ENTERTAINMENT

Η καριέρα της βρισκόταν στο ζενίθ, όταν έληξε άδοξα με τον ξαφνικό θάνατό της

Τη θυμόμαστε ακόμα μέσα από τη μουσική της

Η καριέρα της βρισκόταν στο ζενίθ, όταν έληξε άδοξα με τον ξαφνικό θάνατό της
Nextweb Studio

Όλοι θυμόμαστε την Aaliyah που γνώρισε τεράστια επιτυχία στα τέλη των 90s, με τη μουσική της πορεία να είναι μόνο ανοδική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Aaliyah γεννήθηκε στις 16 Ιανουαρίου του 1979 στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. Κέρδισε τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια σχολική θεατρική παράσταση και από τότε αποφάσισε να γίνει τραγουδίστρια. Η μητέρας της ήταν και αυτή τραγουδίστρια και ο θείος της Barry Hankerson, ήταν παντρεμένος με τη Gladys Knight. Στην ηλικία των 12, η Aaliyah υπέγραψε στις δισκογραφικές εταιρίες Jive Records και Blackground Records. Το άλμπουμ Age Ain't Nothing but a Number κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 1994 και έκανε είσοδο στην 24η θέση του Billboard 200 πουλώντας 74.000 αντίτυπα την πρώτη εβδομάδα. Έφτασε μέχρι τη 18η θέση και συνολικά πούλησε πάνω από 3 εκατομμύρια αντίτυπα στις Ηνωμένες Πολιτείες και έγινε διπλά πλατινένιο. Έφτασε μέχρι τη 18η θέση και συνολικά πούλησε πάνω από 3 εκατομμύρια αντίτυπα στις Ηνωμένες Πολιτείες και έγινε διπλά πλατινένιο.

Το 1996, η Aaliyah έφυγε από την Jive Records και υπέγραψε με την Atlantic Records. Συνεργάστηκε με τους παραγωγούς Timbaland και Missy Elliott, που συνέβαλαν στο δεύτερο άλμπουμ της, One in a Million. Το πρώτο single If Your Girl Only Knew παρέμεινε στην κορυφή του Billboard Hot R&B/Hip-Hop Songs για δύο εβδομάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το 1997 συμμετείχε στο soundtrack της ταινίας κινουμένων σχεδίων Anastasia με το τραγούδι Journey to the Past και κέρδισε μια υποψηφιότητα για Όσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού. Η Aaliyah ερμήνευσε το τραγούδι στην 70η Απονομή των Βραβείων της Ακαδημίας Κινηματογράφου και έγινε η νεότερη τραγουδίστρια που τραγούδησε ποτέ στη συγκεκριμένη εκδήλωση. Το 2000, η Aaliyah έκανε την πρώτη της κινηματογραφική εμφάνιση στην ταινία Ο Ρωμαίος Πρέπει να Πεθάνει (Romeo Must Die) μαζί με τον Jett lee. Έπαιξε, επίσης, στο Queen of the Damned, ενώ είχε προγραμματίσει να συμμετάσχει στις δύο συνέχειες του The Matrix: τα The Matrix Reloaded και The Matrix Revolutions στο ρόλο της Ζι.

Η Aaliyah σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα το 2001 όταν ήταν μόλις 22 ετών. Στις 25 Αυγούστου του 2001, η Aaliyah και διάφορα μέλη της δισκογραφικής εταιρείας επιβιβάστηκαν σε ένα δίδυμο κινητήρων Cessna 402 Β (N8097W) στο Μαρς Χάρμπουρ, στις Μπαχάμες με προορισμό τη Φλόριντα μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων του μουσικού βίντεο για το Rock the Boat. Η πτήση της ήταν προγραμματισμένη για την επόμενη ημέρα, αλλά αφού τα γυρίσματα τελείωσαν νωρίτερα, η Aaliyah και η συνοδεία της ήθελαν να επιστρέψουν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Έτσι πήραν την απόφαση να φύγουν αμέσως. Ενάντια στις συμβουλές των χειριστών αποσκευών και του πιλότου, όλος ο εξοπλισμός του βίντεο κλιπ φορτώθηκε στο αεροπλάνο.Το γκρουπ δε γνώριζε ότι το αεροπλάνο δεν ήταν σε θέση να κρατήσει το σύνολο του εξοπλισμού του Cessna 404 που είχαν αρχικά πετάξει. Ως εκ τούτου, το αεροσκάφος υπερέβαινε το σύνηθες βάρος που προβλέπεται από την Cessna. Το αεροπλάνο συνετρίβη λίγο μετά την απογείωση, περίπου 200 πόδια (60 μ.) από το διάδρομο. Η Aaliyah, ο πιλότος Luis Morales ΙΙΙ, οι κομμωτές Eric Forman, Anthony Dodd, ο σωματοφύλακας Scott Gallin, ο παραγωγός Douglas Kratz, ο στιλίστας Christopher Maldonado και οι υπάλληλοι της Blackground Records, Keith Wallace και Gina Smith, σκοτώθηκαν.

Πριν από το θάνατό της, κυκλοφόρησε συνολικά τρία στούντιο άλμπουμ συμπεριλαμβανομένου του Aaliyah, το οποίο κυκλοφόρησε λίγο περισσότερο από ένα μήνα πριν από το θάνατό της.

Μετά θάνατον, έλαβε τρεις υποψηφιότητες για βραβεία Grammy για το καλύτερο άλμπουμ R&B και την Καλύτερη Γυναικεία φωνητική ερμηνεία R&B.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
8 / position1: 147 / position2: 1413
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb