ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Τα πιο όμορφα λουλούδια που ανθίζουν τον Ιανουάριο

Ναι, ακόμα και μέσα στην καρδιά του χειμώνα αυτά τα λουλούδια ανθίζουν!
Γράφει η MATINA KONTOY
Τα πιο όμορφα λουλούδια που ανθίζουν τον Ιανουάριο
Φωτ. αρχείου / pexels

Αν νομίζεις ότι η φύση κοιμάται ή παύει κατά τη διάρκεια του χειμώνα… κάνεις μέγα λάθος! Μπορεί τα περισσότερα καλλωπιστικά λουλούδια να ανθίζουν από την άνοιξη μέχρι το φθινόπωρο, όμως υπάρχουν και μερικά πανέμορφα λουλούδια που ξεκινούν να ανθίζουν από τον Ιανουάριο. Ποια είναι αυτά;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ηράνθεμο/Primula

“Καλύτερα πρώτη τον χειμώνα, παρά δεύτερη την άνοιξη!” Αυτή είναι η παροιμία που ταιριάζει σε αυτό το όμορφο λουλουδάκι που ανθίζει πρώτο τον Ιανουάριο, σηματοδοτώντας την έναρξη της νέας χρονιάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η επιστημονική του ονομασία, Primula, προέρχεται από τη λατινική λέξη «primus», που σημαίνει «πρώτος» και το λουλούδι θεωρείται ένα από τα πρώτα σημάδια της άνοιξης.

 

Χειμωνανθός

Ο χειμωνανθός είναι το χαρακτηριστικό κίτρινο λουλούδι που θυμίζει αστέρι και έχει μία κόκκινη καρδιά στο κέντρο του. Όπως λέει και το όνομά του, είναι το λουλούδι του χειμώνα!

 

Γαρύφαλλο

Το γαρύφαλλο είναι ένα όμορφο λουλούδι που ανθίζει τον Ιανουάριο και συχνά συνδέεται με τον πρώτο μήνα του χρόνου. 

Οι παλιότεροι λένε ότι τα κόκκινα γαρίφαλα συνδέονται με τον θαυμασμό και τη βαθιά αγάπη, ενώ τα λευκά γαρίφαλα αντιπροσωπεύουν την αγνότητα και την καλή τύχη.

 

Λευκόιο

Το Snowdrop, γνωστό και ως Galanthus, είναι ένα λεπτό και γοητευτικό λουλούδι που αντιπροσωπεύει τον μήνα Ιανουάριο. Ένα από τα πρώτα λουλούδια που ανθίζουν ακόμα και κάτω από το χιόνι, συμβολίζει την ελπίδα και την αγνότητα, καθώς και τα νέα ξεκινήματα αλλά και την υπόσχεση της άνοιξης που θα έρθει. 

Στην ελληνική μυθολογία, λέγεται ότι άνθισε για πρώτη φορά από τα δάκρυα της θεάς Περσεφόνης, η οποία έκλαιγε για τον χωρισμό της από τη μητέρα της, τη θεά της γης Δήμητρα. 

Δεν είναι λίγοι αυτοί που προτιμούν να κάνουν αυτό το λουλούδι τατουάζ, καθώς αντιπροσωπεύει την ιδέα να βγεις από το σκοτάδι και να βρεις ελπίδα και ομορφιά εν μέσω δύσκολων συνθηκών.

 

Καμέλια

Η καμέλια είναι ένα πανέμορφο λουλούδι που ανθίζει το χειμώνα. Συμβολίζει τον θαυμασμό, την τελειότητα και την επιθυμία. Στην ιαπωνική κουλτούρα, συνδέεται επίσης με την τάξη των σαμουράι και την ιδέα του bushido ή του τρόπου του πολεμιστή.

Τα διαφορετικά χρώματα στα άνθη τους, έχουν και διαφορετική σημασία. Για παράδειγμα, οι κόκκινες καμέλιες αντιπροσωπεύουν την αγάπη και το πάθος, ενώ οι ροζ καμέλιες συμβολίζουν την ευγενική αγάπη, τη μητρική αγάπη και την ευγνωμοσύνη. Οι λευκές καμέλιες, από την άλλη πλευρά, αντιπροσωπεύουν την αγνότητα, τη διαύγεια και την αθωότητα.

Ως λουλούδι του Ιανουαρίου, οι καμέλιες χρησιμοποιούνται συχνά σε χειμερινούς γάμους αλλά και ως δώρα για να σηματοδοτήσουν την έναρξη του νέου έτους. Επιπλέον, χρησιμοποιούνται συχνά σε τελετές τσαγιού αλλά και ως διακοσμητικά στοιχεία στην παραδοσιακή ιαπωνική αρχιτεκτονική. 

 

Ελλέβορος

Ο ελλέβορος, γνωστός και ως χειμωνιάτικο τριαντάφυλλο, είναι ένα λουλούδι που συνήθως ανθίζει τους χειμερινούς μήνες και συμβολίζει την αναγέννηση, την ανανέωση και τα νέα ξεκινήματα, καθιστώντας το ένα τέλειο λουλούδι για την έναρξη του νέου έτους. Συνήθως έχει πέντε πέταλα που μπορεί να κυμαίνονται στο χρώμα από λευκό έως ροζ έως βαθύ μωβ, και συχνά έχει ένα αντίθετο κέντρο κίτρινου ή πράσινου χρώματος.

Κρόκος

Ο κρόκος είναι ευρέως γνωστός ως «κρόκος του χιονιού» λόγω της ικανότητάς του να αναπτύσσεται και να ανθίζει ακόμη και σε συνθήκες χιονιού.

Το λουλούδι του κρόκου συνδέεται συχνά με την αναγέννηση, την ανανέωση και τη νεανικότητα, ενώ τα ευαίσθητα πέταλά του κυμαίνονται στο χρώμα από λευκό και κίτρινο έως μοβ και λιλά, που αντιπροσωπεύουν την αγνότητα, τη χαρά και τη φαντασία.

Στην αρχαία ελληνική μυθολογία, ο κρόκος συνδέθηκε με τον θεό της αγάπης, της γονιμότητας και της αναγέννησης, τον Άδωνι. Σύμφωνα με το μύθο, το λουλούδι του κρόκου άνθισε για πρώτη φορά εκεί που πέθαvε ο Άδωνις και το ζωντανό μωβ χρώμα του θεωρήθηκε ότι συμβόλιζε το αίμα του.

Έτσι, το λουλούδι του κρόκου είναι μια υπέροχη αναπαράσταση της ελπίδας και της ζωτικότητας που φέρνει μαζί του ο Ιανουάριος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Style
29 / position1: 38 / position2: 393
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb