ΤΑΙΝΙΕΣ

Ταινίες της εβδομάδας: Ένας δολοφόνος από τον Ντέιβιντ Φίντσερ και δυο ελληνικές ταινίες

Από 26/10 στις αίθουσες
Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ
Ταινίες της εβδομάδας: Ένας δολοφόνος από τον Ντέιβιντ Φίντσερ και δυο ελληνικές ταινίες
@Netflix

The Killer – Πορεία προς τη Ρώμη - Άκου Ποιος Μιλάει - Arcadia 1900, Champagne d'Orient - Ενα Καινούργιο Αύριο – Αντίπαλος - Μπάντι ο Ροκ Σταρ 3

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

The Killer

του Ντέιβιντ Φίντσερ. Με τους Μάικλ Φασμπέντερ, Τίλντα Σουίντον, Τσαρλς Παρνέλ.

Περιπέτεια 2023, ΗΠΑ 118’

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά από μία παραλίγο επιτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του, ένας εκτελεστής πολέμα τα αφεντικά του και τον εαυτό του, σε ένα διεθνές ανθρωποκυνηγητό.

Πορεία προς τη Ρώμη (The March on Rome)

του Μαρκ Κάζινς.

Ντοκιμαντέρ 2022, Ιταλία 98’

Το 1922 ο Μπενίτο Μουσολίνι, ο ιδρυτής και αρχηγός του Φασιστικού Κόμματος της Ιταλίας, ξεκινά μια θριαμβευτική πορεία από τη Νάπολη προς τη Ρώμη, για να καταλάβει –και τυπικά- την εξουσία. Ο τότε βασιλιάς της Ιταλίας Βιτόριο Εμανουέλε, υποκύπτοντας στη δύναμη των μελανοχιτώνων, «απολύει» τον εν ενεργεία Πρωθυπουργό, τον Λουίτζι Φάκτα, και δίνει τα κλειδιά του ιταλικού κράτους στον Μουσολίνι, στον κυριότερο σύμμαχο του Αδόλφου Χίτλερ, με τον οποίο θα αιματοκυλήσουν λίγα χρόνια αργότερα την Ευρώπη και τον κόσμο. Τα γεγονότα συνέβησαν 28-30 Οκτωβρίου του 1922.

Άκου Ποιος Μιλάει

του Θοδωρή Νιάρχου. Με τους Μελέτη Ηλία, Ξανθή Γεωργίου, Γιάννη Τσιμιτσέλη, Χρύσα Κατσαρίνη, Δημήτρη Μακαλιά, Λάμπρο Φισφή, Ηλία Βαλάση, Λευτέρη Μητσόπουλο, Παρθένα Χοροζίδου, Τρύφωνα Σαμαρά, Νίκο Απέργη, Σάκη Νταντούλα, Στέργιο Αντούλα.

Κωμωδία 2023, Ελλάδα 90’

Ο Φώτης είναι σε αδιέξοδο τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Eνας life coach, αυτό είναι το επάγγελμά του, που έχει χάσει τον προσανατολισμό του. Οι συνεδρίες, που κάποτε επαγγελματικά τον γέμιζαν, δεν του προσφέρουν πλέον την ίδια εσωτερική ικανοποίηση ενώ και στην προσωπική του ζωή έχει απομονωθεί πλήρως. Σε αυτή την κρίσιμη καμπή για τον εαυτό του και την καριέρα του, θα αναλάβει δράση μία γνώριμη σε αυτόν φωνή που ακούγεται μόνο μέσα στο μυαλό του. Είναι η φωνή της συνείδησής του που προσπαθεί να τον κάνει να ζήσει τη ζωή του. Θα καταφέρει ο Φώτης να βρει ξανά τον…Φώτη και τον έρωτα πριν χαθούν όλα;

Arcadia 1900, Champagne d'Orient

του Κώστα Σπυρόπουλου. Με τους Γιώργο Μιχαλακόπουλο, Ισίδωρο Σταμούλη, Σοφία Σειρλή, Οδυσσέα Σταμούλη.

Δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ 2022, Ελλάδα 79’

Καλωσορίσατε στο Οινοποιείο Αδελφών Σπ. Παπανικολάου. Γνωρίστε τον πατέρα - αφέντη, τον οραματιστή γιο Βασίλη, τον τυχοδιώκτη αδελφό του Νίκο και μια μητέρα σωστή Κέρβερο. Με αφρώδη οίνο Τεγέας, από το 1885, ονειρεύονται να μεταμορφώσουν την Αρκαδία σε Καμπανία της Ανατολής. Έξω δρέπουν βραβεία. Μέσα, οι συγκρούσεις στην οικογένεια και οι διαπλεκόμενοι ανταγωνιστές θα τους οδηγήσουν σε τραγικό τέλος.

Ένα Καινούργιο Αύριο (Il Sol dell'Avvenire)

του Νάνι Μορέτι. Με τους Νάνι Μορέτι, Μαργκερίτα Μπάι, Σίβλιο Ορλάντο, Ματιέ Αμαλρίκ.

Κωμωδία 2023, Ιταλία – Γαλλία 96’

Ο Τζιοβάνι, ένας διάσημος Ιταλός σκηνοθέτης, πρόκειται να ξεκινήσει τα γυρίσματα της νέας, πολιτικού περιεχομένου ταινίας του. Παράλληλα, ο γάμος του περνάει σοβαρή κρίση, ο συμπαραγωγός του είναι στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και η ταινία κινδυνεύει να ακυρωθεί ενώ η ταχέως μεταβαλλόμενη κινηματογραφική βιομηχανία δεν του επιτρέπει να υπηρετήσει το σινεμά όπως ξέρει και θέλει εκείνος! Τελικά, ο Τζιοβάνι θα πρέπει να ξανασκεφτεί τον τρόπο που πρέπει πλέον να κάνει κινηματογράφο, αν θέλει να οδηγήσει τον μικρόκοσμο γύρω του σε ένα καινούργιο αύριο γεμάτο χαμόγελα.

Αντίπαλος (Opponent)

του Μιλάντ Αλαμί. Με τους Πέιμαν Μαάντι, Μαράλ Ναζίρι, Μπιορν Ελγκερντ, Αρνταλαν Ισμάλι.

Δραματική 2023, Σουηδία 119’

Ένας πάλαι ποτέ πρωταθλητή της πάλης δραπετεύει με την οικογένειά του από το Ιράν για να αποφύγει τις συνέπειες μιας επώδυνης φήμης εις βάρους του. Ζώντας πλέον καθημερινά με την αγωνία της απέλασης, σε ένα ξενοδοχείο που φιλοξενεί πρόσφυγες στον παγωμένο σουηδικό βορρά, ο ήρωας αποφασίζει να ξαναγυρίσει επαγγελματικά στην παλαίστρα. Εκεί όμως τον περιμένει το παρελθόν και η απωθημένη εκείνη πλευρά του από την οποία προσπάθησε να αποδράσει.

Πέντε Νύχτες στου Φρέντι (Five Nights at Freddy's)

της Εμα Τάμι. Με τους Τζος Χάτσερσον, Ελίζαμπεθ Λέιλ, Κατ Κόννερ Στέρλινγκ, Πάιπερ Ρούμπιο, Μαίρη Στιούαρτ Μάστερσον, Μάθιου Λίλαρντ.

Τρόμου 2023, ΗΠΑ 109’

Eνας ταλαιπωρημένος νυχτοφύλακας ξεκινά να εργάζεται στην πιτσαρία Φρέντι Φάζμπεαρ. Κατά τη διάρκεια της πρώτης του μέρας στη δουλειά συνειδητοποιεί ότι η νυχτερινή βάρδια στου Φρέντι θα είναι πιο δύσκολη απ’ όσο νόμιζε.

Μπάντι ο Ροκ Σταρ 3 (Rock Dog 3)

του Αντονι Μπελ.

Animation 2023, ΗΠΑ – Κίνα 90’

Μετά την παγκόσμια περιοδεία του, ο Μπάντι παίρνει λίγο χρόνο και επιστρέφει στο χωριό του. Όταν μαθαίνει ότι η μπάντα κοριτσιών, K-9, δεν ξέρει ποιος είναι ο Άνγκους Σκάτεργουντ, αποφασίζει να λάβει μέρος στο μουσικό διαγωνιστικό σόου, Battle the Beat, για να εμπνεύσει μια νέα γενιά ροκ σταρ. Αλλά ο Μπάντι διαχειρίζεται περισσότερα από όσα μπορεί όταν ασχολείται με το τηλεοπτικό σόου, καθώς παραμελεί τους στόχους του και μετατρέπεται εν μια νυκτί σε τηλεπερσόνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
39 / position1: 74 / position2: 210
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb