ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Τα πιο όμορφα φυτά για να διακοσμήσεις το μπάνιο σου

Μήπως θέλεις να δώσεις έναν αέρα ανανέωσης στο μπάνιο σου;
Γράφει η MATINA KONTOY
Τα πιο όμορφα φυτά για να διακοσμήσεις το μπάνιο σου
Φωτ. αρχείου / envato

Τα φυτά είναι η τέλεια λύση για να δώσεις στο χώρο του μπάνιου σου μια αίσθηση φρεσκάδας. Μη σε απασχολεί ο ελλιπής φωτισμός ή η έλλειψη φυσικού φωτισμού, αφού υπάρχουν φυτά που μπορούν να επιβιώσουν σε σκοτεινά σημεία, όπως αυτά που σου προτείνουμε παρακάτω:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καλαθέα

Η καλαθέα είναι ένα φυτό με υπέροχο φύλλωμα. Μπορεί να τοποθετηθεί ως διακοσμητικό φυτό σε ένα σκοτεινό μπάνιο και να σου χαρίσει ένα μοναδικό ντεκόρ. Αυτό το φυτό ευδοκιμεί μόνο σε σκοτεινά μέρη, καθώς η απευθείας έκθεσή του στον ήλιο είναι ικανή να το καταστρέψει. Εκμεταλλεύσου την ιδιότητά του και τοποθέτησέ τη στο μπάνιο σου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Δράκαινα

Η δράκαινα είναι ένα φυτό που μπορεί να επιβιώσει σε δωμάτια με φως ή χωρίς φως. Όταν έρχεται σε επαφή με φως αναπτύσσεται, μεγαλώνει και βγάζει νέα φύλλα. Όταν, όμως, βρίσκεται σε σκοτεινό μέρος, συνεχίζει να επιβιώνει αλλά δεν αναπτύσσεται. Επομένως, παραμένει στο μέγεθος που θα την επιλέξεις.

 

Σανσεβέρια

Η σανσεβέρια είναι ένα φυτό που επιβιώνει και σε σκοτεινό και σε φωτεινό σημείο. Δεν απαιτεί σχεδόν καθόλου φροντίδα και στο σκοτεινό σου μπάνιο θα παραμείνει στο ίδιο μέγεθος, λόγω έλλειψης φωτός. Αρκεί να το ποτίζεις 1 φορά το μήνα, για να συνεχίσει να επιβιώνει. Αυτά τα χαρακτηριστικά, κάνουν τη σανσεβέρια μια από τις καλύτερες επιλογές φυτών για το μπάνιο.

 

Αγλαόνημα

Το αγλαόνημα είναι ένα φυτό που ταιριάζει σε κάθε ελληνικό σπίτι. Μπορεί να βρεθεί σε διάφορους χρωματισμούς, όπως σκούρο πράσινο, γραμμικούς ή πιτσιλωτούς συνδυασμούς από ανοιχτό και σκούρο πράσινο, λευκού ή ροζ, ακόμα και κόκκινου. Μπορεί και επιβιώνει σε χαμηλό φωτισμό, για αυτό μπορεί να καταταχθεί στα φυτά για σκοτεινό μπάνιο. Θα πρέπει να ξέρεις, πως για τη φροντίδα του χρειάζεται αλλαγή χώματος 1 ή 2 φορές το χρόνο.

 

Σπαθίφυλλο

Αν ψάχνεις ανθοφόρα φυτά για σκοτεινό μπάνιο, τότε το σπαθίφυλλο μπορεί να καλύψει πλήρως τις ανάγκες σου. Είναι ένα φυτό που δε χρειάζεται συχνό πότισμα, ούτε το φως του ήλιου για να επιβιώσει. Απορροφά τους ατμοσφαιρικούς ρύπους και τις τοξικές ουσίες του χώρου, προσφέροντας ένα καθαρό περιβάλλον στο χώρο που βρίσκεται. Κράτησέ το μακριά από το καλοριφέρ ή εστίες θερμότητας, καθώς δυσκολεύουν την επιβίωσή του. Χρειάζεται πότισμα μια φορά τη βδομάδα και μπορείς να προσθέτεις υγρό λίπασμα, για να διατηρείται το ζωντανό χρώμα στο φύλλωμά του.

 

Χλωρόφυτο

Το χλωρόφυτο, που είναι γνωστό και ως “αράχνη”, αποτελεί ένα ακόμη είδος φυτού που είναι ιδανικό για το μπάνιο. Στα θετικά του είναι επίσης και το ότι καθαρίζει την ατμόσφαιρα, ενώ δε χρειάζεται ιδιαίτερο πότισμα, αρκεί να έχει το χώμα νωπό, κυρίως κατά την περίοδο της ανάπτυξής του. Σε περίπτωση που έχεις έλλειψη χώρου στο μπάνιο, το χλωρόφυτο μπορεί να τοποθετηθεί και σε κρεμαστή γλάστρα.

 

Ζάμια

Η ζάμια είναι ένα φυτό με αρκετά πλεονεκτήματα. Έχει χαμηλές απαιτήσεις σε φως και σε νερό. Αντέχει στην ξηρασία, επομένως αν ξεχνάς να το ποτίζεις δεν θα πάθει τίποτα και είναι αρκετά ανθεκτικό στις εσωτερικές συνθήκες. Τα φύλλα του φυτού έχουν μια φυσική γυαλάδα και η ανάπτυξή του είναι αρκετά αργή. Επομένως, θα διατηρήσει το μέγεθός της. Επειδή το νερό διατηρείται στις ρίζες του, δε χρειάζεται συχνό πότισμα. Αρκεί να την ποτίζεις μια φορά στους 2 ή 3 μήνες.

 

Φτέρη

Υπάρχουν πολλά είδη με την ονομασία φτέρη, που ανήκουν στα Πτεριδόφυτα. Είναι φυτά που ευδοκιμούν σε ημισκιερές θέσεις και θέλουν τακτικό πότισμα, ειδικά την περίοδο του καλοκαιριού. Χρειάζεται να αφαιρείς τα ξερά ή μαραμένα φύλλα για να διατηρείς το φυτό σε καλή κατάσταση. Όμως, είναι ένα πολύ όμορφο φυτό που μπορεί να ταιριάξει σε όλα τα μπάνια και να τα αναδείξει μοναδικά.

 

Μπαμπού

Τα μπαμπού είναι μια συχνή επιλογή για φυτά μπάνιου. Μπορούν να αντέξουν και να αναπτυχθούν σε συνθήκες με χαμηλό φωτισμό και να προσφέρουν ένα μοναδικό ντεκόρ στο μπάνιο σου. Επίσης, σύμφωνα με το Φενγκ Σούι τα μπαμπού αποτελούν την καλύτερη λύση για το σπίτι, καθώς προσφέρουν καλοτυχία, υγεία, πλούτο, αφθονία, αγάπη και ευημερία. Για να επιβιώσουν χρειάζονται μόνο νερό στο δοχείο τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Style
27 / position1: 29 / position2: 519
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb