Αλλάζει το ιστορικό λογότυπό της Columbia Pictures ‑ Ποια είναι η γυναίκα πίσω από το σύμβολο τόσων δεκαετιών

Η πραγματική ιστορία πίσω από το μοντέλο που πόζαρε ως αρχαία Ελληνίδα και θύμιζε το Αγαλμα της Ελευθερίας

Δημοσίευση ΝΟE 25, 2023
Αλλάζει το ιστορικό λογότυπό της Columbia Pictures ‑ Ποια είναι η γυναίκα πίσω από το σύμβολο τόσων δεκαετιών

Με αφορμή τα 100 χρόνια της Columbia Pictures στη βιομηχανία του θεάματος, η Sony ανακοίνωσε ότι από τις αρχές του 2024 θα αλλάξει το λογότυπο της πασίγνωστης εταιρείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θα ανανεώσουν, για την ακρίβεια, την εμβληματική γυναίκα με τη δάδα, που θύμιζε το Άγαλμα της Ελευθερίας, προχωρώντας σε μερικές αλλαγές, τις οποίες οι θεατές θα μπορούν να δουν, από τις 10 Ιανουαρίου του 2024. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η δάδα θα λάμπει περισσότερο και τα χρώματα της εικόνας θα είναι ακόμα πιο ζωντανά και πλούσια.

Ποια είναι η «Γυναίκα με τη δάδα»;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σινεφίλ -και μη- είναι πλήρως εξοικειωμένοι με τη μορφή της γυναίκας που θυμίζει αρκετά αρχαία Ελληνίδα και κρατά στο ένα χέρι της τη δάδα, πριν από την έναρξη πολλών δημοφιλών ταινιών.

Μέχρι το 2016, ελάχιστοι γνώριζαν την ιστορία πίσω από την «Κυρία Κολούμπια», όπως συνηθίζεται να την αποκαλούν.

Για χρόνια, κυκλοφορούσε η φήμη, ότι οι δημιουργοί του ιστορικού λόγκο, εμπνεύστηκαν από τη διάσημη ηθοποιό, Ανέτ Μπένινγκ, μιας και το πρόσωπό της μοιάζει με αυτό της γυναίκας στο logo. Όταν ρώτησαν την ίδια την Μπένιγκ, πριν από περίπου 7 χρόνια σχετικά με αυτό, εκείνη παραδέχτηκε την ομοιότητά της με το μοντέλο της Columbia και πιθανότατα να χρησιμοποίησαν δική της φωτογραφία. Ωστόσο, κανείς δεν την είχε ενημερώσει για κάτι τέτοιο.


Η Ανέτ Μπένινγκ

annet_bening

Πολλοί αμφισβήτησαν την παραπάνω εκδοχή και έτσι ξεκίνησε η «έρευνα» για το ποια είναι η πραγματική «Κυρία Κολούμπια» και τελικά, την ανακάλυψαν.

Ο ζωγράφος που προσέλαβαν από την εταιρεία το 1992 για να φτιάξει τη μακέτα του λογότυπου, αποκάλυψε ότι το μοντέλο του ήταν μια γυναίκα με το όνομα Τζένι Τζόσεφ. Η Τζόσεφ ήταν τότε 28 χρονών και εργαζόταν ως βοηθός της φωτογράφου Κάθυ Άντερσον.

Όταν ρώτησαν την Τζόσεφ, αν θέλει να γίνει μοντέλο, έναντι μιας μικρής αμοιβής, για το λογότυπο της Columbia Pictures, εκείνη δέχτηκε. Η ίδια δεν πίστευε ποτέ ότι θα έρθει αυτή η μεγάλη επιτυχία.

Η Τζόσεφ έγινε μια από τις πιο δημοφιλείς μορφές του κινηματογράφου. Ωστόσο, εκείνη δεν ήθελε τη δημοσιότητα και γι αυτό προσπάθησε να μείνει κρυφή η ταυτότητα της γυναίκας πίσω από την «Κυρία Κολούμπια».

jenny398

[ΠΗΓΗ]
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
11 / position1: 238 / position2: 634
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb