστές του ανά τον πλανήτη, που τον λάτρευαν σαν θεό.

Σε μια συνέντευξη τύπου που δόθηκε αργότερα, οι γιατροί ανακοίνωσαν πως ο θά\vατος επήλθε από καρδιακή αρρυθμία, η οποία προκλήθηκε από μεγάλη δόση vαρκωτικών. Η κηδεiα του ήταν εθνικό γεγονός, ενώ η ταφή του αρχικά έγινε στο νεκροταφείο του Φόρεστ Χιλ στο Μέμφις, δίπλα από τη μητέρα του, αλλά για λόγους ασφαλείας οι σοροί μεταφέρθηκαν στην Graceland.

Μετά το θάvατο του άρχισαν να κυκλοφορούν διάφορες φημολογίες και θεωρίες συνωμοσίας, οι οποίες αφορούσαν είτε τον τρόπο με τον οποίο πέθαvε, είτε ισχυρισμούς πως ο Έλβις Πρίσλεϊ ζει ακόμη και πως σκηνοθετήθηκε ο θάvατός του.

 

River Phoenix (1970 – 1993)

View this post on Instagram

A post shared by River Phoenix Archive (@riverphoenixarchive)

O River Phoenix, εκτός από ηθοποιός, ήταν μουσικός και ακτιβιστής, αλλά και ο μεγαλύτερος αδελφός του διάσημου ηθοποιού Joaquin Phoenix, ο οποίος ξεχώρισε με την ερμηνεία του στην ταινία «Joker». Τα δύο αδέλφια, που μεγάλωσαν κάτω από περίεργες και αντίξοες συνθήκες, ήταν πολύ δεμένα μεταξύ τους.

Aρχισε να ασχολείται με την υποκριτική στην ηλικία των 10 ετών, οπότε και εμφανίστηκε σε διάφορα διαφημιστικά. Εμφανίστηκε σε διαφορετικούς ρόλους, κάνοντας την πρώτη αξιοσημείωτη εμφάνισή του στο θρυλικό «Στάσου Πλάι Μου» (Stand By Me), βασισμένο στη νουβέλα του Στίβεν Κινγκ, το οποίο σημείωσε μεγάλη επιτυχία.

Τη νύχτα της 30ης Οκτωβρίου 1993 ο Ρίβερ, η φίλη του, η ηθοποιός Σαμάνθα Μάθις και τα αδέλφια του Χοακίν και η Ρέιν, πήγαν στο κλαμπ Viper Room στο Λος Άντζελες, που ανήκε στον Johnny Depp.

«Ήξερα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά εκείνη τη νύχτα, κάτι που δεν καταλάβαινα. Αν και δεν τον είδα να παίρνει vαρκωτικά, ήξερα ήταν «φτιαγμένος» με έναν τρόπο που με έκανε να νιώθω άβολα, ήμουν πολύ μπερδεμένη», έχει πει η Μάθις σε συνέντευξή της στον Guardian.

Κάποια στιγμή, εκείνη τη μοιραία νύχτα, η Μάθις πήγε στην τουαλέτα. «Ήξερα ότι ήταν φτιαγμένος εκείνη τη νύχτα, αλλά την ποσότητα ηρωίvης που τον σκoτωσε, την πήρε στο Viper Room. Έχω τις υποψίες μου για το τι συνέβη εκεί, αλλά δεν είδα κάτι», δήλωσε.

Όταν βγήκε από την τουαλέτα, υποστηρίζει ότι είδε τον Ρίβερ Φίνιξ σε έναν καβγά με έναν άλλο άνδρα, με τους δυο τους να τους πετά έξω ένας πορτιέρης. Όταν τους ακολούθησε και βγήκε έξω κι αυτή, είδε τον Φίνιξ πεσμένο στο πεζοδρόμιο και να έχει σπασμούς.

«Τι του έχεις κάνει;», φώναξε η Μάθις στον άλλο άνδρα, με αυτόν να της απαντά: «Ασ'τον, του χαλάς το “φτιάξιμο”».

Η Μάθις έτρεξε απεγνωσμένα να μπει στο κλαμπ για να φέρει βοήθεια αλλά η πλαινή πόρτα ήταν κλειστή, γι' αυτό και έτρεξε μέχρι την κεντρική. Έψαξε να βρει τα αδέρφια του Φίνιξ και τότε έτρεξαν όλοι έξω.

Ο Χοακίν κάλεσε αμέσως το 911 για βοήθεια: «Έχει επιληπτικές κρίσεις! Ελάτε σας παρακαλώ, γιατί πεθαίνει!», είπε με δάκρυα στα μάτια ο 19χρονος τότε Χοακίν Φίνιξ. Δυστυχώς, ο Ρίβερ είχε ήδη χάσει τη ζωή του τη στιγμή που έφτασε το ασθενοφόρο στο σημείο.

Η ιατροδικαστική έκθεση η οποία βγήκε λίγες μέρες μετά τον θάvατό του, έδειξε ότι είχε καταναλώσει τεράστιες ποσότητες κοκαΐvης, ηρωίvης, φαρμάκων και αλκοόλ, με τις ουσίες να του προκαλούν καρδιακή προσβολή.

Η είδηση του θαvάτου του ήταν πρώτο θέμα στα media της εποχής για πολλές ημέρες. Η οικογένειά του εκτός από την απώλειά του, είχε να αντιμετωπίσει και τις μηνύσεις των εταιρειών παραγωγής των 2 τελευταίων ταινιών του, αφού ο ίδιος είχε υπογράψει υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έκανε χρήση vαρκωτικών. Τελικά, η οικογένεια Φίνιξ δε χρειάστηκε να πληρώσει τις αποζημιώσεις.

 

Anna Nicole Smith (1967 – 2007)

View this post on Instagram

A post shared by Anna Nicole Smith 💋 (@annanicolesmithofficial)

Ως μια από τις πιο αναγνωρίσιμες περσόνες της δεκαετίας του 1990, έζησε μια ζωή με μεγάλη δημοσιότητα, αλλά πέθαvε στις 7 Φεβρουαρίου 2007, σε ηλικία μόλις 39 ετών. Έκανε το ντεμπούτο της στο Playboy, τραβώντας την προσοχή του κοινού τον Μάρτιο του 1992. Ωστόσο, η καριέρα της Anna Nicole Smith στιγματίστηκε με δοκιμασίες, μεταξύ των οποίων ο σύντομος γάμος της με τον 89χρονο επιχειρηματία J. Howard Marshall (και η επακόλουθη δικαστική μάχη για την περιουσία του) και ο θάvατος του 20χρονου γιου της.

Σύμφωνα, με τον Τύπο της εποχής, το μοντέλο έπασχε από κατάθλιψη και πάλευε με τις καταχρήσεις της για χρόνια.

Έτσι, όταν αρρώστησε με γρίπη, αποφάσισε να την αντιμετωπίσει με ένα πολύ ισχυρό κοκτέιλ παυσίπονων: με chloral hydrate, lorazepam, και diazepam. Ο οργανισμός της δεν άντεξε το σοκ από την τεράστια δόση φαρμάκων και υπέκυψε.

Heith Ledger (1979 – 2008)

View this post on Instagram

A post shared by Heath Ledger (@heathledgerperth)

O αυστραλιανός ηθοποιός που μας εντυπωσίασε στις ερμηνείες του – μεταξύ άλλων αυτή του Τζόκερ στο ‘The Dark Knight’ του 2008, έxασε επίσης τη ζωή του στο απόγειο της καριέρας του, σε ηλικία 29 ετών. Πέθαvε στις 22 Ιανουαρίου του 2008, από δηλητηρίαση, λόγω του θανατηφόρου συνδυασμού φαρμάκων που πήρε, ο οποίος περιείχε oxycodone, hydrocodone, και diazepam. Σύμφωνα με την The Telegraph, ο Ledger υπέφερε και από εξάρτηση σε άλλα vαρκωτικά και κατάθλιψη.

 

Amy Winehouse (1983 – 2011)

View this post on Instagram

A post shared by Amy Winehouse (@amywinehouse)

Μία ακόμα προσωπικότητα που μπήκε στο «Κλαμπ των 27» όταν έφυγε από τη ζωή στις 23 Ιουλίου του 2011 αφήνοντας πίσω της φήμες, αλήθειες, επιτυχίες και μια εξαντλημένη ψυχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
26 / position1: 232 / position2: 3063
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb