ENTERTAINMENT

To Ozempic έχει κατακτήσει το Hollywood: Ποιοι σταρ προτιμούν την εύκολη λύση αντί για δίαιτα και γυμναστική

Αυτοί που το έχουν πει κι αυτοί που δεν το παραδέχονται ή απλώς ακούγεται πολύ έντονα το όνομά τους
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
To Ozempic έχει κατακτήσει το Hollywood: Ποιοι σταρ προτιμούν την εύκολη λύση αντί για δίαιτα και γυμναστική
Collage

Αν και αυτή η λίστα κανονικά, έχει άλλους δεκάδες σταρ, αναφέρουμε μόνο όσους το παραδέχτηκαν!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η σεμαγλουτίδη (Ozempic) μάλιστα, φαίνεται και να υπερέχει στην απώλεια βάρους, ενώ και τα φώτα της δημοσιότητας έχουν στραφεί πάνω της. 

Η σεμαγλουτίδη
\r\n
\r\nΗ δραστική ουσία σεμαγλουτίδη, εκτός από τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, επηρεάζει και το κέντρο της όρεξης του εγκεφάλου. Αυτό σημαίνει πως όσοι βρίσκονται σε θεραπεία με το εν λόγω φάρμακο -για και όσο καιρό τη λαμβάνουν- περιορίζουν χωρίς να καταναγκάζονται την πρόσληψη φαγητού, χάνουν πιο εύκολα και πιο γρήγορα βάρος -ειδικά λιπώδη ιστό- και παρουσιάζουν μειωμένη προτίμηση σε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά. Κοινώς αποκτούν το σώμα των ονείρων τους -ή τέλος πάντων κάτι αρκετά κοντά σε αυτό που έχουν στον νου τους ως ιδεατό για τους ίδιους-, χωρίς να χρειαστεί να υποβληθούν σε εξαντλητικές δίαιτες, να ακολουθήσουν ως Ευαγγέλιο προγράμματα διατροφής ή να ιδρώσουν τη φανέλα σε κάθε λογής αθλοπαιδιές.
\r\n
\r\nΣύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2021 στο επιστημονικό περιοδικό «New England», 2,4 mg σεμαγλουτίδης -η ανώτατη συνιστώμενη εβδομαδιαία δόση είναι στο 1 mg- μπορούν να επιφέρουν μείωση βάρους κατά 15% έπειτα από 68 εβδομάδες χρήσης της δραστικής ουσίας. Μολονότι η ένδειξη χορήγησης του φαρμάκου είναι ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου 2 και όχι η παχυσαρκία ή η απώλεια βάρους, εννοείται πως σε έναν κόσμο που ορκίζεται στην εικόνα του και ποστάρει στα κοινωνικά δίκτυα για να υπάρχει, το Ozempic πρόβαλε ως το σύγχρονο μάννα εξ ουρανού.","Tokenized":"[{\"$Type\":\"Netvolution.Models.HtmlEditor.StaticToken, Netvolution\",\"Content\":\"Η σεμαγλουτίδη
\\r\\n
\"},{\"$Type\":\"Netvolution.Models.HtmlEditor.StaticToken, Netvolution\",\"Content\":\"\\r\\nΗ δραστική ουσία σεμαγλουτίδη, εκτός από τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, επηρεάζει και το κέντρο της όρεξης του εγκεφάλου. Αυτό σημαίνει πως όσοι βρίσκονται σε θεραπεία με το εν λόγω φάρμακο -για και όσο καιρό τη λαμβάνουν- περιορίζουν χωρίς να καταναγκάζονται την πρόσληψη φαγητού, χάνουν πιο εύκολα και πιο γρήγορα βάρος -ειδικά λιπώδη ιστό- και παρουσιάζουν μειωμένη προτίμηση σε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά. Κοινώς αποκτούν το σώμα των ονείρων τους -ή τέλος πάντων κάτι αρκετά κοντά σε αυτό που έχουν στον νου τους ως ιδεατό για τους ίδιους-, χωρίς να χρειαστεί να υποβληθούν σε εξαντλητικές δίαιτες, να ακολουθήσουν ως Ευαγγέλιο προγράμματα διατροφής ή να ιδρώσουν τη φανέλα σε κάθε λογής αθλοπαιδιές.
\\r\\n
\"},{\"$Type\":\"Netvolution.Models.HtmlEditor.StaticToken, Netvolution\",\"Content\":\"\\r\\nΣύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2021 στο επιστημονικό περιοδικό «New England», 2,4 mg σεμαγλουτίδης -η ανώτατη συνιστώμενη εβδομαδιαία δόση είναι στο 1 mg- μπορούν να επιφέρουν μείωση βάρους κατά 15% έπειτα από 68 εβδομάδες χρήσης της δραστικής ουσίας. Μολονότι η ένδειξη χορήγησης του φαρμάκου είναι ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου 2 και όχι η παχυσαρκία ή η απώλεια βάρους, εννοείται πως σε έναν κόσμο που ορκίζεται στην εικόνα του και ποστάρει στα κοινωνικά δίκτυα για να υπάρχει, το Ozempic πρόβαλε ως το σύγχρονο μάννα εξ ουρανού.\"}]"}}" data-component="Atcom.Sites.ProtoThema.Components.LongFormHtmlSnippets.Paragraph">Μολονότι η ένδειξη χορήγησης του φαρμάκου είναι ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου 2 και όχι η παχυσαρκία ή η απώλεια βάρους, εννοείται πως σε έναν κόσμο που ορκίζεται στην εικόνα του και ποστάρει στα κοινωνικά δίκτυα για να υπάρχει, το Ozempic πρόβαλε ως το σύγχρονο μάννα εξ ουρανού.

Ειδικά αφότου κατέκτησε και τις ευλογίες διάσημων.

Η Amy Schumer μοιράστηκε την εμπειρία της με το Ozempic κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισής της τον Ιούνιο του 2023 στο "Watch What Happens Live" και εξήγησε ότι το να είσαι μαμά είναι δύσκολο πόσω μάλλον αν θέλεις να χάσεις βάρος.

Αν και έχασε βάρος, σημείωσε επίσης ότι το Ozempic την έκανε να νιώθει «τόσο άρρωστη» που δεν μπορούσε να παίξει με τον γιο της. «Ήμουν τόσο αδύναμη που μου πετούσε μια μπάλα να παίξουμε και δεν μπορούσα να κουνηθώ». Αυτό την έκανε τελικά να αποφασίσει ότι ο Ozempic δεν ήταν για εκείνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Golnesa Gharachedaghi, από το reality "Shahs of Sunset" του Bravo, μίλησε στο Instagram για την εμπειρία της με το Ozempic. Δημοσίευσε ένα βίντεο τον Μάρτιο του 2023 στο οποίο εξήγησε: «Είμαι σε φάση αδυνατίσματος!. Απλώς δεν πρόκειται να πω ψέματα για αυτό γιατί πάντα λέω αλήθειες " Έδειξε στους ακολούθους πώς κάνει την ένεση και επίσης αποκάλυψε ότι έφτασε από 137 σε 126 κιλά σε τέσσερις εβδομάδες.

Ο Elon Musk παραδέχτηκε ότι χρησιμοποίησε ένα φάρμακο με το ίδιο δραστικό συστατικό με το Ozempic - τη σεμαγλουτίδη - σε ένα tweet του Οκτωβρίου 2022. Όταν ρωτήθηκε για το «μυστικό» της σωματικής διάπλασης, ο μεγιστάνας X, SpaceX και Tesla είπε: «Διαλειμματική Νηστεία + Ozempic + Καθόλου νόστιμο φαγητό γύρω μου».

Η Chelsea Handler έπαιρνε Ozempic - και δεν το ήξερε καν! Η κωμικός είπε μια ιστορία στο podcast "Call Her Daddy" τον Ιανουάριο του 2023, αποκαλύπτοντας ότι έμαθε ότι έπαιρνε το δημοφιλές φάρμακο απώλειας βάρους μόνο όταν ένας φίλος που το χρησιμοποιούσε επίσης, το κατάλαβε.

Η Chelsea έκανε μια θεραπεία αντιγήρανσης και ένιωθε ναυτία – και η φίλη της την ρώτησε αν όλα αυτά ήταν μια παρενέργεια της σεμαγλουτίδης, του δραστικού συστατικού του δημοφιλούς φαρμάκου. Τότε έψαξε και έμαθε, και το σταμάτησε. "Δεν ασχολούμαι πια. Δεν θα πάρω ένα φάρμακο για τον διαβήτη. Το δοκίμασα και δεν θα το κάνω. Δεν είναι για μένα. Δεν είναι σωστό για εμένα".

Αρκετά ειδησεογραφικά πρακτορεία, συμπεριλαμβανομένου του The Daily Mail και του Vice, ανέφεραν ότι και η Kim Kardashian στράφηκε σε ένα "φάρμακο για τον διαβήτη" κοινώς το Ozempic, όπως και οι αδερφές της για να χάσουν γρήγορα κιλά. H ίδια όμως δεν το παραδέχτηκε ποτέ. Το ίδιο λένε και για Mindy Kalling αλλά και για την Christina Aguilera, την Κiki Palmer, την Οprah Winfrey και τη Jessica Simpson! Καμία επίσης δεν παραδέχτηκε κάτι τέτοιο παρά την απότομη απώλεια βάρους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
10 / position1: 4095 / position2: 4623
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb