WELLNESS

Τα καλά και τα κακά του να λιώνεις όλη μέρα στο κρεβάτι

Το Bed rotting έχει γίνει viral στο TikTok, αλλά η ιδέα δεν είναι κάτι καινούργιο.
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Τα καλά και τα κακά του να λιώνεις όλη μέρα στο κρεβάτι
Tatiana Syrikova

Είναι σημαντικό να αφήσετε στον εαυτό σας χώρο απραξίας και να κάνετε ένα διάλειμμα πριν χτυπήσει η εξουθένωση, λένε οι ειδικοί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι κάτι που πολλοί από εμάς είναι επίσης πιθανό να κάνουμε σε αυτό το χριστουγεννιάτικο κενό μεταξύ της μεγάλης ημέρας και της νέας χρονιάς, όντας εκτός των άλλων κοινωνικά κουρασμένοι.

Το λιώσιμο στο κρεβάτι μπορεί να είναι επιζήμιο εάν γίνει συχνό φαινόμενο, λέει η Helene D'Jay, MS, LPC, ψυχολόγος στο Newport Healthcare.

«Το λιώσιμο στο κρεβάτι, μπορεί να είναι ένας φαύλος κύκλος γιατί όσο περισσότερο χρόνο περνάει κανείς στο κρεβάτι, τόσο λιγότερο ασχολείται με τον έξω κόσμο και τις ευθύνες του».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσο η ραστώνη της αυτοφροντίδας είναι για να επαναφορτίσετε την κοινωνική σας μπαταρία και να πάρετε μια μέρα ψυχικής υγείας, είναι ΟΚ.

Είτε πρόκειται για κοινωνικό διάλειμμα είτε για άδεια από τη δουλειά ή το σχολείο, η ξεκούραση αυτή ορίζεται ανεπίσημα ως το να περνάς όλη την ημέρα στο κρεβάτι για να κάνεις ένα ψυχικό και σωματικό διάλειμμα. Τα γεμάτα προγράμματα και το να είστε απασχολημένοι και παραγωγικοί είναι κάτι υπέροχο, ωστόσο, έρχεται μια στιγμή που πρέπει να επαναφέρετε το σύστημα.

Ενώ η περιστασιακή σήψη στο κρεβάτι μπορεί να είναι αναζωογονητική, γενικά δεν είναι ευεργετική μακροπρόθεσμα.

«Η ενασχόληση με παρατεταμένες περιόδους αδράνειας μπορεί να οδηγήσει σε σωματική δυσφορία, επιδείνωση των συμπτωμάτων ψυχικής υγείας και παρεμπόδιση της προσωπικής ανάπτυξης και εξέλιξης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
6 / position1: 235 / position2: 566
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb