ENTERTAINMENT

Τι κάνει σήμερα η καλλονή των 80s, Farida Khelfa

Φίλη και μούσα των Azzedine Alaïa, Jean Paul Gaultier και Christian Louboutin
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Τι κάνει σήμερα η καλλονή των 80s, Farida Khelfa
collage

Το Γαλλο-αλγερινό μοντέλο Farida Khelfa, για πολλά χρόνια φίλη και μούσα των Azzedine Alaïa, Jean Paul Gaultier και Christian Louboutin, αλλά και φωτογράφων μόδας όπως οι Jean-Paul Goude και Pierre & Gilles έκανε πάντα τρομερή εντύπωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το μοντέλο, ηθοποιός, μούσα και δημιουργός ντοκιμαντέρ Farida Khelfa γεννήθηκε στη Γαλλία από Αλγερινούς γονείς. Ως μοντέλο, ήταν στο πλευρό των πιο ταλαντούχων σχεδιαστών της δεκαετίας του 1980 – Jean-Paul Gaultier, Azzedine Alaïa, Thierry Mugler – ενσαρκώνοντας την γυναίκα - επανάσταση, τη διάθεση εκείνη που υπαινίσσεται εξέγερση, ενώ φυσικά, αντιπροσώπευε τη διαφορετικότητα που ήταν ιδιαίτερα περιζήτητη εκείνη την εποχή.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Night Dreams and Day Thoughts (@night.dreaming91)

Εμπνευσμένη από τις εμπειρίες της στη μόδα, η Farida ξεκίνησε να παίζει σε ταινίες στα μέσα της δεκαετίας του 1980. Το 1995, εντάχθηκε στο στούντιο σχεδιασμού του Azzedine Alaïa και το 2002 έγινε επικεφαλής των σαλονιών Haute Couture του Jean Paul Gaultier. Δύο χρόνια αργότερα, επέστρεψε στον κόσμο του κινηματογράφου, όπου μεταπήδησε από ηθοποιό σε κινηματογραφική σκηνοθεσία το 2010.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mary Greenwell (@marygreenwell)

Το πρώτο της ντοκιμαντέρ παρουσίασε την ιστορία επιτυχίας του Jean Paul Gaultier. Ακολούθησαν και άλλα, με θέματα τόσο διαφορετικά όπως η καλλιτεχνική νεολαία της Τυνησίας μετά την επανάσταση, η γαλλική προεδρική εκστρατεία του 2012 και το πάθος του σχεδιαστή παπουτσιών Christian Louboutin το 2014.

Η μόδα παραμένει ένας από τους βασικούς πυλώνες στη ζωή της Farida. Πέρασε πέντε χρόνια ως πρέσβειρα του Οίκου Schiaparelli, ανακαλώντας το πνεύμα μιας πολύπλευρης γυναίκας όπως ενσαρκώθηκε από τον ιδρυτή αυτής της φημισμένης εταιρείας υψηλής ραπτικής.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Farida (@faridakhelfa)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
1 / position1: 5115 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb