SKIN CARE

Πώς θα καταλάβεις ποιο άρωμα σου ταιριάζει;

Λίγα πράγματα θα σας κάνουν να νιώσετε τόσο ωραία όσο όταν κάποιος σας σταματήσει να ρωτήσει τι άρωμα φοράτε!
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Πώς θα καταλάβεις ποιο άρωμα σου ταιριάζει;

Η ποσότητα των αρωμάτων που κυκλοφορούν στην αγορά μπορεί να φαίνεται τεράστια (είναι!) και μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε αυτό που ταιριάζει απόλυτα σε εσάς. Έχετε δοκιμάσει ποτέ ένα άρωμα που μυρίζει υπέροχα στη φίλη σας αλλά σε σας μυρίζει αλλιώτικα; Να πώς να βρείτε το δικό σας σωστό άρωμα με τα tips του αρωματοποιού Bryan Edwards.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αποφασίστε τι ψάχνετε

«Πριν ξεκινήσετε τις αγορές σας, αφιερώστε λίγο χρόνο για να σκεφτείτε τι ψάχνετε - τι θέλετε να λέει για εσάς το άρωμά σας», συμβουλεύει ο Bryan. 

Ισχύς αρώματος: Ψάχνετε για ένα διακριτικό άρωμα δέρματος που μπορείτε να φορέσετε για τα πάντα ή ένα τολμηρό άρωμα που να γεμίζει το χώρο όταν μπείτε σε ένα δωμάτιο;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στυλ αρώματος: Σκεφτείτε τον τύπο των αρωμάτων προς τα οποία συνήθως έλκεστε. Θέλετε κάτι γλυκό και νοσταλγικό ή ίσως κάτι πικάντικο με μοντέρνα πινελιά;

Ποιότητα αρώματος: Βεβαιωθείτε ότι αναζητάτε ένα άρωμα που να ευθυγραμμίζεται με τις αξίες και τις προσωπικές σας ανάγκες.

Ξεκινήστε τη δοκιμή

«Ο καλύτερος τρόπος για να βρείτε το χαρακτηριστικό άρωμα σας είναι να δοκιμάσετε μόνοι σας», λέει ο Bryan. «Το άρωμα είναι εξαιρετικά προσωπικό, επομένως θα πρέπει να φοράτε ένα άρωμα που αγαπάτε απόλυτα, όχι μόνο αυτό που είναι δημοφιλές ή έχει το πιο ευχάριστο αισθητικά μπουκάλι.

Η χημεία του δέρματος και το περιβάλλον μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο ένα άρωμα ταιριάζει σε ένα άτομο σε σύγκριση με ένα άλλο, γι' αυτό πάντα δοκιμάζετε το άρωμα στον εαυτό σας.

Περιορίστε το

«Στη συνέχεια, επιλέξτε τα αρώματα που έκαναν την καλύτερη πρώτη εντύπωση», προτείνει ο Bryan. «Συνιστούμε να διαλέξετε δύο έως τρία αρώματα και να παραγγείλετε ένα μικρό δείγμα ή έκδοση σε μέγεθος ταξιδιού. Φορέστε κάθε άρωμα για μια μέρα για ένα έγκυρο 'test drive'. Βεβαιωθείτε ότι το άρωμα έχει αντοχή πάνω σας και σας αρέσει πώς το άρωμα μπορεί να αλλάζει κατά τη διάρκεια της ημέρας».

Pro-tip: Οι αρωματικές νότες έχουν τρία μέρη: Το επάνω μέρος ("T"), το μεσαίο ("M") και το ξηρό ("D"). Αυτό αντανακλά τη σειρά με την οποία υπάρχουν διαφορετικές νότες κατά τη διάρκεια της χρήσης ενός αρώματος. Για παράδειγμα, οι φρουτώδεις και οι λουλουδένιες νότες τείνουν να είναι περισσότερο προς την «κορυφή» ενός αρώματος, που σημαίνει ότι θα το μυρίσετε όταν το ψεκάσετε για πρώτη φορά. Οι ξυλώδεις νότες τείνουν να είναι περισσότερο προς το κάτω μέρος, ή «στεγνώνουν» το άρωμα, που σημαίνει ότι καθώς το άρωμα εγκαθίσταται μέσα σας μπορεί να παρατηρήσετε έναν πιο έντονο τόνο στο άρωμα. Το να φοράτε το άρωμά σας όλη μέρα μπορεί να σας βοηθήσει να βεβαιωθείτε ότι αγαπάτε πραγματικά το άρωμα από πάνω μέχρι κάτω.

Επιλέξτε αυτό που μιλάει στην καρδιά σας

«Μόλις δοκιμάσατε τα αρώματά σας, προσέξτε ποια σας έκαναν να νιώσετε καλύτερα και ευχάριστα. Το χαρακτηριστικό άρωμα σας είναι ένας τρόπος για να τονώσετε τη διάθεσή σας και να παρουσιάσετε τον εαυτό σας στους άλλους, γι' αυτό επιλέξτε όποιο άρωμα σας κάνει πιο χαρούμενες», λέει ο Bryan. «Αν δυσκολεύεστε να το περιορίσετε στις επιλογές μπορεί να σας βοηθήσει να ρωτήσετε τους φίλους ή τον σύντροφό σας ποιο μυρίζει πιο ωραία πάνω σας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
12 / position1: 42 / position2: 409
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb