ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Αυτά είναι τα φυτά που προσελκύουν τις μέλισσες στο μπαλκόνι σου

Για να φτιάξεις το δικό σου bee-friendly μπαλκόνι και να βοηθήσεις τον πλανήτη!
Γράφει η MATINA KONTOY
Αυτά είναι τα φυτά που προσελκύουν τις μέλισσες στο μπαλκόνι σου
Φωτ. αρχείου / envato

Μπορεί τώρα να αναρωτιέσαι γιατί να θέλεις να προσελκύσεις μέλισσες στο μπαλκόνι ή στον κήπο σου, αλλά η αλήθεια είναι ότι οι μέλισσες είναι άκρως απαραίτητες για την ισορροπία του οικοσυστήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πέρα από την παραγωγή του αγαπημένου μας μελιού, συνεισφέρουν σε πολύ μεγάλο βαθμό στη βιομηχανία των τροφίμων, καθώς βοηθούν στην αναπαραγωγή πολλών λαχανικών και φρούτων, μεταφέροντας γύρη από τα λουλούδια.

Λόγω της κλιματικής αλλαγής, ο πληθυσμός τους είναι υπό εξαφάνιση και το φθινόπωρο είναι μια εποχή που δυσκολεύονται ακόμα περισσότερο να επιβιώσουν. Για αυτό είναι σημαντικό να τις βοηθήσουμε όσο μπορούμε να συνεχίσουν να κάνουν το σπουδαίο έργο τους!

Οι άνθρωποι βλέπουν διαφορετικά από τις μέλισσες. Εμείς αντιλαμβανόμαστε το χρωματικό φάσμα σε ακτινοβολίες με μεγαλύτερο μήκος κύματος από τις μέλισσες. Για αυτό οι μέλισσες αντιλαμβάνονται και το υπεριώδες φάσμα.
Πολλά άνθη έχουν μοναδικούς (αόρατους σε εμάς) σχηματισμούς στο υπεριώδες φάσμα.
Οι  σχηματισμοί αυτοί λέγονται και “ζώνες προσγείωσης” για τα έντομα, υποδεικνύοντας που βρίσκεται το νέκταρ και η γύρη!

 

Αμυγδαλιά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η γνωστή σε όλους μας αμυγδαλιά εκτός από τον εκλεκτό καρπό που προσφέρει, είναι εξαιρετική πηγή γύρης και νέκταρ για τις μέλισσες, την εποχή που ξεκινάνε πάλι τη δραστηριότητά τους.

 

Ελέβορος

Ένα πολύ ιδιαίτερο φυτό με πανέμορφα άνθη που οι μελισσούλες το προτιμούν πολύ!

 

 

Σχινόπρασο

Το μικρότερο είδος από τα βρώσιμα κρεμμύδια που είναι ενδημικό σε όλο τον κόσμο και σίγουρα το έχεις χρησιμοποιήσει στη μαγειρική. Το ήξερες ότι διαθέτει πανέμορφα άνθη που αγαπούν ιδιαίτερα οι μέλισσες;

 

Λεβάντα

Η λεβάντα ωφελεί τη μέλισσα αλλά και η μέλισσα τη λεβάντα, αφού βοηθάει το φυτό να αποδώσει έως και 20% περισσότερο αιθέριο έλαιο!

 

Θυμάρι

Η ακριβότερη ποικιλία μελιού αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα είναι το θυμαρίσιο. Οι μέλισσες αγαπούν το θυμάρι, το οποίο αφθονεί σε πολλά Κυκλαδίτικα νησιά, τα οποία και παράγουν εξαιρετικό μέλι.

 

Δεντρολίβανο

Από τα πιο σημαντικά μελισσοκομικά φυτά, το δεντρολίβανο προσελκύει πολύ εύκολα τις μέλισσες.

 

Φασκόμηλο

To φυτό αυτό, που αποτελεί εξαιρετικό αφέψημα, επωφελείται από τις μέλισσες για την επικονίασή του, όπως και οι μέλισσες από αυτό.

 

 

Χειμωνανθός

Ο χειμωνανθός, όπως λέει και το όνομά του, ανθίζει χειμώνα και διαθέτει άνθη με έντονο κίτρινο χρώμα, αλλά και μεθυστικό έντονο άρωμα. Το φυτό χρειάζεται τις μέλισσες για να γονιμοποιηθεί, και αφού ανθίζει στο καταχείμωνο, προσπαθεί με το έντονο χρώμα και το ιδιαίτερα έντονο άρωμα να τις αφυπνίσει από τον χειμερινό “λήθαργο” και να τις προσελκύσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Style
27 / position1: 212 / position2: 978
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb