Ταινίες εβδομάδας: Ένα αριστούργημα από τη Γαλλία και η Captain Marvel

Από 9/11 στις αίθουσες
Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ
Ταινίες εβδομάδας: Ένα αριστούργημα από τη Γαλλία και η Captain Marvel
@CURIOSA FILMS – GAUMONT – FRANCE 2 CINÉMA

Στη Φωτιά - The Marvels - Μια Μητέρα Εκδικείται – The Royal Hotel - American Carnage - Η Αδελφότητα της Καπνιστής Σάουνας – Ο Μικρός Νικόλας: Τι Περιμένουμε για να Είμαστε Ευτυχισμένοι; - Παιχνίδια Θανάτου - Arte Povera

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη Φωτιά (La Passion de Dodin Bouffant)

του Τραν Αν Χουνγκ. Με τους Μπενουά Μαζιμέλ, Ζιλιέτ Μπινός.

Δραματική 2023, Γαλλία 134’

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε μια Εδέμ της Μπελ Επόκ ζει ο γαιοκτήμονας, γκουρμέ Ντοντέν Μπουφάν, σαν άλλος Σαβαρέν, σαν άλλος Εσκοφιέ στήνει καθημερινά εδώ και είκοσι χρόνια μαζί με την πιστή του μαγείρισσα Εζενί τη χορογραφία τους στην κουζίνα, μ' ένα μικρό κύκλο από μπουρζουά με ίδιο ενδιαφέρον για τη γαστρονομία να δοκιμάζουν τα πιάτα μια του ενός και μια του άλλου. Τώρα, στο «φθινόπωρο της ζωής τους», μιας ζωής με πίστη στην εποχικότητα έτσι κι αλλιώς, ο Ντοντέν ζητά από την Εζενί να παντρευτούν. Εκείνη δέχεται, αλλά θέλει πάντα να είναι η (ταλαντούχα) μαγείρισσά του. Ποτέ η (υποτελής) γυναίκα του.

The Marvels

της Νία ΝταΚόστα. Με τους Μπρι Λάρσον, Τεγιόνα Πάρις, Ιμάν Βελάνι.

Περιπέτεια 2023, ΗΠΑ 105’

H Κάρολ Ντένβερς (aka Captain Marvel) έχει επανακτήσει την ταυτότητά της από τους τυραννικούς Κρι και έχει πάρει και την εκδίκησή της από την Υπέρτατη Νοημοσύνη. Αλλά οι επιπτώσεις των πράξεων την έχουν φορτώσει με μεγάλες ευθύνες. Οταν τα καθήκοντα της την οδηγούν σε μία ανωμαλία στο γαλαξία που συνδέεται με τους Κρι, οι δυνάμεις της μπερδεύονται με αυτές της μεγαλύτερης θαυμάστρια της, Καμάλα Καν, γνωστής κι ως Ms. Marvel, αλλά και της ανιψιάς της, Κάπτεν Μόνικα Ράμπο, αστροναύτη για την S.A.B.E.R. Αυτή η απρόσμενη ομάδα με το όνομα The Marvels, θα μάθει να δουλεύει μαζί, σε αρμονία, με στόχο τη σωτηρία του σύμπαντος.

Μια Μητέρα Εκδικείται (A Good Mother)

του Μάιλς Τζόρις-Περαφίτ. Με τους Χίλαρι Σουoνκ, Ολίβια Κουκ, Τζακ Ρέινορ, Χόπερ Πεν.

Θρίλερ 2022, ΗΠΑ 90’

Mια δημοσιογράφος μετά τη δολοφονία του γιου της σχηματίζει μια απίθανη συμμαχία με την έγκυο κοπέλα του για να εντοπίσει τους υπεύθυνους για τον θάνατό του. Μαζί, αντιμετωπίζουν έναν κόσμο ναρκωτικών και διαφθοράς.

The Royal Hotel

της Κίτι Γκριν. Με τους Τζούλια Γκάρνερ, Τζέσικα Χένγουικ, Χιούγκο Γουίβινγκ, Τόμπι Γουάλας.

Θρίλερ 2023, Αυστραλία 95’

Οι κολλητές φίλες Χάνα και Λιβ ταξιδεύουν στην Αυστραλία και πιάνουν μία προσωρινή δουλειά στο μπαρ του ξενοδοχείου «The Royal Hotel» σε μια απομονωμένη πόλη. Οταν όμως τα αστεία και η συμπεριφορά των θαμώνων ξεπεράσουν τα όρια, οι δύο κοπέλες θα βρεθούν εγκλωβισμένες σε μια ανησυχητική κατάσταση που ξεφεύγει όλο και περισσότερο από τον έλεγχό τους.

American Carnage

του Ντιέγκο Χαλίβις. Με τους Χόρζε Λέντεμποργκ Τζ., Αλεν Μαλντονάντο, Τζένα Ορτέγκα, Ερικ Ντέιν.

Τρόμου 2023, ΗΠΑ 101’

Τα παιδιά των μεταναστών οδηγούνται στο κρατητήριο, όταν ο συντηρητικός Κυβερνήτης της Πολιτείας εκδίδει μια εκτελεστική διαταγή σύλληψής τους. Όμως, ο Εισαγγελέας θα τους δώσει μια εναλλακτική λύση για να γλιτώσουν τη φυλακή: όλες οι κατηγορίες εναντίον τους θα καταπέσουν, εάν συναινέσουν στην παροχή βοήθειας σε ηλικιωμένους που φιλοξενούνται σε έναν Οίκο Ευγηρίας. Οι νεαροί και οι κοπέλες αναγκάζονται να συμφωνήσουν, αλλά σύντομα θα διαπιστώσουν πως κάτι δεν πάει καθόλου καλά σ’ αυτό το παράξενο Γηροκομείο, όπου συμβαίνουν σημεία και τέρατα…

Η Αδελφότητα της Καπνιστής Σάουνας (Smoke Sauna Sisterhood)

της Ανα Χιντς.

Ντοκιμαντέρ 2023, Εσθονία – Γαλλία – Ισλανδία 90'

Στο σκοτάδι της σάουνας, γυναίκες διαφορετικών ηλικιών και προσωπικοτήτων, μοιράζονται τις πιο προσωπικές εμπειρίες και τα πιο κρυφά μυστικά τους. Μέσα σε μια ατμόσφαιρα ζεστασιάς και συντροφικότητας, οι γυναίκες γελούν, δακρύζουν, απελευθερώνονται και, εξαγνίζοντας τις ψυχές τους, ξαναβρίσκουν τη δύναμη τους.

Ο Μικρός Νικόλας: Τι Περιμένουμε για να Είμαστε Ευτυχισμένοι; (Le Petit Nicolas: Qu’est-ce qu’on Attend Pour Etre Heureux?)

των Αμαντίν Φρεντόν και Μπενζαμάν Μασούμπρ.

Animation 2022, Γαλλία 82’

Σκυμμένοι πάνω από σε ένα λευκό χαρτί κάπου ανάμεσα στη Μονμάρτρη και το Σεν Ζερμέν, ο Ζαν-Ζακ Σεμπέ και ο Ρενέ Γκοσινί δίνουν πνοή σε ένα σκανταλιάρικο αγόρι, τον μικρό Νικόλα. Μια επεισοδιακή ζωή γεμάτη παιχνίδι, φίλους, καλαμπούρια, τιμωρίες, πολύτιμα μαθήματα και διαφωνίες απλώνεται μπροστά στον Μικρό Νικόλα. Καθώς η ιστορία εξελίσσεται, το παιχνιδιάρικο αγόρι τρυπώνει στο στούντιο των δημιουργών του και μαθαίνει για τη γνωριμία και τη φιλία τους, αλλά και για τα παιδικά τους χρόνια.

Παιχνίδια Θανάτου (All Fun and Games)

των Ερεν Σελεμπόγλου και Αρι Κόστα. Με τους Αα Μπατερφιλντ, Ναταλία Ντάιερ.

Τρόμου 2023, ΗΠΑ 80’

Ένα φαινομενικά αθώο και χαλαρό παιχνίδι μεταξύ εφήβων έχει ως αποτέλεσμα τον δαιμονισμό ενός εξ’ αυτών, του Μάρκους. Για να τον σώσουν, τα αδέρφια και οι φίλοι του καλούνται να συμμετέχουν σε μια σειρά δαιμονικών παιχνιδιών όπου η νίκη αποτελεί μονόδρομο, αφού η ήττα συνεπάγεται τον θάνατο των χαμένων. Τα «Παιχνίδια Θανάτου» εξερευνούν το οικογενειακό τραύμα και την ισχύ της οικογένειας, όταν αυτή αντιμετωπίζει ενωμένη ακόμα και την πιο μεγάλη απειλή.

Arte Povera

του Φώτη Γεωργιάδη.

Ντοκιμαντέρ 2023, Ελλάδα 90’

Eνα ντοκιμαντέρ που απαθανατίζει την διαδικασία δημιουργίας του ομώνυμου μουσικού album «Arte Povera» το οποίο σκηνοθετήθηκε και παράχθηκε από τον Beats Pliz (aka Φώτη Γεωργιάδη).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
43 / position1: 61 / position2: 179
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb