Οι τροφές που θα κάνουν τα μαλλιά σου να δυναμώσουν και να μακρύνουν

Όσα βάζουμε στον οργανισμό μας, μπορούν να μας σώσουν
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Οι τροφές που θα κάνουν τα μαλλιά σου να δυναμώσουν και να μακρύνουν
Φωτογραφία από Andrew Neel

Αυτό που επιλέγουμε να καταναλώνουμε επηρεάζει όχι μόνο τη γενική μας υγεία, αλλά και την υγεία του δέρματος, των νυχιών και, ναι, των μαλλιών μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η κατανάλωση μιας διατροφής πλούσιας σε μια ποικιλία λαχανικών, φρούτων, ξηρών καρπών, όσπριων, δημητριακών ολικής αλέσεως και υγιών λιπαρών θα σας δώσει πιθανότατα αυτό που χρειάζεστε για να είστε υγιείς μέσα και έξω», λέει η Serena Poon, CN, CHC, CHN. διάσημη διατροφολόγος και ιδρυτής της Culinary Alchemy.

Τούτου λεχθέντος, «υπάρχουν συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά που μπορούν να υποστηρίξουν την υγεία των μαλλιών», όπως η βιταμίνη C, η πρωτεΐνη και η βήτα-καροτίνη.

Παρακάτω, η Serena μοιράζεται τις τροφές που θα κάνουν τα μαλλιά σου να δυναμώσουν και να μακρύνουν

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΚΕΡΑΣΙΑ
Είναι απίστευτα πλούσια σε βιταμίνη C—ένα φλιτζάνι περιέχει 1.650 χιλιοστόγραμμα. Αυτή η βιταμίνη είναι γνωστό ότι υποστηρίζει τη φυσική παραγωγή κολλαγόνου του σώματος. Το κολλαγόνο είναι ένα σημαντικό συστατικό των πρωτεϊνών που συνθέτουν τα υγιή μαλλια

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ (ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΤΡΟΦΙΜΑ)
Αυτές οι τροφές περιέχουν βήτα-καροτίνη, η οποία μετατρέπεται σε βιταμίνη Α από το σώμα σας. Η βιταμίνη Α υποστηρίζει την παραγωγή σμήγματος που διατηρεί τα μαλλιά σας υγιή

ΦΑΚΕΣ
Είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα, συμπεριλαμβανομένου του σιδήρου. Μια διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνες είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία των μαλλιών, επειδή τα μαλλιά σας αποτελούνται από πρωτεΐνες. 

ΜΟΥΡΑ
Είναι από τα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά τρόφιμα στον κόσμο. Τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στην προστασία των μαλλιών σας από το οξειδωτικό στρες και τα κρατούν λαμπερά.

ΣΠΑΝΑΚΙ
Είναι ένα ισχυρό όπλο όσον αφορά την υγεία των μαλλιών, καθώς είναι πλούσιο σε σίδηρο και βιταμίνες Α και C

ΛΙΝAΡΟΣΠΟΡΟΣ
Είναι γεμάτοι πρωτεΐνες και φυτικά ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία μπορούν να υποστηρίξουν υγιή μαλλιά

ΣΠΟΡΟΙ CHIA
Όμοια με τους λιναρόσπορους, οι σπόροι chia είναι μια θαυμάσια πηγή πρωτεΐνης και ωμέγα-3 λιπαρών οξέων που μπορεί να υποστηρίξουν την υγεία των μαλλιών και των νυχιών. 

ΣΠΟΡΟΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ
«Μια άλλη νόστιμη πρωτεΐνη, οι σπόροι κολοκύθας είναι μια τροφή πλούσια σε σίδηρο και ωμέγα-3 που προάγει τα υγιή μαλλιά».

ΒΡΩΜΗ
Αυτό το δημητριακό είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και πλούσιο σε αμινοξύ L-κυστεΐνη, το οποίο βοηθά στην παραγωγή κερατίνης. 

Φυσικά, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι αυτό που τρώμε δεν είναι ο μόνος παράγοντας που συμβάλλει στην υγεία των μαλλιών μας.

«Υπάρχουν πολλοί άλλοι παράγοντες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ανθυγιεινά μαλλιά, όπως το άγχος, η στέρηση ύπνου και οι περιβαλλοντικές τοξίνες», εξηγεί η Serena.

«Υπάρχουν επίσης αυτοάνοσες παθήσεις που μπορούν να προκαλέσουν απώλεια μαλλιών, οπότε αν η επιδείνωση της υγείας των μαλλιών φαίνεται σαν παρατεταμένο, επιδεινούμενο ή ακραίο πρόβλημα, ελέγξτε οπωσδήποτε και με έναν γιατρό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
14 / position1: 314 / position2: 589
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb