ENTERTAINMENT

Γιατί τα media τα έχουν βάλει με την Adele;

Και πώς κατάφερε να ξεπεράσει την αρνητική κριτική μετά την ακύρωση της περιοδείας της;
Γράφει η MATINA KONTOY
Γιατί τα media τα έχουν βάλει με την Adele;
Nextweb studio

Η Adele αναμφισβήτητα είναι μεγάλη σταρ στη μουσική βιομηχανία από όποια πλευρά και να το δεις: στις μουσικές της ικανότητες, στην εμπορική ή και στην κριτική επιτυχία της. Με τραγούδια όπως το «Rolling in the Deep» και το «Hello» του 2015, έγινε ένα από τα πιο διάσημα πρόσωπα στον κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και όταν συμβαίνει αυτό, πολλοί θα προσπαθήσουν να ‘γκρεμίσουν’ αυτή την επιτυχία. Όμως για χρόνια η Adele το ανέτρεπε αυτό. Πώς;

Ήδη από το ξεκίνημά της στη μουσική βιομηχανία, σε ηλικία 19 ετών, σε έναν κόσμο που υπονομεύει συνεχώς τις νέες γυναίκες, τα ενδιαφέροντά τους και τα συναισθήματά τους, η ίδια έδειχνε ώριμη, τόσο εμφανισιακά, όσο και μέσα από τη μουσική της.

Μέσα από τις συνεντεύξεις της είναι προφανές ότι έχει μια αίσθηση του χιούμορ που την κάνει υποτιμά τον εαυτό της και ταυτόχρονα να είναι αξιαγάπητη. Η Adele απέφευγε την υπερ-προβολή της στα μέσα, πολύ πριν αρχίσουν να κάνουν το ίδιο οι συνομήλικοί της και εκτός από τους στίχους της, η ιδιωτική της ζωή ήταν όντως ιδιωτική. Κανείς δεν όπλισε τα τραγούδια της εναντίον της. Κανείς δεν έκανε αστεία «μη βγαίνεις με την Adele, θα γράψει ένα τραγούδι για σένα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για αυτό λοιπόν η Adele παρέμεινε η αγαπημένη και κυρίως μη αμφιλεγόμενη ποπ σταρ του κοινού για μια δεκαετία.

Τι γίνεται όμως σήμερα;

Ήδη από το 2020 ξεκίνησαν οι πρώτες κρούσεις, όταν φόρεσε ένα μπικίνι με σημαία Τζαμάικας και τα μαλλιά της πλεγμένα σε κόμπους Μπαντού για το Καρναβάλι του Νότινγκ Χιλ του Λονδίνου, μια ετήσια εκδήλωση που γιορτάζει την κουλτούρα της Καραϊβικής και τη διαφυλετική ανοχή.

Μια εικόνα που μοιράστηκε στο Instagram από εκείνη την ημέρα χαρακτηρίστηκε ως πολιτιστική ιδιοποίηση από αρκετούς σχολιαστές και συγγραφείς, κυρίως λόγω του γεγονότος ότι τα μαλλιά της ήταν χτενισμένα σε κόμπους Μπαντού, ένα παραδοσιακό χτένισμα Ζουλού με ιστορία που χρονολογείται εκατοντάδες χρόνια πίσω.

Αλλά αυτό σιγά - σιγά ξεχάστηκε, όταν ένα χρόνο αργότερα, ανακοίνωσε το τέταρτο άλμπουμ της ‘30’, έξι χρόνια μετά το προηγούμενο της, αποδεικνύοντας ότι ακόμη και μετά από μια διακοπή έξι ετών, το αστέρι και η φήμη της παρέμειναν.

Το υπόλοιπο της κυκλοφορίας έγινε όπως αναμενόταν: με την αποδοχή των κριτικών, τις νούμερο ένα θέσεις και μια σειρά από ρεκόρ που καταρρίφθηκαν. Τυπική Adele.

Λίγο καιρό αργότερα, πολλοί φαν της απογοητεύτηκαν με την ακύρωση της περιοδείας της, την τελευταία στιγμή, λόγω του COVID -19. Λόγω της σύντομης προειδοποίησης, πολλοί θαυμαστές είχαν ήδη φτάσει στο Las Vegas, για το εναρκτήριο Σαββατοκύριακο - έχοντας ξοδέψει αρκετά χρήματα για εισιτήρια, πτήσεις και διαμονή. Η Adele επικρίθηκε για μια τέτοια ανακοίνωση της τελευταίας στιγμής και προσπάθησε να τα βρει με τους θαυμαστές της, προσφέροντάς τους δωρεάν διαμονή αλλά και απευθείας FaceTiming τους.

View this post on Instagram

A post shared by Adele (@adele)

Ωστόσο, τα tabloids συνέχισαν αυτή την ιστορία περισσότερο απ’ όσο θα έπρεπε.

Για εβδομάδες, - τόσο στις ΗΠΑ όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο - κυκλοφόρησαν τίτλους όπως: «Είναι η Adele η πιο αναξιόπιστη ντίβα της μουσικής βιομηχανίας;» και «Η Adele «πρέπει να κάνει ένα βήμα πίσω και να επιστρέψει στις ρίζες της», «Η Adele έχει καταστραφεί».

Για εβδομάδες, οι ταμπλόιντ δημοσίευαν καθημερινές ιστορίες με «ανώνυμες πηγές» για δήθεν σκηνικά που παρουσιάζουν την Adele ως ένα τέρας που τσακώνεται με τους συνεργάτες και τους τεχνικούς της, αλλά και ότι τσακώνεται συνέχεια με τον σύντροφό της Rich Paul, καθυστερώντας στις πρόβες.

Η Adele έδωσε ένα τέλος σε αυτές τις φήμες, με τη λεζάντα «bullsh*t» στο Instagram, επιβεβαιώνοντας παράλληλα ότι θα εμφανιστεί στα επερχόμενα BRIT Awards και κατέληξε γράφοντας: "Oh, and Rich sends his love".

Μήπως τα media τα έβαλαν και με την Adele, για να καταφέρουν να τη βγάλουν εκτός εαυτού;

Όταν ένας διάσημος αναγκάζεται να βγει να μιλήσει ύστερα από τις ανυπόστατες φήμες, ο τόνος του γίνεται υπερβολικός από τα ΜΜΕ για να φαίνεται υστερικός και βiαιος, με αποτέλεσμα να αμφισβητείται η ακεραιότητά του.

Όμως, η Adele παρά τη σκληρή κριτική απέδειξε ότι ένα αρνητικό πλαίσιο μπορεί εύκολα να καταρριφθεί με σκληρή δουλειά και αυτοπεποίθηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
15 / position1: 133 / position2: 848
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb