ΤΑΙΝΙΕΣ

Ταινίες της εβδομάδας: Ο Blue Beetle και η «εξέγερση» της GameStop έγιναν επιτέλους ταινίες

Blue Beetle – Αουτσάιντερς - Ο Μικρός Αδερφός - Ένας Αλλος Κόσμος - Η Ζουγκλοπαρέα 2: Ο Γύρος του Κόσμου
Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ
Ταινίες της εβδομάδας: Ο Blue Beetle και η «εξέγερση» της GameStop έγιναν επιτέλους ταινίες
@CLAIRE FOLGER/SONY PICTURES

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Blue Beetle

του Ανχελ Μανουέλ Σότο. Με τους Σόλο Μαριντουένια, Σούζαν Σαράντον, Αντριάνα Μπαράζα, Νταμιάν Αλκάσαρ, Ραούλ Μαξ Τρουίγιο, Ελπίντια Καρίγιο, Μπρούνα Μαρκεζίνι, Μπελίσα Εσκομπέντο, Χάρβεϊ Γκιγιέν.

Περιπέτεια 2023, ΗΠΑ – Μεξικό 127’

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Χάιμε Ρέγιες αποφοίτησε πρόσφατα από το πανεπιστήμιο και επιστρέφει - γεμάτος προσδοκίες - στο σπίτι του, για να ανακαλύψει ότι όλα έχουν αλλάξει. Καθώς αναζητά έναν σκοπό στη ζωή του, ένα παιχνίδι της μοίρας ρίχνει στα χέρια του ένα αρχαίο κειμήλιο εξωγήινης βιοτεχνολογίας: τον Σκαραβαίο. Ο Σκαραβαίος τον διαλέγει για ξενιστή και έτσι αποκτά μια απίθανη πανοπλία και μαζί με αυτή, εντυπωσιακές - αλλά και απρόβλεπτες - δυνάμεις. Η μοίρα του θα αλλάξει για πάντα και θα μεταμορφωθεί στον υπερήρωα Blue Beetle.

Αουτσάιντερς (Dumb Money)

του Κρεγκ Γκιλέσπι. Με τους Πολ Ντέινο, Πιτ Ντέιβιντσον, Βίνσεντ Ντ'Ονόφριο, Αμέρικα Φεράρα, Νικ Οφερμαν, Αντονι Ράμος, Σεμπάστιαν Σταν, Σεϊλίν Γούντλεϊ, Σεθ Ρόγκεν.

Δραμεντί 2023, ΗΠΑ 105’

Βασισμένη στο βιβλίο του Μπεν Μέζρικ, «The Antisocial Network», η ταινία αφηγείται τα απίστευτα, μα τόσο αληθινά γεγονότα μιας ομάδας καθημερινών ανθρώπων που αναστάτωσαν τη Wall Street. Στο επίκεντρο βρίσκεται το «Βρυχώμενο Γατάκι», ένας youtuber και χρήστης του reddit που με ταπεινότητα, ειλικρίνεια και δίχως ίχνος επαναστατικής διάθεσης, υποστήριζε πως η μετοχή της GameStop μπορούσε να αποδειχθεί εξαιρετικά κερδοφόρα. Ο κόσμος άρχισε σιγά-σιγά να ανταποκρίνεται στις δημοσιεύσεις του, συνειδητοποιώντας πως μπορούσαν να ανατρέψουν το παιχνίδι της Wall Street∙ όχι μόνο να πλήξουν τα hedge funds, αλλά παράλληλα να πλουτίσουν κιόλας! Ολα αυτά, στη διάρκεια της πανδημίας, μία περίοδο φόβου, απομόνωσης και αβεβαιότητας. Μία περίοδο όπου η οργή για τις κοινωνικές ανισότητες είχε κορυφωθεί, δημιουργώντας τις ιδανικές συνθήκες για το ξέσπασμα του φαινομένου της GameStop.

Ο Μικρός Αδερφός (Un Petit Frère)

της Λεονόρ Σεράιγ. Με τους Αναμπέλ Λενγκρόν, Στεφάν Μπακ, Κένζο Σαμπέν.

Δραματική 2022, Γαλλία 106’

Στα τέλη της δεκαετίας του ’80 η Ροζ, χωρισμένη μητέρα, φθάνει στη Γαλλία από την Αφρική κι εγκαθίσταται στο διαμέρισμα φίλων στα προάστια του Παρισιού, μαζί με τους δύο γιους της, Ζαν και Ερνέστ. Μπροστά της βρίσκεται η ευκαιρία μιας νέας ζωής ελεύθερης από τις συμβάσεις της προηγούμενης καθημερινότητάς της, αλλά και μια σειρά από προκλήσεις για μια νέα γυναίκα με δυο παιδιά σε μια ξένη χώρα. Ο «Μικρός Αδερφός» αποτελεί μια ανορθόδοξη οικογενειακή - και όχι μόνο - τοιχογραφία, καταγράφοντας με ελλειπτικό τρόπο τη δημιουργία μιας νέας οικογένειας, αλλά και τη διάλυσή της από το τέλος της δεκαετίας του ’80 μέχρι τις μέρες μας. Μαζί σκιαγραφεί και το πορτρέτο όχι μόνο μιας χώρας, αλλά και της ίδιας της Ευρώπης καθώς μέσα στα χρόνια εγκαταλείπει το φιλελεύθερο κοινωνικό προσωπείο για να οδηγηθεί σταδιακά στο συντηρητισμό.

Ενας Αλλος Κόσμος (Un Autre Monde)

του Στεφάν Μπριζέ. Με τους Βενσάν Λεντόν, Σαντρίν Κιμπερλέν, Αντονί Μπαζόν.

Δραματική 2021, Γαλλία 96’

Ο Φιλίπ Λεμέλ, ανώτερο στέλεχος σε αμερικανικό βιομηχανικό όμιλο, παρακολουθεί, ανήμπορος να αντιδράσει, τη γυναίκα του να τον εγκαταλείπει, γιατί δεν μπορεί να βλέπει τον άνδρα που αγαπά να συνθλίβεται από την αγωνία και την πίεση της δουλειάς. Ταυτόχρονα καλείται να διαχειριστεί τις παράλογες απαιτήσεις των αφεντικών του για 10% περικοπές προσωπικού στο εργοστάσιο που διευθύνει, τη στιγμή μάλιστα που η επιχείρησή του είναι κερδοφόρα. Οταν η ασφυκτική αυτή καθημερινότητα αρχίζει να επιδρά με απρόσμενο τρόπο στην οικογένειά του, η κατάσταση ξεπερνά τα όρια της αντοχής του. Θα πάρει τη σωστή απόφαση;

Η Ζουγκλοπαρέα 2: Ο Γύρος του Κόσμου (Les As de la Jungle 2)

των Λοράν Μπρι, Γιανίκ Μουλέν, Μπενουά Σομβίλ. Με τις φωνές των Πέτρου Οικονόμου, Αρη Κυπριανού, Γιάννη Καραούλη, Ιωάννας Παπαμιχαλοπούλου.

Animation 2023, Γαλλία 89’

Οταν ένας μυστηριώδης Σούπερ Κακός καλύπτει τη ζούγκλα με έναν τοξικό ροζ αφρό που εκρήγνυται όταν έρθει σε επαφή με το νερό, η Ζουγκλοπαρέα καλείται να σώσει την κατάσταση.Σε λιγότερο από ένα μήνα έρχεται η περίοδος των βροχών, οπότε ο αγώνας είναι σε εξέλιξη! Οι ήρωές μας, μαζί με νέους συμμάχους, θα ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο αναζητώντας ένα αντίδοτο. Από τις μακρινές περιοχές του Βορρά, μέχρι την Ευρώπη, την Ασία και τη Μέση Ανατολή, θα ξεκινήσουν για τη μεγαλύτερη περιπέτεια που έχουν κάνει ποτέ. Αυτή τη φορά, αντιμετωπίζουν έναν αντίπαλο πιο έξυπνο και πιο διαβολικό από όλους. Για τον Μορίς και τους φίλους του, οι δυσκολίες είναι μεγάλες, αλλά έχοντας ο ένας τον άλλο, μπορούν άραγε να τα καταφέρουν;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
24 / position1: 32 / position2: 293
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb